Skatan nr 213

skatanÄven om Skatan är intill döden trött … varje morgon hoppas hon förgäves kunna utnyttja sitt förkylningsläge till att hinna med att göra både det ena och det andra,  åtminstone att läsa lite i ryggläge t ex …  så måste hon rycka upp sig och passa på och anstränga sig lite när en så´n här berättelse fallit under hennes skarpa skatblick.

Så nu gör hon ändå  ett litet uppryckningsförsök ur sin dvala.

Allt började alltså med att hon fick se något spännande i en quiz (i svaret alltså)  och nystade vidare.

Jo … mycket riktigt. Det är inte bara Skatan herself som är en flaxande, reslysten och nyfiken f-n. Nu har en av hennes art tagit sig ända till Svalbard … först på plan bland skatorna … och fått ett alldeles eget nummer. Skatan är den 213:e fågelarten som registrerats på ögruppen.

Men både fågelforskarna som Skatan vet ju att att den där fränden bara var på genomfart. Inte kan hon bosätta sig däruppe i kylan och mörkret om vintern och kylan och ljuset om sommaren. Det är nog inte bara behovet av många kvistar till ett stort bo som kommer att avgöra hur länge hon stannar.

Men det är aldrig fel att se sig omkring.

3 reaktioner till “Skatan nr 213

  1. Vem vet, Skatan kanske kommer att trivas alldeles utmärkt på Svalbard.
    Hoppas att du snart kryar på dig!
    Kram, Ingrid

  2. Där sa du det. Det är aldrig fel att se sig omkring och det är ju det du gör hela tiden men jag har svårt att tro att du skulle finna dig till rätta i snön och kylan och mörkret där uppe där det är ännu värre än här i Fisksjön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.