Skatan och tågåkning

Det har gått troll i det …

V a r j e  gång, och nu överdriver jag knappast, när jag åker tåg, händer det nåt.

Gårdagens tågresa avlöpte väl … men

a) Tåget från Nyköping till Stockholm var 20 minuter försenat.

Det gjorde ingenting eftersom jag hade god tid på mig i Stockholm innan X2000 till Östersund skulle lämna …

b) Tåget från Stockholm till Östersund var en dryg halvtimme försenat. Det ääär verkligen skitjobbigt att stå där och vänta med all packning och veta att man har så lång tid kvar att åka. I alla fall.

Dom körde in tiden bra och jag hade underhållning av mina RSL (skall verkligen ta ett snack med min läkare när jag kommer hem igen) och en liten grabb och hans pappa som satt framför mig. Det var” knöfullt”. Folk och packning överallt. Och varmt och instängt.

Skatan hade gjort egen matsäck, mackor med ägg och bacon och en med brieost och sallad … inga Cambridge-soppor så långt ögat kunde nå … gick till restaurangvagnen bara för att röra på benen och köpa lite kaffe och …

När jag anlände Bräcke hade tåget kört in så det var bara 15 minuter försenat. Jag hade förstås förvarnat Skogsnuvan om min sena ankomst.

Och där stod hon. I sitt fina långa vackra vita hår.

Vi körde hemåt i hennes bil genom den ljusa  – trots molnigt väder – sommarnatten.

Pratade och pratade och pratade.

Skatan kände sig hemma med Skogsnuvan direkt.

3G fungerade inte häruppe. Nu skriver jag på Skogsnuvans dator och klockan har hunnit bli 6.30.

 En timme redan har jag suttit här.

Jag lägger mig nog en liten stund till …

8 reaktioner till “Skatan och tågåkning

 1. *Ler*
  Du får uppleva spännande saker på dina tågresor min vän, huruvida tågförseningar är spännande eller inte, å andra sidan kan man hinna se och upptäcka saker man annars skulle missa. Nu är jag även av den uppfattningen att när det gäller förseningar av transporter så är de det av en mening. Förseningar ÄR irriterande, det tycker undertecknad absolut! MEN ibland kan de vara välsignade förseningar..så brukar jag tänka om jag känner irritationen anlända och ibland hjälper det, andra gånger…nix

  Vad härligt att du får se skogsnuvan i verkliga livet! Njut nu och ha det så kul båda två, hälsa henne så gott och framför allt, killa på Oscar lite från mig och grabbarna, de älskar kissekatter!

  Kram till ER alla

 2. Vissa saker ska det bara gå troll i! Som när jag åker båt… Men nu är du framme och hem kommer man alltid! Hoppas dagen blir riktigt bra!

  Kram

 3. Tjenare vännen
  Återbördad till asfalten, besviken över valet av 3-pinnen som inte funkat mer än vid ett enda tillfälle (borde givetvis valt Telia som operatör) blir det nu till att berätta vidare om äventyret uppe i norr.
  Kram

 4. Jag försöker undvika tåg. Just för att dom är så himla bra på att vara försenade. och sak man åka en längre sträcka så är det inte roligt å kanske behöva missa sin andra anslutning! Tur att du kom fram helskinnad iaf KRAM

 5. Till Östersund har jag rest en hel del under de år jag pluggade, och jag kröp nästintill skinnet i jämhöjd med Ånge och Bräcke. Man önskar tåget bara kunde ta ett stort skutt i de trakterna så att man bara var framme. På en gång.

  1. And those White European girls sold into sexual abuse slavery, man that pisses me off to no end. To treat those girls like they are sub-human, oh man, I ca7;28#1n&t find the words for it! GD JEW bastards!

 6. IKA! Jag skall hälsas från dig till Skogsnuvan och från dig och pojkarna till Oskar… en av de finaste katter jag träffat i mitt liv. Och vi har det sååå bra tillsammans allihop, trots vädret 🙂 Kramar!

  Znogge! Här hos Skogsnuvan finns det mycket troll och vättar och änglar och … Hon lever i ett magiskt land. Och vi har verkligen det fint tillsammans. Kram!

  Tandgnisslur! Här i djupa skogen är jag omgiven av människor, förstås, men också troll, vättar, änglar, och andra varelser … och djur förstås. Kram!

  pappa B! Min 3-pinne fungerade inte häruppe heller … och jag är inte lika långt norrut som du. 🙂

  turez! Jag kom fram om än något försenad och har det jättebra 🙂 Kramar!

  anne! Har du något emot Ånge och Bräcke? Eller var det bara för att du skulle vilja komma fram till Östersund fortare? Jag tycker här är fantastiskt. Landskapet, människorna. Allt. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.