Ikväll är det Valborgsmässoafton

och man går man ur huse för att stå och lyssna på talare som ska hälsa Våren välkommen, lyssna på körer som sjunker Vårens lov och titta på brasor som tänds.

Och ofta fryser man.

Skatan kommer ihåg hur det t o m kunde snöa på Valborgsmässoafton, eller åtminstone regna när man stod där och huttrade.

Och alltid blåste det kallt.

”Vårvindar friska
leka och viska …”

Men ut skulle man.

Mannen och Skatan kommer ha nära till elden i år. De ska nämligen gästa Stora E och som alltid hos henne äta en god middag med vin därtill. Hon bor bara ett stenkast från Nyköpings Hus och vallarna där Våren ska firas in.

Blåser det för mycket om öronen kan de alltså snabbt komma in i stugvärmen.

Trevlig Valborg!

4 reaktioner till “Ikväll är det Valborgsmässoafton

 1. Det samma! Här blåser det nästan storm och när vi skulle bege oss till Valborgselden i grannhålan då öppnade himlen sig. Om vi cyklar ner till lillhålans bål i kväll är definitivt en väderfråga just nu. Hoppas ni får en trevlig kväll!

  Kram

  1. Vi fick en väldigt trevlig kväll även om den också var inomhus. Nu kommer i alla fall Vårmånaden med stor V … maj. Hoppas den blir riktigt varm och skön och solig.
   Kram!

 2. Ser på mina gamla bloggar att det har snöat flera gånger på sista april och ofta har det blåst och varit jättekallt men igår kväll var det en härlig kväll men solsken och alldeles lugnt. Tror inte att jag minns en så fin sista april som igår. Idag är det grått och trist och det skulle inte förvåna mig om det börjar snöa för det är på nollan.

  1. Åh vad skönt för dig, Skogsnuvan. Du som verkligen har haft en Vargavinter. Och vad jag kan se på nyheterna kommer det kanske ännu mer snö/snöregn uppöver.
   Ha det gott!
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.