Snippans lov

IMG_5300
Vivias snippa

Just nu ställer Vivianne Elveström Rosqvist (Vivia)  ut på Galleri Sjöhästen här i Nyköping och det passar ju bra att hon just har en eller … har Skatan för sig … t o m flera snippamålningar med sig …

snippa

Carolina Falkholts snippa som nu är gömd 

Nyköping som ville sjunga eller … när det kom till kritan …  inte ville sjunga Snippans lov och nu har gömt henne bakom en vägg

Det var den kända feministen och grafittimästarinnan Carolina Falkholt som hade fått uppdraget att måla en vägg i den nya högstadieskolan i Nyköping och vars målning sedan rörde upp en storm av protester … från vem eller vilka vet inte Skatan … och resultatet gömdes … som sagt.

 

3299812_2048_1152

Snippan göms och så också Prometeus-statyn vid Nicolaiskolan eller Nyköpings Högre Allmänna Läroverk som det hette då Skatan en gång i tiden tog studenten där. Prometeus har stått där sen 1954.  Rätt ska vara rätt …så ett könskrig har utbrutit som protest … 

Att man inte gör en ordentlig research som kulturansvarig … i det här fallet Eva Josephson … är häpnadsväckande. Med några enkla knapptryck på datorn hade hon snabbt fått veta hur Carolina Falkholt uttrycker sig som konstnär  och om hennes värderingar som stridbar feminist …

Vad kostar notan som Nyköpings skattebetalare får stå för ?

Jo … 70 000 SEK

Där rök en stor del av kommunens kulturanslag som skattebetalarna, vi,  inte ens får se och njuta av/förargas över (välj själv)

Och vad hände med den ansvariga Eva Josephson?

Ingenting …

 

3 reaktioner till “Snippans lov

  1. Inte såg jag något som kunde göra en förskräckt i den tavlan inte. Färggrann och härlig var den bara. Det finns folk som är förfärligt fjaskiga faktiskt.

  2. Som hos oss då. Tre konstnärer fick i uppdrag att skapa ett konstverk till en i kommunen belägen rondell. Tydliga förutsättningar gavs men inget av förslagen höll sig inom kriterierna i allmänhet och kostnaderna i synnerhet, Men konstnärerna fick betalt ändå så där blev vi av med 60 000 kr för absolut ingenting! Det verkar vara lätt att använda andras pengar…

    Kram och trevlig lördagskväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.