Nu är det bara att köra på …

Inte tänka på att man ”ligger efter”, inte har gjort dittan och dattan, inte bloggat, inte kommit igång med sin målning,  inte svarat på mail, inte läst den där boken som ligger och väntar på henne, inte läst och kommenterat andras bloggar på eeeevigheeeter,  etc etc etc etc …

Skatan läste det här av en slump. Det är författaren (som Skatan inte kände till förrän nu) Neil Gaiman,  som skrivit det och citatet finns i ett tal som han höll för en universitetsklass i konst 2012  … och Skatan fick sig en rejäl PUFF … i rätt riktning:

 

I hope that in this year to come, you make mistakes.

Because if you are making mistakes, then you are making new things, trying new things, learning, living, pushing yourself, changing yourself, changing your world. You’re doing things you’ve never done before, and more importantly, you’re Doing Something.

So that’s my wish for you, and all of us, and my wish for myself. Make New Mistakes. Make glorious, amazing mistakes. Make mistakes nobody’s ever made before. Don’t freeze, don’t stop, don’t worry that it isn’t good enough, or it isn’t perfect, whatever it is: art, or love, or work or family or life.

Whatever it is you’re scared of doing, Do it.

Make your mistakes, next year and forever.

Neil Gaiman, New ReadingNeil Gaiman

När Skatan letade bild kpå Neil hittade hon en hel bunt … en massa citat som hon inte återger alla men som i fortsättningen kan ge henne puffar när hon sloknar …

3 reaktioner till “Nu är det bara att köra på …

  1. Jag har tänkt på flera gånger att när jag skrivit om något så skriver du om samma som idag när mina tankar är på allt jag inte hunnit som jag tänkt göra och du ligger också efter med allt du tänkt. Tidsoptimister är väl förmodligen vad vi är men vi får väl sätta oss och titta bakåt på det vi verkligen gjorde istället. Sånt som är nytt och sånt vi inte tänkt oss göra men som faktiskt blev av i alla fall.

  2. Jag håller på att lära mig att tänka mer på det jag faktiskt gjort än det jag inte hunnit med. Jag tränar. Ibland går det bra. För det finns ju så mycket att göra. Både måste och roligheter. (Måste man inte göra roligheter, förresten. Åtminstone i bland) Ibland får jag ångest av allt som finns att göra och ibland blir jag alldeles rusig av lycka av samma sak. Jag tränar.

  3. Det är betydligt bättre att fokusera på det som man har gjort. För något har vi åstadkommit även om det inte blev vad som var tänkt. Men det är så lätt och mänskligt att tänka tvärtom…

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.