Vad gör man åt sura kärringar?

Söker man på detta … vad gör man åt sura kärringar? … hamnar man hos Majsan har jag förstått. Hon, Majsan,  fick förstås ett skrattanfall som hette nånting … när hon läste sökorden.

Och Skatan har bara en enda förklaring. Det är att surkärringarna med Skatan i spetsen får upp mungiporna rejält, ja gapskrattar kanske till och med, av att just läsa Majsans rader i bloggen. Inte blir de surare i alla fall.

Och så tog jag mig för att söka på … vad gör man åt sura gubbar?

sur gubbe

Gissa var jag hamnade?

 1. hos Majsan igen … inte så konstigt eftersom hon just ställt sig den frågan …
 2. hos lilla blå … hmm … där kan nog surgubbarna få bot … och
 3. hos Skogsnuvan … oj oj oj … inte mindre än tretton (13) gånger från dags dato 4 augusti och hela  juli. Sen fortsätter      sökträffarna i juni så långt ögat når.

Hos Skogsnuvan kan gubbarna få bot … om de besöker hennes blogg och har lite humor inunder de där sura snusindränkta mungiporna … men dom surgubbarna som hon skriver om läser inga bloggar … och tur är väl det. För där skulle de få ”på moppo” … också.

Det är ord och inga visor.

Och man har full förståelse för Skogsnuvans utgjutelser över de eländiga karlarna …

9 kommentarer

 1. Ööööh….finns det kvar dylika varelser än….?
  Jojo…Men…jag tycker inte man ska göra ett enda dugg åt vare sig surkärringar eller gubbs….
  De kan ju få titta sig i rö…till de blir goa igen.. som min mormor sa, med bestämd ton, på den tiden hon levde…
  😉

 2. Znogge! Nja egentligen kanske de skall låta bli … Det är aldrig kul att få se ”sig själv” i spegeln, om man så säger …
  Välkommen hem, förresten. Kul att ha dig här igen! Kramar!

  Ingrid! Försök får du se var du hamnar. Jag sökte och fann denna adress:
  http://anitanordkvist.blogspot.com/2009/02/bland-fyllgubbar-och-sura-karringar.html men har inte hunnit läsa. Men det skall bli i morgon. Sov gott!

  Deeercat! Du verkar ha haft en klok och kul mormor … 🙂 Kramar!

  Majsan! Tack för uppslaget! ha ha haaa … Teckningen har jag förstås googlat fram och nu hittar jag den inte igen för att dubbelkolla om det inte stod nåt namn att skriva om vem som gjort den. Men passande här … tycker jag också. Kramar!

 3. Jag blir rent förskräckt att jag hävt ur mig surgubbar så många gånger. Dock kommer jag säkert att vräka ur mig det fler gånger också för jag har en hel bukett av sådana små söta gubbar runt omkring mig. ojojoj

 4. Till sura kärringar och gubbar skall man ge en kopp sött och gott honungste. Då slappar de av och blir hur goa som helst, en stund. Jag, Sveriges gladaste man, blir alltid påhoppad av sura kärringar och gubbar. Varför vet jag inte men det kanske beror på att jag ser så förbannat självgod ut?

 5. Oj oj en hel drös av dessa individer seglar runt bland oss och vi möter dem titt som tätt, det är en samling som mig veteligen aldrig kommer att försvinna..

  Hoppas bara innerligt att man aldrig hamnar i den samlingen

  Ha det gott
  Kram

 6. Skogsnuvan! Jag fick mig verkligen ett gott skratt när din blogg dök upp och dök upp och dök upp … så långt ögat kunde nå (nästan) och eftersom jag veet hur du har det där på jobbet oj oj oj … är jag full av förståelse för att du måste få ur dig ”surgubbarna” nånstans. Och då är ju bloggen rätt ställe och med din humor blir det ”underhållande” också. Kramar och jag hoppas verkligen att de sura kommer på andra tankar … nån gång!

  pappa B! Då får man allt ha en stooor termos med det här söta teet med sig vart man än sin kosa bär. Jag har sagt det förr. Låt dom inte ta makten … det sura folket. Stå starka och inte låta oss påverkas! Kram!

  IKA! Inte så stor risk att du skulle hamna bland de här surkärringarna. Deet kan jag aldrig tänka mig. Kramar!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.