Portimaõ och Urban Sketching

Skatan har varit i Portugal och skissat och tecknat och målat med Trine som lärare och hennes dotter Anna som utfordrade dem med den mest delikata vegetariska kost man kan tänka sig och Annas man Ali som fanns tillhands både som pappa till lilla Anise förstås men som chaufför, inköpare, vinförsäljare, trevligt sällskap o s v. Och sist men inte minst Anné som var behjälplig både här och där.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Och så var där alla kurskamraterna förstås nya som gamla kändisar. Svenskarna Malene (danska i svensk skepnad), Marie och Bette, danskarna Kirsten, Lisbeth, Anne Mette och kanadensiskorna Fran och Louise.

De var ett glatt gäng som trivdes bra tillsammans och hade väldigt roligt.

För Skatan och Marie började dagen med 1 – 1,5 timmes promenad innan fruktosten som serverades kl 08.00. Så då förstår ni att Skatan var uppe med solen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Efter frukost tecknade de blindkonturer eller onelineteckningar för att öva upp hand och hjärna 😉 Sedan hade de någon timmes genomgång och övningar och teknik med Trine innan de begav sig ut i staden för att söka skissobjekt. Urban sketching var det som gällde. Men Skatan skissade folk och ”mjuka” objekt också … det var helt OK. Hem igen till Santa Isabel, det rosa huset (från gatan) och gula (från gården) för lunch och lite vila innan de kanske målade lite eller jobbade med färglära o s v … Hur som helst var det fyllda dagar.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Efter middagen med vin och skratt och massor av prat spelade ett litet gäng ett spel Skatan varmt kan rekommendera. Eftersom Skatan inte är någon spelare annars är det ett verkligen gott betyg på det här spelet: Triomino. Och det hände sig att hon vann också.

Fortsättning följer …

4 reaktioner till “Portimaõ och Urban Sketching

  1. Så spännande det verkar. Här grävs det i rabatter, stökas inför begravning av fd grannen och lite annat pyssel. Spännande är det då inte så jag ser fram mot fortsättningen på din berättelse.

    1. Åh … så nu har f d grannen gått bort. Vad sorgligt. 😢
      Hos mig här vet jag inte vart tiden tar vägen. Det är sjukgymnastik (Mannen) och läkarbesök, träning och så allt som ska göras på landet. Mannen kan inte göra så mycket längre och jag har ju varit den ”lata” förut så nu gäller det att ligga i. Nej, skämt åsido, jag har/har haft en hel del krämpor själv också som jag springer hos doktorn med. Det är INTE kul att bli gammal. Kram❣️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.