Femöre

Att vakna på Femöre med Mannen och hela familjen Anderson Jr på plats är en gåva. Som Skatan njuter av i fulla drag. Det blir liv i luckan, arbete på tomten, Sonen, Pa och Stora E, som också är på plats, krattar trots att vinden viner runt knutarna, Pa fixar blomsterlandet som hon själv skapat förra sommaren. Flickorna har fått sina såpbubblor som är farmors ”grej”. Det ska alltid finnas såpbubblor på lut på Femöre. Skatan går inte heller ensam på Morgonrundan med Stina. Hon får sällskap och hjälp av Alice och Cissi förstås. De förundras över vatten som bildat en liten sjö i ekhagen, de pratar om stort och smått och flickorna får turvis ”hålla” Stina. Trots att Cissi egentligen är rädd överlistar hon sin egen rädsla genom att få ansvaret att hålla i kopplet. De lagar mat tillsammans, Pa är mästare på frukost t ex och Skatan hade förberett middagen. Mannen älskar dem alla i bakgrunden, vilar på soffan och hänger med. Han trotsar också blåsten när han och Stora E ger sig iväg med Stina på eftermiddagsrundan.

Aldrig så ensam som du tror.

Det är gott att leva.

  4 reaktioner till “Femöre

  1. Så härligt med barmark och att få flytta ut till havet. Att ha familjen runt sig är ju också fint. Till påsk kommer det folk hit också och det blir roligt. ibland blir det lite tråkigt med bara gubbarna omkring mig

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.