Skatan besökte Skogsnuvan och tog med sig skogen hem…

skatan-i-tallegrenDjup snö är det runt Skogsnuvan att skotta bort, att pulsa i, att slänga sig i och göra ”ängeln” i men hon är inte så överförtjust i snö och is och mörker däruppe i norr där solen går och lägger sig väldigt väldigt tidigt och går upp väldigt väldigt sent.  Så Skatan ”knyckte” (jag har fått lov) bilden med Skatan i allt det vita eftersom just det här juliga vita saknas här hos oss …. helt och hållet.

Idag har Skatan och Mannen och StinaPinaFina varit i Stockholm för att hämta glögg-gryta (man kan väl inte ha tre g efter varandra och glöggryta ser konstigt ut men det skrivs väl så antar jag) och toppsocker hos Stora E. Ingen jul utan farfars glögg som görs på brännvin och kryddor och är klart bärnstensfärgad, stark och go. Men man får naturligtvis passa sig och inte dricka fööör mycket.

Sen hämtade vi en projektor som lagats till pappa, som vi sedan besökte för att också lämna julblomma och julklapp och hämta julklappar från Nickan till barnbarnen och hundarna. Förutom alla vi männskor ( 14 med Agnes) kommer vi att ha tre hundar (Coco, Bessie och StinaPinaFina) inomhus, fem eller sex katter i sadelkammaren, marsvin som har fått ungar (alldeles bedårande. De föds med päls och är ”helt färdiga”)  i ett annat litet rum i stallet och fyra hästar (två är inhysingar).

Det blir en jul det!

Apropå pappa pappa-95-ar… så skall han vara med i TV igen, den linslusen, tillsammans med Malla (101 eller 102 år) och en annan dam över de 90. Det är ett program med Kristian Luuk vad jag förstod. De gamla fick lyssna på musik och skulle poängsätta den från 1 till 5. Pappa pratade på som vanligt om ””sin” musik. Och den här amerikanska som han inte hängde med i… Han gillar att lösa korsord men tycker att det har blivit så svårt för att han inte känner igen ”kändisarna”. Som häromda´n stod det efternamnet Spears och man ville ha ett förnamn. Efter att ha löst omkringliggande ord fick han fram Britney… Och vem är det, frågade sig  pappa då naturligtvis.. Ja det skall bli spännande att höra hur det blev det här programmet. Iallafall gav han mest ettor och tvåor, en fyra. Malla blev uppbjuden till en svängom med Kristian och de verkar alla ha haft kul iallafall. Den 28 januari skall programmet sändas. Jag vet inte vad det heter men Kristain Luuk kan man ju hålla utkik efter….

9 reaktioner till “Skatan besökte Skogsnuvan och tog med sig skogen hem…

 1. Slit snön med hälsan. Förstår att du har en del att göra med matlagningen till alla. Vi ska vara precis lika många men bara en enda dag resten av dagarna är jag bortbjudna. Härligt Härligt att få äta andras julmat och bara sitta och se när andra jobbar.

 2. lilla a! God Jul på dig själv. Du känner ju mig och mitt dåliga julkortsskrivande. Hoppas du får en skön jul, så´n som du önskade dig. Mannen kör… försiktigt tror jag. Nej han köör försiktigt. Kram!

  Skogsnuvan!Det blir en del matlagning men den mesta fixar Svärson II och se´n har vi knytis också. Någon tar med sig sillarna, Mannen och jag bakar vörtbröd på svärmors sätt osv osv Och visst är det härligt att vara på bortaplan. Man njuter ju då på ett helt annat sätt. God Jul!
  Neej. Det var lite för tidigt. Vi träffas ju innan dess.

  Kramar!

 3. Vilken underbar bild! Den där glöggen låter intressant men jag kan tänka mig att en viss försiktighet är att rekommendera!
  Kram!

 4. Znogge! Ja visst är det en fin bild för oss som bor i ett snöfattigt söder… Lägg märke till den lilla tomten som gömmer sig bakom en stam. Kram!

 5. Jag kommer att tänka på hur det kunde se ut i vid Trollsjön i ett snöigt Mullsjö vintertid. Där tillbringade jag många nyårshelger som liten. John Bauer hämtade förresten sin inspiration från den sjön har jag hört.
  Kram!

 6. Glömde helt bort Bessie inför julen. Kan du köpa något åt henne från mig och packa in. En liten pipsak och ett tuggben får de andra jyckarna. Tack och kram.

 7. Hej igen, Skatans blogg kan bli ett gift tror jag. Vilken spännande och rolig läsning.
  Hörs Nina

 8. Znogge! Jag tillbringade många snöiga skidsöndagar i Mullsjö som barn. Vi bodde i Jönköping till jag fyllde 12 år.. Ja man känner igen sig i John Baurs bilder. Vi hade sommarhus nära Gränna vid Vättern och var det inte Vättern som ”tog hans liv”. Kram”

  Nickan! Det är fixat! Kram!

  Nina! Kul att ha dig här igen. Bloggandet är åtminstone som ett gift för mig… Och jag tycker självklart att det är jätteroligt att ”dela med” mig av mina tankar … Så du är självklart välkommen hur mycket som helst. Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.