Modstulen

Trots att de alldeles nyss firat jul tillsammans med barnbarn och Sonen och Svärdottern och Syster Yster känner sig Skatan inte glad eller full av energi  …

Nej, hon känner sig nere, modstulen (vilket ord förresten … bestulen på sitt mod*), nedslagen**… ja, allmänt låg alltså.

För att inte säga helt tillintetgjord.

Som så många gånger förr. Inget nytt under solen när det gäller Skatan förstås. Men nu gäller det inte bara henne och hennes eget humör.

Hela Sverige (eller ja,  en hel del av Sverige i alla fall) känner säkert samma missmod över sakernas tillstånd.

Vilka saker, vilka tillstånd?

Pendlarna är rasande … men det är fler än  bara dom som berörs direkt som är ilskna.

Man har sannerligen inte tänkt efter.

För hade man gjort det så  hade inte regeringen och stora delar av oppositionens gjort denna helomvändning när det gäller humanitet, demokrati, öppenhet och ”hjärta”. Och hjärnan hade de inte med sig heller för den delen.

Nu har Skatan i alla fall dragit sitt strå till stacken … hm … och skrivit till alla politiker som tog det här urbota dumma beslutet med ID-kontroller på Öresundsbro. Hon fick hjälp att protestera genom Öresundsrevolutionen på Facebook och Morris Packer och känner sig redan en smula lättare till sinnes.

Det är rimligt att veta vilka som tar sig in och uppehåller sig i landet, men förslaget som klubbades igenom i veckan är ogenomtänkt, ineffektivt och förhastat.
Ett desperat drag av en desperat regering. (Amanda Wollstad)

Kanske tar de sitt förnuft till fånga ändå.

När de nu har haft julen på sig att tänka efter.

Politikerna alltså.

Så att vi kan skåla in det nya året med lite mer framtidstro och tillförsikt.

 

 

*Att vara modstulen är att vara berövad sitt mod och sin makt sin livsgnista/livskraft. Yrsel, kraft löshet, melankoli, ängslan/stark osäkerhet, nära till gråt och likgiltighet inför allt. Att vara tom och väldigt trött och nere. (skriver hen i Trolldom och Folktro)

** Synonymer till nedslagen
1. nedstämd, sorgsen, bekymrad, missmodig, ledsen, nedtryckt, slokörad, bedrövad, betryckt, beklämd, modfälld, modlös, deprimerad, deppig

3 reaktioner till “Modstulen

  1. Inte förstår man hur det ska fungera och sedan lägga ansvaret på båtbolagen och bussbolagen utan att ens tala om hur det ska gå till. Man häpnar

  2. Hej kära du. jag får lite dubbla budskap av dig här i inlägget. Nedslagen usch, jag önskar att du ska få in lite goda influenser som höjer ditt serotonin. Men Herre Gud vilket krut det är i dig i alla fall. Vilken enorm handling att skriva och protestera, jag beundrar dig.
    Ett gott år känns för simpelt att säga till dig, det räcker inte men det är just det jag önskar dig. Du är i källaren och då kan du inte komma längre ner, alltså måste det gå uppåt under 2016.
    Varma kramar till dig från mig
    /Leva-Kerstin
    http://www.steeperz.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.