Månadsbilden den 19 september

Det var dimmigt och rått i morse på Morgonrundan när septembers Månadsbild togs ca 07.30 … men platsen är lika fin i dimma som i sol och det ska ju märkas att vi går mot hösten.

19september14

Septembers Månadsbild

Att morgonens bild inte läggs ut förrän mot kvällningen har sina randiga och rutiga skäl. Det har varit en helt sanslös vecka för Skatan och denna dag inte minst.

Den startade tidigt. Skatan, Mannen och StinaFIna skulle möta Skatans syster vid lagret dit pappas bohag körts efter att vi ”packat” ihop det på den vecka vi hade till förfogande sedan han dött.

Och det var inte lite grejer han hade i sina två rum och kök.

Nu är i alla fall en första sondering gjord …  de vet var lagret ligger och hur prylarna lagrats … någotsånär. De har kollat i flyttkartongerna och vet vilka som mest innehåller böcker,  var porslinet finns osv osv och nästa drag är att få tavlor, mattor och möbler värderade av Auktionsverket eller liknande …

Skatan kommer att dra en djuuup suck av lättnad när den här processen är över och de kan vila ut …

Tänk ändå vad mycket som en person kan samla på sig under ett förvisso långt liv.

Skatan fick nästan lust att direkt åka hem och börja ”rensa” bland sina prylar … ”dödstäda” som det också kan heta när man menar att städa undan för att underlätta för anhöriga efter sin död …

5 reaktioner till “Månadsbilden den 19 september

 1. Dimman gör din bild alldeles extra vacker!
  Jag förstår att det är tungt att ta vara på hemmet efter din pappa. Jag har i klart minne när vi röjde ur mammas lägenhet och jag tänker ofta på vad mina barn ska tänka på när de röjer efter mig.
  Kram, Ingrid

  1. Jag är glad för at du inspirerade mig till att ta månadsbilden trots att den hamnade lite sent 🙂 förra månaden. Men det är ett fantastiskt sätt att se hur tiden går …

   Egentligen är jag ingen ”bra” döstädare … jag tycker för mycket om att sitta och bläddra i gamla minnen men jag ska i alla fall försöka att slänga allt onödigt ”skräp” i alla fall. Pappa skrev ju små anteckningar på allt han kom åt … företrädesvis kuvert och att sitta sortera dessa går ju bara inte. Vi får bara hoppas att inget ”viktigt” slinker med i sopen.

   Kram!

 2. Döstäda. Jag har kompisar som döstädar när dom far på semester för att det kan hända en flygolycka. Skulle jag aldrig göra men du kan tro att mitt hus är fullt med grejor. Blir nog synd om den som ska städa efter mig men känner jag sonen rätt så hyr han en container och slänger allt. Han har ingen känsla för gamla saker. Idag vaknar jag till dimma och ser att jag är med i Östersundsposten. En journalist var här för rätt länge sedan och jag trodde att det hade blivit bortglömt men idag fanns det en artikel om bloggaren Skogsnuvan i tidningen.

 3. Nä … man ska inte döstäda i onödan … men jag är nog lite av en samlare och då och då kan man kanske gå igenom sina grejer och försöka slänga ”skräpet” … Men visst är det härligt att hitta en låda med gamla brev och försjunka i en annan värld ett tag.

  Kram

  PS Jag blev Premiumprenumerant på ÖP bara för att jag ville läsa hela artikeln om dig som jag tyckte var jättebra. Fast oftast är man ju väldigt självkritisk när man läser om sig själv och ser vad de har tagit med av allt man diskuterat … Men den var bra. Lita på mig 🙂

 4. Bilden är verkligen vacker!

  Ja, man borde städa undan och inte samla på sig så mycket. Jag vet hur det var när min pappa hade dött. Jag ville kasta och syster min spara. Spara blev det och två förråd som fylldes. Sedan skulle dessa tömmas efter fem år… Jag säger inte mer.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.