Det går fort nu

Det går undan.

Skatan får hålla hårt i hatten för att hänga med.

I förra veckan var Mannen utrustad med fullmakt och Skatan på Handelsbanken för att ääääntligen avsluta kontot och arvsskiftet och kunna koncentrera sig på alla lådorna i förråden lite här och där i lugn och ro …

Men … näää.

Det blev ingen fördelning av kontanterna. Den banken måste ha en av dödsbodelägarna underskriven arvsskifteshandling.  Trots Mannens fullmakt från de tre inblandade  och trots att fördelningen av annat gått alldeles utmärkt på de andra bankerna. Nu satt de där igen på banken, Skatan och Mannen,  med ett arvskiftesdokument vederbörligen underskrivet

Men, men …

Nu stod deras namnteckningar på fel plats på dokumentet. Inte sist … som avslutning. Skatans syskon kunde ju gubevars ha skrivit på utan att  ha sett  den slutliga fördelningen.

– Herreguuuud

Till slut gick det vägen i alla fall och Skatan, Syster Yster och Raggmunken (som mamma ofta kallade honom) kunde pusta ut.

I söndags hade Skatan och Mannen och StinaFina i all hast fått åka upp till Lidingö och Syster Yster fått åka dit från sitt håll,  för att skriva sina förbålt viktiga namnteckningar på arvsskiftet som Skatan pysslat med, räknat och fördelat och knåpat med i timmar  (pyssel och pyssel … ja, ja) Den vändan ville de inte göra om igen för att namnteckningarna stod på ”fel” ställe.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Raggmunken äntrar förrådet på Lidingö för att bärga de sista kartongerna

I och för sig slog de två flugor i en smäll genom att ta de sista lådorna från förrådet (i sista minuten … det var uppsagt till sista januari)  och ställa i sina egna förråd för att gå igenom och slänga och sortera och behålla utan brådska och när det faller dem in.

*Suck* va´skönt.

Igår satt också Skatan nere i källaren och djupdök i några kartonger och fastnade än här än där som man gör när man rensar i familjens, pappas genom åren sparade tillhörigheter. Mest böcker var det på Skatans lott. Som de flesta kommer att hamna på Röda Korset eller Öppen hand ändå …

Detta bildspel kräver JavaScript.

Skatan hann förstås med StinaFina och Morgonrundan och läsa tidningen trots allt … som hon nu ska göra igen denna onsdag innan det är dags att flaxa iväg igen till Örebro några dagar för vidare färd till Borlänge.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Skatan ska gå på Engelska puben där hon nästan inte satt sin fot sedan glansdagarna med musik, musik, musik ..

Nu blir det musik igen på Engelska puben …

Axel band 10805629_403981809758352_248273158274978260_n Så det är därför. Hej då!

En reaktion till “Det går fort nu

  1. Det är mycket med det jordiska och efterarbetet är inte det enklaste heller. Men det är lika bra att få det avklarat.

    Hoppas det blev en trevlig musikkväll 🙂

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.