Våren kom av sig

Nu snöar det igen. Skatan har varit ute med Abby och det var kallt. Hon hade redan börjat vänja sig vid varmare väder och hade glömt sina handskar. Men Abby var oberörd. Hon gillar snö.

Annars är det mesta tråkigt, Grått, innehållslöst och tråkigt.

Häromdagen var nästan all snö borta och änderna blev matade av en tanta som sett som sin livsuppgift, verkar det som, att mata änder. Hon var fullastad med påsar med torrt bröd etc. Lite längre ner står en skylt att man inte ska mata änderna för det drar till sig råttor. Civil olydnad 🤫

Lite kul händer det förstås. Igår var Skatan hos grannen Karin som sålt sin lägenhet i grannhuset 1A och köpt ett hus lite längre ner mot stan som hon rustat och rustar i en svindlande fart. Det var sista chansen att se vad hon gjort i sin numera gamla lägenhet här som hon flyttade in i för inte alltför längesen. Skatan hade med sig en flaska Cava och Karin hade lite andra viner så de stod sig. Den lägenheten är likadan som Skatans, fast spegelvänd och sååå annorlunda. Tänk ändå vad man kan göra olika med samma bas så att säga. Det var Skatan, Hannele och Inez som var där och det var en hel del kvar att göra så efter ett tag tog Inez med sig Karins hund Rocky på kvällsrundan (Skatan med Abby förstås) för att Karin skulle kunna jobba utan avbrott. Hon ser allt lite sliten ut men ni kan inte ana vad hon har släpat och stått i. Och på onsdag ska lägenheten vara tom.

Som Skatan sa i inledningen är det inge myket nytt under solen att skriva om, inga fantasier, inget hon har läst … jo det finns det ju men det tar hon en annan gång.

Snipp, snapp, snut nu så är det slut.

5 reaktioner till “Våren kom av sig

  1. Så kul att du är på G igen! Att umgås är aldrig fel. Tyvärr händer det allt för ofta att man i ”våran ” ålder blir bekväm. Blir sittande i sitt varma och ombonade hem. En liten stad som Nyköping händer att man springer på varandra, och då kan saker hända, trevligt!. Kom igen nu Skatan-Eva, och berätta för oss vad som händer i Nyköping. EN TJOCK KRAM, men inte snöblöt, margareta

  2. Det tar på krafterna att flytta helt enkelt! Blir matt bara jag tänker på det…
    Även om det i princip likadana lägenheter så fyller vi dem helt olika och så ska det vara 😀

    Kram och god kväll!

  3. Vi hade en fest för alla boende här i området för några år sedan och några av oss som hamnade vid samma bord gjorde fram på nattkröken hembesök hos varandra och det är precis som du säger, det är otroligt så olika man kan använda liknande utrymme. Det var jätteroligt att se!
    Kram, Ingrid

  4. Här är det både kallt och snö och soligt. Jag har svårt med mina nyopererade ögon för jag är så ljuskänslig så jag kan inte gå ut förrän det blir lite mörkare frampå kvällen. Nu kommer nog Kinabror och hunden Jack hem nästa vecka. Du kan tro att jag saknat dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.