Det har blivit lite mycket nu …

Skatan är så trött så trött så trött sååå … så att hon t o m tackade nej till kräftfest på Norrby. Och det var väl första gången hon gjorde nå´t så´nt … som att tacka nej till en fest alltså.

Mannen fick åka utan henne.

Och så halkar hon efter.  Ännu mer. Det känns som om något väsen förföljer henne, hackar sig in i hennes medvetande och ständigt tjatar på henne om allt hon skall göra, allt och alla hon missköter och missar och allt hon skulle ha gjort om inte …  och hon blir allt tröttare.

För första gången förstår hon sin mamma som kunde tacka nej till något förslag och menade att hon var upptagen eftersom hon skulle gå till tandläkaren eller frissan eller något annat en dag. EN ENDA aktivitet under dagen och mamma var upptagen! Skatan skrattade lite i smyg åt att det kunde bli/var så när man blev gammal.

Nu är hon själv uppenbarligen gammal för hon kan bli alldeles utmattad av  bara EN ENDA aktivitet  och har hon ingen … kors i taket … så blir hon utmattad av bara tanken på  allt hon borde göra, skulle ha gjort … ja, ni fattar va?

Lägger hon sig på sofflocket somnar hon som en stock.

Under dagen vill säga.

Lägger hon sig på sängen för att sova på kvällen börjar genast benen att spöka fast hon är så slut så hon skulle kunna sitta och sova.  Vilket hon gör. Framför TVn.

dsc07513

Ni får ha överseende go´vänner … Skatan tycker om er i alla fall och har verkligen inte glömt bort er även om det kan tyckas så.

För hon kommer igen … det är Skatan  i alla fall alldeles säkert på.

Hon kommer alltid igen.

Och det är INTE synd om henne. Hon behöver vila lite bara.

4 reaktioner till “Det har blivit lite mycket nu …

 1. Bättre att fokusera på det som blir gjort och inte tvärtom. Bristande nattsömn tar enormt på krafterna och pågår det en längre tid så blir det jobbigt. Det kommer fler kräftfester men visst är det trist när man inte orkar det man vill…

  Kram

  1. Det var ett bra råd … att fokusera på det som verkligen blir gjort. Min sommar har varit för hektisk men nu har jag börjat lyssna på alla goda råd och försöker ta hand om mig själv lite bättre. Även om det är emot min ”karaktär”. Jag är verkligen för spontan för mitt eget bästa 🙂

   Kram

 2. Stackars dig men jag förstår att du kan bli utmattad efter allt som hänt och jag har länge undrat hur du orkar med att fara land och rike runt för jämnan. Det finns alltid en massa som man ska göra som man inte hinner med och jag tror att det beror på att man har en övertro på att man ska hinna så mycket. Jag tror att man först ska tänka och planera det man ska göra och sedan ta bort hälften. Då blir man mycket nöjdare och hinner man mer så blir man ännu mer glad och slipper bli så besviken på allt man inte hann. Kära vän vila dig lite. Jag har varit i Tefteå och dansat och det var så härligt och helt underbart nästan som en sagokväll på slottet. Krämporna försvann nästan bara av det. Jag sänder dig alla varma tankar jag kan tänka. Kram på dig.

  1. Och det här var råd nr 2 som jag också ska försöka ta till mig. Man har verkligen en övertro på vad en dag ska räcka till. Nu ska jag försöka minska på vad jag planerar men det sitter långt inne för det är ju så mycket som jag tycker är roligt. Massor av kramar ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.