Om ditten och datten…

JoyceCarolOates

SF och Mannen åkte till sommarstugan men Skatan ville ha ”egen” tid… så jag stannade hemma…

och gick först till sta´n och hämtade ett bokpaket så nu växer högen av olästa böcker… ännu mer…

Igen…

Den här gången hämtade jag Dagbok 1973 – 1938 av Joyce Carol Oates och när jag satte mig att bläddra i den medan jag sörplade i mig en caffe latte på ett café… såg jag till min stora glädje att t o m en så´n erkänd och uppburen författare som Oates har använt sig av …  (punkter)  som stilgrepp (inga jämförelser i övrigt, naturligtviiis). I en kommentar till texten skriver Greg Johnson, som har redigerat den, …

”Tre punkter som inte står inom parentes är Oates egna: hon använder ofta, i synnerhet under de här åren, tre punkter som ett stilgrepp i sitt skrivande.”

Nu har jag flera andra böcker på G … t ex Gertrude Steins Alica B. Toklas självbiografi och Randy Pauschs Den sista föreläsningen… så Oates dagböcker får vänta och också nyfikenheten om hur hon använder sina ”… ”  som stilgrepp.

Skatan själv eftersträvar ju en ledig… nästan talspråkstil i sin blogg… skriver många ord och tankegångar i lååånga meningar och för att hänga med… att ni alltså skall kunna hänga med… gör hon de här ”tankepunkterna” …

Det vore kul med synpunkter om mina ”…”   Är det lättare att hänga med i svängarna?

Väl hemma igen… plockade jag fram mina färger och fortsatte att måla på mitt porträtt av en viss välkänd hund… åtminstone av Znogge-besökare…som gäckar mig. Verkligen. Jag målar och målar och målar och ja… jag vet inte. Om det blir ”den” Miss E …som eftersträvas… eller en moderiktig långluggad hund… vilken som helst…

När jag känner mig lite mer ”färdig” kommer porträtt-försöket att läggas ut för bedömning. Förstås.

Det är ju akryl jag målar i … så man kan ju ändra och ändra och ändra tills man blir nöjd…

13 reaktioner på ”Om ditten och datten…

 1. Tur det inte är en akvarell då! Hur som helst ska det bli spännande att se din tolkning av Miss E.

  Jag blir inte på något vis störd av dina ”…” Personligen tycker jag, trots ”svenskläraroket”, att man måste få ha en viss ”språklig frihet”. Däremot är det viktigt att kunna variera sitt språk och anpassa sig efter mottagare eller ändamål. Privatbrev är en sak medan en inlaga till en myndighet en helt annan!

  Just nu läser jag ”Bara vanligt vatten” Av Kajsa Ingemarsson. Har inte hunnit bestämma mig för vad jag tycker men boken handlar om förlagsvärlden vilket säkert är en historia för sig…

  Kram!

 2. Bokhögarna växer hos Ewan också.
  Det där med punkter,är jag också brukare av,till min Dotters STORA förtret…….
  KRAM Ewan

 3. Jag har börjat läsa av min hög som jag hade. Läste ut en bok igår. Ska börja på en ny idag. Sedan är det dags att fixa en hög till 😉 Det är roligt att läsa. Särskilt självbiografier.

  Den jag ska börja på idag heter Skadad och är skriven av Cathy Glass! 🙂

 4. Znogge! Jag tycker också det skall bli spännande att se om det ääär Miss E… eller inte…
  Jag har läst några böcker av Kajsa Ingemarsson… Små citroner gula och så en till, som jag tyckte var småmysiga och lätta att ta till sig… och speglade vår samtid…
  Kram!

  Ewan! Välkommen tillbaka till bloggvärlden… Ja, alltid retar det nå´n men man( = jag) kanske tröttnar snart på mina punkter. Får se vad de säger på den där skrivarkursen som jag skall gå på i sommar. Kram!

  turez! Visst är det hur kul som helst att läsa… Jag gillar också biografier väldigt mycket… särskilt självbiografier. Det är lite kul med boken jag läser nu. Den heter ju Alice B. Toklas självbiografi men det är inte Alice som håller i pennan utan Gertrude Stein… Skall behandla det i ett inlägg så småningom… Kramar!

 5. Jag tycker att du ska skriva precis som du gör nu! Fortsätt utan krusiduller, om du började ändra skulle det ju helt klart..inte vara skatan, inte våran skata som vi älskar att läsa och följa, inte våran skata som får oss att småle igenkännande, inte vara DU.

  Fortsätt vara dig själv min vän 🙂

  Ha en underbar dag idag puss och kram!

 6. Jag använder tre punkter rätt friskt själv också, även i mitt professionella skriveri. Så fortsätt du med det, men det är klart att man inte ska gå till överdrift, lagom är bäst. Vad det nu är… 😉
  Ha det fint!

 7. Ja det där med punkterna är nog inte så dumt. Har inte skrivit med sådana själv men det vore kanske en ide. Man måste ju förnya sig kanske

 8. Skogsnuvan! Jag är ju så himla ”ordrik”… svamlar på i långa krångliga krumelurmeningar… som det är jättesvårt … kanske… att hänga med i. Därför tog jag hjälp av de här punkterna, men ibland kan det nog bli lite för mycket av det goda. Kramar!

 9. Ser verkligen fram emot porträttet, jag har en känsla av att det kommer att bli fantastiskt!

  Härligt att du stödjer mina silversystrar/bröder:-) Det är inte så svårt att stå stilla, det är lite som att meditera. Man går in i sig själv och när man äntligen rör på sig igen så är det som om man vaknar. En otroligt adrenalinrush att interagera med människor på det viset. Rekommenderas varmt;-)

 10. Tesstamente! Ja, jag hoppas att Matte kommer att tycka det också…

  Oj, det skulle verkligen vara kul… nej, jag bara skojar… oj oj oj … det skulle aldrig gååå… med mina restless legs…

  …fast drömma kan man ju… Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.