Morgonrunda i stan

StinaFina och Skatan bestämde sig för att gå en ny runda i morse … en  ny Morgonrunda alltså, en som de inte brukar gå så tidigt på dagen.

Mannens syster har flyttat till stan och nu tänkte de klura ut hur lång tid det tar att promenera till henne hemifrån i maklig takt.

Det tog en dryg halvtimme.

Först gick de ner till Storgatan, vek av mot ån som de promenerade längs med och korsade Folkungagatan, ginade över Bryggeriområdet till Kungsgatan och Fiskbron mot Nyköpings hus och sedan in mellan gamla Länsmuseet och Vandrarhemmet för att komma till Svägerskans nybyggda hus från baksidan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sedan gick de hem.

De gick Brunnsgatan rakt upp till Västra Kvarngatan och sen vek de av till höger och så småningom till vänster på Behmbrogatan mot Nicolaikyrkan och förbi och ner till Repslagaregatan och förbi gamla fängelset som nu förvandlats till bostäder (usch där skulle inte Skatan vilja bo) och så Stockholmsvägen hem igen.

En lagom promenad på dryga 4 000 steg.

För Skatan alltså. För StinaFina det dubbla antar hon.

2 reaktioner till “Morgonrunda i stan

  1. 4000 steg hur många kilometer blir det egentligen? Det är väl kul att gå en ny vandring och variera sig lite. Nu kan man snart inte gå på mer än vägen här för snön har fallit och det lär väl bara bli början. Idag är det 9 grader kallt och blåser en kall västanvind. Tokiga jägare som sitter ute och fryser. Lagom åt dom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.