Herr Stork af Portimaõ

Det vimlade av små storkfamiljer i Portimaõ, mamma, pappa, barn.

På taken och på lyftkranarna och på lyktstolparna … ja överallt hade de byggt sina bon.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Och så fanns där en och annan singel.

Hemma i det rosa/gula huset från altanen kunde de följa den klapprande Herr Storks envisa försök att locka till sig en hona. Ibland gjorde han sina lovar över stan men kom alltid tillbaka till sin utsiktsplats. Ibland blev han angripen av fiskmåsar som han kommit för nära.

Allt följdes med spänning från dom som satt där på altanen och målade, tecknade eller bara va´.

En dag dök det plötsligt upp en frk Stork som landade där hos Herr Stork på hans piedestal.

De jublade från altanen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

– Äntligen.

Men …

Bara efter något ögonblick eller så kom en tredje svartsjuk en och hämtade hem den förlupna (som de förstod att hon varit) och Herr Stork stod åter där ensam och trånade på sitt klapprande sätt.

4 reaktioner till “Herr Stork af Portimaõ

  1. Så härligt Här finns det minsann inte storkar men svalorna har i alla fall kommit och kvittrar sitt härliga kvitter och gör konster i luften. Solen skiner och jag har tagit det första badet i sjön, visserligen blev jag gul av pollen men det var härligt ändå. Igår kväll blev jag ordentligt lurad. Trodde att jag skulle följa med en kompis till PappersBeda en sväng men hamnade på grillbuffe på Hörnet och där satt hela meditationsgruppen klara för att uppvakta mig på födelsedagen. Visserligen på måndag men i alla fall. Jag älskar överraskningar och paket. En härlig varm kväll då man kunde sitta ute med bara armar och mysa i kvällsolen Inte ens en mygga fanns det.

    1. Ja vilken maj månad vi haft. Och du har fyllt 70! Och jag är borta med vinden … nej inte riktigt. Snart ska det komma en överraskning från skatboet också. Jag har INTE glömt dig. Massor av kramar.

    1. Ja det hoppas jag också. Jag vet inte vad som händer med ungkarlarna som inte hittar någon fästmö. Klarar de sig på egen hand tro? Det gör de säkert. De har ju bara ansvar för sig själva då. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.