Smått och gott i decemberblåsten

Skatan, Mannen och StinaFina for till Stockholm i blåsten och snöslasket.

Det hade några ärenden att uträtta.

 • Först ett spännande besök i Fruängen. Hos Dahlboms fanns skrivmaskiner från golv till tak.   Och många gamla … riktigt gamla manuella skrivmaskiner …den ena finare än den andra. Skatan och Mannen köpte den allra finaste förstås. Skatan passade också på att ta ett foto av en bild som hängde på väggen.  IMG_1865

Både Östergren, Guillou och Lundell skriver ”manuellt”. Det går långsammare då så tankarna hinner med … 

 • Hämta kvardröjda kängor och bok på Nordic Light Hotel

Pippi Långstrumpskängor

Skatan har köpt riktiga Pippi-kängor. Det tycker Skatan passar bra på henne 🙂

 • Byta babushkan som var ett syetui och som Skatan hade behövt i helgen som gick. Synålarna fattades … hm …  Babushkorna var slut och Skatan fick pengarna tillbaka.

Bushka syetui

 • Besöka pappa.  Sist men inte minst …  *

Och idag ska de ha gäster till lunch. 🙂  Skatan ska bjuda på Skogsnuvans fisksoppa med gott bröd därtill och så sina egenbakade  maränger med frukt och chokladsås och grädde (nästan marängsviss alltså) till efterrätt. Och drycker förstås  …  kalla som varma.

Ha en fin fredag från norr till söder och från öst till väst …

* Ni må tro det var svårt att nå pappa på hans adress. Bilen är utrustad med dubbdäck och på Hornsgatan är det dubbdäcksförbud. De vimsade omkring runt, runt bland återvändsgatorna och till slut tog de ”risken” och körde ändå den korta sträckan på Hornsgatan som det gällde. Kommer de bara söderifrån är det ingen match … de svänger in på Högalidsgatan direkt men kommer de norrifrån, från stan är det ”pin kiv” … *suck*. Inte för att Skatan tycker det är fel med dubbdäcksförbud men alternativa färdvägar måste SKYLTAS tydligt för utsocknes … Så det så. 

Förbud mot dubbdäck

Nu står den här skylten alldeles precis vid infarten till Hornsgatan. Ska man tvärnita, göra en U-sväng eller hur ska man bära sig åt? Lite framförhållning med skyltningen … skulle inte vara helt fel …

3 reaktioner till “Smått och gott i decemberblåsten

 1. Ja just ja dubbdäcksförbud. Inte lätt det om man kommer utifrån. Jo då du passar nog i dom där skorna. Hoppas bara att du har bra sulor på dom så du inte halkar omkull. Här kom snön igår kväll ner jag for hem från kursen. Sopa bil, sopa bro, halka omkring i snön. men ok vi har klarat oss länge och den enventna stormen har upphört och tydligen har den börjat nere i Skåne istället

 2. Jag tycker verkligen att det är ett konstigt förhållningssätt att ha dubbdäcksförbud på vissa gator. Hur ska utsocknes veta hur man ska köra?? Ska vi tillåtas ha dubbdäck ska man väl för sjutton kunna köra med dem överallt inom landets gränser, annars får man väl lägga totalförbud för dubbar!!
  Kram, Ingrid

 3. Miljöparti (den j:la skiten)!!!!suck suck – Stockholm är endast för stockholmarna , har du inte förlängesedan förstått budskapet. Helst inga bilar alls!!!! margareta
  Tänk om folk kunde bojkotta stan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.