Kaos

Här har det varit kaos.

De gick upp extra tidigt för Mannen skulle till sin dagverksamhet på Villan i Nyköping. Och innan dess skulle StinaFina och Skatan ut på Morgonrundan och äta frukost. Som vanligt kom de iväg i sista minuten för de skulle ha med sig en del grejer. Frysen i stan hade ju pajat och teknikern från Electrolux hade inte hört av sig som han lovat och nu visste Skatan varken ut eller in.

Klockan nio prick var de på plats (fast utan tofflor till Mannen, de hade de glömt). Men dörren var låst och inte en människa syntes till. De gick runt huset och kikade in genom fönstren men … nada .. Det var tomt.

Så började jagandet. Först ringde hon Villan (inget intalat meddelande) och sen en ur personalen som hade stängt av sin mobil, sen ringde hon kommunen och blev kopplad kors och tvärs och hit och dit och antingen svarade ingen eller så visste de ingenting. En av berörda chefer sms:ade att hon skulle ringa senare. Hon har fortfarande inte ringt. Men Skatan skrev i och för sig ett svars-sms och frågade om hela kommunen hade tagit sommarlov eller vad som stod på.

Till slut åkte de hem och väntade på teknikern … Skatan ringde Electrolux och nu skulle han i alla fall dyka upp inom 30 minuter vilket han gjorde. Han hade ringt Skatan både igår och idag men hon hade inte svarat! Och det fanns inga missade samtal från honom på hennes mobil heller. Skatan bad honom ringa upp igen och hans samtal gick inte fram!!! Inte konstigt att han inte hade dykt upp.

Teknikern satte igång att fixa frysen och så ringde det på Skatans mobil. Det var en ur personalen från Villan som bad såååå mycket om ursäkt. De hade glömt bort Mannen. Och de var på planeringsdag. Suck! Fast planeringsdagar måste ju en verksamhet ha men att ingen på kommunen visste att de hade det var lite egendomligt. De som svarade vill säga. De andra var kanske på planeringsdag de också.

Nu är Mannen, StinaFina och Skatan tillbaka på Femöre och i morgon börjas det igen men då hoppas Skatan åtminstone att de inte gör resan förgäves.

I stan passade Skatan på att kolla sitt pass som hon ju behöver i sommar och det hade gått ut i mars. Så då gick hon in på polisens passavdelning och beställde tid. Första tiden var den 12 juni! Vilken tur att hon överhuvudtaget kollade.

Nu ska i alla fall Skatan snart fixa lunch och sedan klockan 14.00 ska de ringa från banken.

Ja visst ja … hon måste ringa Stora E också … och och …

2 reaktioner till “Kaos

  1. Ibland kör det onekligen ihop sig och visst är det mänskligt att glömma. Men vissa saker behöver helt enkelt fungera säkert och det borde det göra med Villan. I mina öron låter det väldigt märkligt att kommunen inte kände till deras planeringsdag… Nåja, hoppas det går planenligt nästa gång.

    Kram

  2. Du har fullt upp som vanligt! Inte undra på att det rör till sig.
    Hoppas att det här var ett undantag och att allt kommer att fungera bättre i fortsättningen.
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.