Här sitter Skatan klockan kvart över fyra

på morgonen.

Alla sover, tyst det är i huset.  Men hon är vaken och har redan svept två glas med någon konstig saltsmakslösning. Klockan nio ska hon genomlida coloskopi. Skatan ska inte gå in närmare på det utom att fram till klockan sex idag ska hon få i sig två liter av den där lösningen. Liksom hon fick i sig två liter igår kväll.

Och då gäller det att ha nära till toaletten … om man så säger.

Det var det det.

De senaste morgnarna har StinaFina och Skatan promenerat längs ån. Det har varit fina morgnar med härliga isfläckar som både hon och StinaFina älskar att krascha. Det nöjet har hon unnat sig sen barnsben.

Att gå längs ån i Nyköping är alltid ett äventyr. Det finns alltid saker att upptäcka. Den här morgonen fascinerades hon av bäverns framfart. Varför har den avbrutit sitt gnagande med bara en tunn strimla kvar som fortfarande fick trädet att stå upprätt?

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ja det kan en undra.

Några dagar har de varit ute på Femöre för att fixa inför julen som de ska fira där. Det är härligt att gå sina sommarrundor en helt annan årstid.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Solen sken och Skatan fick gömma sig bakom ett träd för den bländade både henne och mobilen.

Men som hon är nu den där Skatan så glömmer hon allt som oftast mobilen hemma och de fantastiska saker hon ser på sina promenader är det bara hon  … och StinaFina förstås …. som får glädje av.

Hej och hå …

6 reaktioner till “Här sitter Skatan klockan kvart över fyra

 1. Ser härligt ut när man kan gå utan att det är snö överallt. Tycker synd om dig som ska få i dig så mycket vätska och sedan på undersökning Usch det låter för hemskt. Glad att du börjat blogga igen. Det börjar bli tunnsått med våra gamla bloggkompisar och jag undrar ibland vad som blev av dom. Här snöar det igen och har så gjort hela natten och ska göra i sju dagar. Jag ser inte ens ner till sjön så mycket vräker det ner. Hoppas att det går bra idag för dig. Förstår att det är nervöst

  1. Hej Skogsnuvan! Ja det är verkligen skönt att det är barmark fortfarande. Det har regnat idag och är plusgrader så nu är isen på vattenpussarna borta. Jag hoppas att det här håller i sig över julen. Gärna lite kallt så det är frostigt men barmark.
   Det var en jobbig undersökning idag men nu är den över och jag får svar om 2 – 3 veckor. Jag är inte så värst orolig för jag har läst att äldre människor ofta får en mikoskopisk infektion som man får leva med (antar jag). Jag får väl se vad det lider.
   Nu tänker jag verkligen försöka hålla i det här med bloggandet och vara mer regelbunden (det är lättare då än att hoppa in någon gång med långa mellanrum. Och ännu har jag inte heller undersökt bloggkompisarna … jag är ju inte så värst ofta och besöker dig (inte heller Lilla Blå eller Soldansaren och Ingrid på Gotland. Men snart ska det väl bli andra bullar med det också.
   Hu vad jobbigt med all snö som vräker ner hos dig. Det är ju typiskt också nu när Göte är borta.
   Kram
   Skatan

 2. Jag tror att jag ska bli med i bloggänget igen om ett tag. Det är nyttigt för själen att nån läser vad man tycker. Kommer snart. Ha det så bra det går!

  1. Vad kul om du också blir med igen. Jag får disciplinera mig för att skriva men ett tu tre är man väl inne i ruljansen igen. Kram på dig Stora B ❤

 3. Hoppas att allt gick bra med undersökningen. Förstår att det inte var särskilt trevligt. Har bara gjort gastroskopi, i andra ändan så att säga, och var tack och lov så neddrogad att jag knappt var medveten om att det hände något.
  Ta hand om dig!

  1. Ja nu är det över för den här gången i alla fall … hoppas jag. Gastroskopi är ju jobbigare tycker jag. Jätteläskigt att få ner den där grova slangen i halsen. Det känns som man vill kräkas hela tiden. Men som sagt … nu får det väl dröja ett tag. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.