Glömskan

När Skatan lämnat Koh Chang och var på väg med bussen till flygplatsen i Trat  ringde de från La Bella Koh Chang, där hon bott,  och berättade om allt hon glömt.

La Bella

Det var tangentbordet till  paddan, det var mediciner, nagelsax och nagelfilar och ett häftigt lila halsband som var det hon kom att sakna mest under de följande veckorna.

IMG_0330Och hon förbannade sin glömska …

Skatan tyckte att hon hade gått igenom garderober och badrum noggrant för att försäkra sig men så blev hon avbruten av en annan hotellgäst som ville snacka in i det sista och så glömde Skatan den där lådan …

Som tur är bor deras vän Claes på Koh Chang och efter ett snabbt samtal till honom och sedan tillbaka till hotellet åkte han och hämtade sina ”dyrgripar”.

Nu har Claes … som en annan flyttfågel … landat i Sverige för att tillbringa den ljusa årstiden här och kom med Skatans grejer och sig själv till en vardagsmiddag hos Mannen och Skatan.

Och de talade förstås om  Koh Chang och  White Sand Beach  och Oodie´s som ju Skatan och Mannen nu besökt varje år sedan 2009.

De talade om alla förändringar som skett på så  kort tid. Oodie´s var sig inte likt utan Tien och Buffalo Man.

Till exempel.

En riktigt gammal hederlig helkväll på Oodie´s blev den ”sista kvällen med gänget” som Lep ordnat  för Tami  och bjudit in till. Han hade samlat ihop musiker som spelade och Tami sjöng så det stod härliga till och  folk från hela ön var inbjudna … restaurangägare, företagare, bofasta falanger (västerlänningar) etc etc … och så turister som Skatan förstås.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Första kvällen på Koh Chang i år tog Claes Skatan med sig  till säsongens sista jamsession på JoJo bar, ett ställe som hon inte kände till sedan tidigare.

Men den låg ju inte heller på WSB.

Det var förresten där som Skatan hörde Tweena för första gången.

Detta bildspel kräver JavaScript.

En helt makalös sångerska. En stor röst i en liten kropp. (Tråkigt nog har inte Skatan några bra bilder. Hon var så upptagen med att lyssna på henne att hon helt glömde bort att ta några)

Tien spelade på Rock Bar med den nya stjärnan Tweena,  också hon precis som Elen från Filippinerna,  och några andra riktigt bra musiker. Nu satt det ju lite långt inne för Skatan att ensam hänga vid en bardisk på Rock Bar … Oodie´s har bord och man serverar mat förutom öl och drinkar så det känns liksom bekvämare att häcka där  … men Claes och hon gick i alla fall dit några gånger och så träffade hon ett par på slutet  som också ”hängde på”.

Hur som helst … Koh Chang är ön i Skatans hjärta och hon kan aldrig tänka sig att åka till Thailand utan att besöka Koh Chang, White Sand Beach och Oodie´s.

Och numera också Rock Bar  🙂

En reaktion till “Glömskan

  1. Vilket uteliv! Verkar sannerligen härligt där, på Oodie’s.
    Tur att dina saker kom till rätta.

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.