Brigitte har kommit hem från Thailand… helt klart…

… det märks på

…att jag idag inte kan gå ut på Morgonrundan (den heliga) med StinaPinaFina. Mannen är redan på väg.Min fot värker. Det gör den alltid när vi har träffats…

Varför de´ då? Jo… Skatan går längre än hon ska… på stigar som kanske inte är så jämna som Skatan behöver…

Men jag skall verkligen inte skylla ifrån mig. Och gå… det gör väl alla människor. Förresten… vi kan titta in hos Robert och Gert och se hur långt de har kommit….

Igår var, som sagt, himlen hög och ljust ljust grå, nästan vit. Solen tittade fram ibland och värmde genast ansiktet som jag snabbt vänt upp mot ”den härlige” …Vi vandrade i två timmar…

… och tog den övre skogsvägen mot Hallstatt … pict5681och sen ner… och ner… till vägen vid strandkanten och tillbaka längs den.. hem till Brigitte som bjöd på middag.

Hon är en trollkonstnär när det gäller att slänga ihop måltider av vad som finns i frys och kyl… Vi åt först kycklingsoppa och sedan fisk med broccoli, smörslungad, och hennes goda i smör vända potatisar, som inte Skatan fick smaka på… LCHF-dieten ni vet… får se hur länge jag står ut…nu när Brigitte är här. Med min diet, menar jag.  Men… hon sticker till Kanarieöarna på söndag. Och då har Mannen, StinaPinaFina och jag en vecka till…

I kväll kommer Willi och Robert och ”kinesar” hos Brigitte. De skall ner till Kroatien och flytta sina båtar till en ny marina. De gamla, Marina Borik, har blivit så väldigt mycket dyrare så nu lägger de sig ute på en ö… samma ö där Luca fanns, dit vi seglade i höstas tillsammans med Djupingen också…

img_1504Det skall bli kul att träffas … prata minnen. Och så blir det fler… många fler frestelser för stackars tjocka Skatan.

8 reaktioner till “Brigitte har kommit hem från Thailand… helt klart…

 1. Jag tycker att Brigitte verkar lite för hurtfrisk i min smak. Säkert trevlig men jag stosar hellre fram i sakta mak…

  Hoppas foten snart är bättre! Klart du ska skylla ifrån dig. Det är mänskligt som bara den nämligen 😉

 2. Znogge! Hon är klart för hurtfrisk… för min smak också. 🙂 Men så har hon ju bestigit alptoppar se´n barnsben. Vandrat med Mannen i Himalaya (Nepal och Indien) så… Det blir en kompromiss… som de hurtfriska ibland har förmågan att ”glömma bort”. Så fort den har kommit igång… foten alltså…. brukar det ”ge sig”. Kramar!

 3. Robert och Gert passerade,visst för några dagar sedan,hörde jag på radion.Ewan bor ju som sagt mellan Ronneby och Karlskrona.
  Kram Ewan

 4. Hurtfriska har en benägenhet att glömma bort ingångna (flåt, ofrivillig vits) överenskommelser, ja…

  För övrigt verkar hon ju vara en trevlig bekantskap.
  🙂

 5. Znogge! Tredje gången gillt… Nu har jag försökt att skriva den här kommentaren två gånger tidigare… och vips har den försvunnit – men …. jo, man kaan faktiskt vänja sig vid höga höjder. Jag var livrädd för en så där 15 – 20 år sedan. Nu kan jag, bara jag kommer upp, vandra på smala stigar med stup nedåt och branta väggar uppåt… bara jag kommer upp, dit. Nu kan jag däremot inte vandra hur lääänge som helst för min fot. Det är faktiskt inte flåset som begränsar mig utan den satans foten…Och så vill jag inte ha det fööör kuperat. Det var det 🙂 Kram!

  Ewan! Nu har de visst kommit till Vissefjärda, var nu det ligger. Kram!

  Nina! Hon ääär en trevlig bekantskap… men huvudsakligen Mannens. Han jobbade… och jobbar lite nu också… för ett österrikiskt företag och hon var hans sekreterare med samma fritidsintressen. Hon tog hand om oss när vi flyttade ner… och blev vår vän. Sedan flyttade jag hem till Borlänge, vi blev särbo, så vänskapen med Brigitte blev naturligtvis djupare för Mannens del. Han kunde ju inte åka hem varje helg och då passande han på att vandra, klättra…utforska sitt ”nya” land. Kram!

 6. Skatan.
  Ja, hon låter trevlig.
  Så bra att det fanns någon där, att bli vän med!
  Det är ju inte så sabla lätt att dimpa ner i ett nytt land.
  Mycket som måste ”börjas om från början”.

  Ja, är det vandring och klättring Mannen föredrar, har han ju onekligen hamnat i rätt land.
  🙂
  Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.