Tjugo frågor eller … sexton är det ju…

Znogge har skickat ut en stafettpinne, en utmaning,  i blogg-rymden,  att fånga av den som den fånga vill. Och det ville Skatan…

Om du skulle vinna många miljoner på lotto, vad skulle du köpa? Jag skulle nog inte köpa så mycket… men resa, resa, resa… och se´n skulle jag dela ut en del av de många miljonerna till barnen och barnbarnen. Och se´n skulle jag grunda  en stiftelse till ett barnhem, flickhem (Sonens dröm också) i Thailand eller flickskola så att främst flickorna från fattiga familjer kan få utbildning och därmed ett fritt och ”eget” liv…

Vilken svordom använder du mest? Tyvärr, jag får skärpa mig… och verkligen ”hålla igen” när jag är med barnen och barnbarnen. För jag svär nog … måste jag erkänna… en hel del… ”Nämen..för helv*e”… är nog det kraftuttryck jag använder mest när jag blir förbannad… eller otålig och irriterad… Men jag ska skärpa mig. Det har jag lovat…

Tittade du på tecknat när du var liten? Nej… det fanns inte tecknat att titta på när jag var liten… Men läste lite serier gjorde jag kanske… Kalle Anka… Men svaret är Nej.

Hur många syskon har du? Jag har tre syskon: en storasyster (+1 år) , en lillebror (-3 år) som är död och en lillebror till (-9 år). Sent i livet har jag ”hittat” mina biologiska syskon, två på min mors sida, bror och syster, som jag träffat och tycker mycket mycket om, två på min fars sida, bröder, som jag inte träffat och som inte känner till min existens… men som jag följer lite så där på avstånd…

Vill du just nu ha någon tatuering eller piercing? Nej

Vad har du för väder just nu? Gråmulet men ändå ”högt i tak” och 8 grader…solen är nog inte långt borta…

Vad åt du till lunch senast? Bönlåda = haricot vert + tomater fräses med olja och kryddas med p + s och oregano.. hälften läggs i botten av en form… ett lager med rå köttfärs… resten av bönfräset ovanpå det. Och överst ett lager med ihoprörda ägg och riven ost… in i 225 graders ugn i 25 minuter kanske tills äggostlagret fått fin färg… Enkelt och hur gott som helst… (LCHF)

Kan du vissla? Nej, varken busvissla eller vissa melodier… Det kommer bara ut en eller annan ton… Hmmm …Kanske man skulle öva upp…den förmågan..

Vilken film kan du alla replikerna till? Ingen tyvärr!

P8080100

Hur många stolar står kring ditt köksbord? Sex…,fyra röda åttastolar designade av Arne Jacobsen 1952 och två allmogestolar köpta i Jönåker till vårt första hem. En av dom står oftast vänd med ryggen mot bordet och där sitter jag och hamrar på min laptop… vid ett litet inklämt skrivbord…stol8

Har du en stationär eller bärbar dator? Jag har en bärbar…

Vilket var ditt favoritämne i skolan? Svenska med litteraturhistoria… jag tror det var uppdelat i två… med två betyg… och så Bild… som inte hette så dåförtiden… men… vad hette ämnet? Läste vidare på universitetet två betyg (idag kanske det motsvarar 40 poäng) i ”litteraturhistoria med poetik”. Studentuppsatsen skrev jag om Edith Södergran och 2-betygsuppsatsen skrev jag också om Edith Södergran….

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Efter regn kommer sol… Nej, jag försöker väl tänka … att … imorgon är en annan dag… och den blir lättare bättre… eller … Jag säger nog inte så mycket.

Får du dåligt samvete efter att ha ätit kött? Nej. Men blir förstås upprörd och skakad över grisarnas behandling nu senast  i Danmark, och tycker det är en viktig EU-fråga och hoppas Marit Paulsen kommer in i EU-parlamentet. Sist gjorde hon faktiskt skillnad, tantan…

Har du åkt moped någon gång? Ja, mest bakpå.. Har dålig balans så … Själv har jag aldrig ägt någon.

Vad lyssnar du på nu? StinaFina.. som klipperiklappar på sina tassar men nu har lagt sig till ro bakom mig…nej nu skällde hon till lite otåligt…kylskåpssurr och … mina fingrars tipptapp mot tangenterna på tangentbordet…

”Utmaningen skickar jag vidare till alla som känner sig manade!” … skrev Znogge och skriver jag…

Nu skall SF och jag ut på Morgonrundan…

8 svar till “Tjugo frågor eller … sexton är det ju…”

 1. Jaså, nu får man allt veta sanningen om fruskata, *ler*
  Min mor borde svara på detta speciellt om busvissling, hon är en riktig hejare på det..oj oj, vilka toner hon tar.

  Nu är felet åtgärdat, hade ju glömt ändra i inställningen på kommentarer ju..*suck*, välkommen åter för kommentar och titt. 🙂

  Kram

 2. Här fick man veta lite mer om dig ja! Dessutom ett recept på en sjnabblagad lunchrätt. Det var inte illa!

  Så bra att du har hittat dina biologiska syskon. Jag vet att det är olika vad man tycker men jag hade velat veta…

  Idén med ett flickhem eller skola tycker jag är fin. Jag såg ju efter yngsta frökens resa till Bangladesh vilka fantastiska möjligheter det finns och vad man kan uppnå. Vilken glädje och stolthet sedan hos barnen som fick gå till sin skola…

  Kram!

 3. Hejhej hoppas du haft en fin helg på nationaldagen 🙂 Här hemma blev det rätt lugnt då Turez jobbade denna helg, och nu är det väl mest dilemma om man skall orka gå och rösta eller inte.. Återstår att se efter man ätit sen lunch 🙂

 4. IKA! Jag kommer… var så säker. Kram!

  Znogge! Sonen har alltid haft drömmar… och jag med… Men efter att ha lärt känna Pa och hälsat på i byn där alla hade hjälpts åt för att Pa skulle kunna få en utbildning… hon är undersköterska… och förstått vilket värde det finns i ett barnhem för flickor eller skola eller båda i ett… skulle jag faktiskt vilja göra nå´t. Vi får väl se… Flickor är ju de som ”ligger längst ner” på listan om de skall få gå i skolan eller ej… Kramar!

  stoffern! Klart du skall gå och rösta. Du har tid ännu… Kram!

 5. Det heter sjuanstolar inte åttanstolar knasboll. Svärsonen II och Bessie är med på tvärsnytt idag. det går att se på webben kram lilla e

 6. lilla e! vaffö vafför vaffö dåååå då? De ser ju faktiskt ut som en åtta…

  Nu skall jag in på webben och ”glana” . Kram på dej gumman!

 7. lilla e! Nu har jag varit inne och kollat… Snygg Svärson II men allra finast var Bessie som satt så fint därutanför vallokalen… Var kompisen Bellman? Kram igen!

 8. Det ser ut som två sjuor mot varandra. Ja det var kompisen Bellman.

  Kram lilla e

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.