Tanklös

Det sägs att den första meningen i en berättelse är svårast att få till. Den lär vara avgörande viktig. Så att läsarna vill stanna kvar.  Uppmärksamma och engagerade.

Men om inte bara den första meningen är svår att få till då? Utan varje mening? Om orden för att forma de här meningarna saknas, eller t o m det tänkta innehållet i den där texten.

Den är ju faktiskt inte ens ”tänkt” ännu.

Det finns alltså helt enkelt inte något att skriva om, tycka till om i Skatans tankar.

Trots eventuellt Grexit, vad nejet i Grekland betyder, eller Trojkan, sommaren, solen, värmen och regnet som faller idag.

Nada …

5 reaktioner till “Tanklös

  1. Nejmen inte tycker du väl det. Du som kan skriva så långa inlägg på fejan ibland. Man får ju inte känslan av att du har svårt att få till det. Det är väl bara att skriva det. Det händer ju så mycket i ditt liv hela tiden så du borde ha massor att skriva om. Du som har ett så spännande liv med resor hit och dit och träffar med människor av alla de slag. Jag har inga problem att skriva utan får försöka låta bli att skriva så långt och jag kommer ju knappt iväg till stan ens. Då kan en danskväll på landet bli mycket att skriva om. Är det kanske så att upplever man mycket så blir det liksom normalt och inte de små tingen som för mig. Skriv på du för jag saknar dina blogginlägg som kommer allt mer sällan. Skriv om vad du gjorde idag eller om människor eller om konst eller om staden du bor i eller hur det är ute vid havet eller om väder och blommor eller till och med om dina onda ben. Det behöver inte vara något märkvärdigt. Vi läser ändå.

  2. Men det blev ändå ett inlägg och ett livstecken även här är alltid trevligt! Det behöver inte vara något märkvärdigt utan även en vardagsreflektion förtjänar att läsas. Vi övade att skriva inledningar i våras i min klass. Finns många bra knep att ta till faktiskt…

    Kram

  3. Skogsnuvan är som vanligt klok. 🙂 Vi verkar ha höga krav på oss själva både du och jag. Loll har skrivit något så klokt till mig en gång när jag hade samma problem som du; att orden alltid kommer tillbaka till en om man en gång har haft dem.
    Kram på dig!

  4. dom bästa inläggen är dom korta. där man vägt varje ord och skalat bort alla onödiga, men ändå få fram budskapet. och just detta har du lyckats med i ditt inlägg.
    långa inlägg med många onödiga ord är trista och långrandiga att läsa… jag brukar sällan orka till slutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.