Sköna maj välkommen

till vår bygd igen.

Den 1 maj ståtar inte med något majväder inte. Regn och kallt och ruggigt. Det här vädret började redan igår kväll så det blev ingen brasa och skönsång på vallarna vid Nyköpings hus.

Det blev förstås en god middag hos Stora E, en helt underbar laxpaté. Skatan tror inte att hon nånsin ätit en så god och saftig och smakrik paté som den. Färskpotatis förstås, sallad och skagenröra och till efterrätt hallon och blåbär och glass.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Istället för regn och blåst utomhus tittade de eller lyssnade mest på när våren sjöngs in från Västkusten med Viveca Lärn som ciceron. Kom in i programmet lite sent i slutet av deras måltid men det var sånger som sjöngs som Skatan aldrig hade hört förut och så den här förstås som är ett absolut måste när Våren ska sjungas in.

Fast den sjöngs förstås från lena västkustklippor med havet i för- eller bakgrund och ackompanjerad av en fantastisk solnedgång.

Detta bildspel kräver JavaScript.

De hade börjat tidigt och åkte hem tidigt för att inte missa Herrens vägar, en som Aftonbladet skriver ”Dansk familjedysfunktion på hög nivå …”, en ganska ny dansk serie på TV1 som Skatan bara älskar. Danskar kan. Hon kommer att missa nästa måndag förstås för då är hon i Portugal och skissar, tecknar och målar. Yipppi!

Nu stundar Morgonrundan för Stina och Skatan. I regnet och rusket denna 1 maj 2018.

4 reaktioner till “Sköna maj välkommen

 1. Vilken trevlig Valborgsmässoafton ni fick och god mat på köpet. Här är vädret lika tråkigt och det känns mer som mars än maj.

  Kram

  1. Vi får har lite tålamod. Säger jag som är den otåligaste i världen. Men hela denna vinter tycker jag
   att jag har fått öva mig i tålamod. Och kanske, kanske har det hjälpt 😉

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.