Julafton på Johannagården

…började med frukost vid ett vackert dukat bord.

Pepparkaksgrisen

Flickorna  hade ansträngt sig och bakat en egen pepparkaksgris till mormor. Det kändes fint att de tänkt speciellt på Skatan och de  vet att hon gillar grisar (som hon samlade på tidigare 🙂 )

Hundarna Coco, Nikki och Luna sprang runt, runt och lekte. När de inte låg hopkurade och sov.  Mannen och Skatan hade godkänts allt eftersom. Ibland tillät de Skatan ha dem i  knät.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Skatan saknade förstås sin StinaFina med visste och hade för länge sedan insett att hon har det bättre där hon är.

Hos Titti och JägarKent.

I år delar StinaFina huset med en jättestor grand danois. Det går alldeles utmärkt (även om StinaFina är mycket reserverad … fick Skatan höra …   och mest håller till på övervåningen i en soffa och ligger mellan Titti och JägarKent i sängen om nätterna.)

Först hade de tänkt förstås tänkt ta med StinaFina, bo på Furuboda som lovat Skatan ett undantag (de har plötsligt bestämt att det ska vara hundförbud där) och ha henne ”bakom galler” på Johannagården på dagarna när de inte var utomhus (StinaFina är inte bästis med Coco framför allt och Nikki och Luna har hon aldrig träffat).

Men vid närmare eftertanke ångrade sig Skatan, avbokade rummet på Furuboda och firar julen utan sin StinaFina  …

Skatan ångrar sig inte att hon ångrade sig.

De hade ju tänkt vara ute  så mycket med hundarna, vandra längs stranden och i skogen men i det här julvädret … Regn och rusk och blåååååst.

Wincent och Unique på grönbete

Wincent och Unique på grönbete i julaftonsregnet 

Nej, Skatan ångrar sig inte även om hon saknar sin StinaFina som har en mycket skönare jul hos sin extramatte- och husse.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Stora E kom  … glögggrytan togs fram och laddades av Mannen med kryddor och mandel och russin och brännvin. Glöggmuggarna hade på något vis försvunnit och  de drack den starka goda glöggen ut tunna kaffekoppar … arvegods från Skatans svärmor och svärfar. De var allt lite större än de ”vanliga” och det kändes i kroppen där en härlig värme spreds och i knoppen förstås.

Och sedan gick dagen sin gilla gång …

Med mat, mat, mat från överfyllda fat. Och drycker, kalla och varma och så var det dags för Kalle Anka … och julklappsutdelning från den gigantiska julklappshögen under granen.

Ida fick en filt bl a … en elektrisk filt och Johanna fick en efterlängtad skrivmaskin … inte ens elektrisk … klappar som de båda  önskat sig av Skatan  och Mannen.

Av varandra och sina föräldrar fick de … oj oj oj … allt mellan himmel och jord. Badoljor, böcker, tröjor och strumpor och  smycken och …

Skatans finaste klapp fick hon och Mannen  av Ida och Johanna. De hade satt på musik som strömmade ut i rummet när de  överlämnade klappen …

Detta bildspel kräver JavaScript.

Och då kom förstås tårarna …

Ingen jul utan att Skatan fäller en tår 🙂

Allt emellanåt drack de kaffe med tilltugg, åt julgodis i mängder och drack julmust och vatten och så var det kvällens skinkmacka med vin för Skatan och öl eller julmust för de andra.

Mannen och Skatan  följde Stora E hem till hennes rum på Furuboda i kolmörkret.

Det var verkligen kolmörkt …

Idag ska Skatan se till att det blir lite mer utevistelse … regn och blåst får inte hindra henne.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Under de sena timmarna såg de tillsammans tre eller var det fyra avsnitt av Game of Thrones som Martin hade ”klappat” familjen med …  Och det återstår huuuur många avsnitt som helst.

Nätterna är räddade …

God Fortsättning på julhelgen …  !

GOD FORTSÄTTNING

En reaktion till “Julafton på Johannagården

  1. Vilken härlig jul på alla vis. Sällskapet, maten och klapparna… StinaFina har det säkert hur bra som helst för tussa ihop nya hundar är verkligen inte lätt. Miss E skulle nog fixa det men Herr Hund… Nej, nej.

    God fortsättning och kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.