Peace & Love

Vilken natt!

Skatan har vändit och vridit på sig. Ätit en macka … en banan … gått upp och tittat ut … bäddat sängen igen … somnat och sovit och vaknat.

Nu får det vara nog.

Snart skall Skatan gå Morgonrundan. Neej, StinaFina är inte här. Skatan skall gå Morgonrundan med Kerstin och hennes hundar. Vi skall ses klockan halv nio.

Kerstin är min gamla granne från när barnen var små då på 70- och 80-talet.  Det var hon som fick mig (Mannen var motsträvig på den tiden) att köpa hund och vi hade två: Masen, en westie, och så småningom Amanda också, en golden retriever.

Kerstin hade ett helt knippe hundar. Hon födde upp yorkshireterriers och så hade hon också två golden retrievers.

Och så var hon mamma till Jessica och Jesper. Den Jesper som är pappa till Peace & Love, musikfestivalen i Borlänge.

Peace & Love 009 (Jesper Heed)

Musikfestivalen som nu efter 10 år kommit att förknippas med Borlänge.

Förr – när någon frågade Skatan om var jag bodde och jag sa: Borlänge …  blev oftast reaktionen. Jasså  oj  … den där gangsterstan,  knark, mord och elände.

Och Familjen.

Inte min eller Kerstins familj utan Familjen, ett gäng gangsterungdomar som spred skräck omkring sig med sin våldsamma framfart. Och som ALLA kände till. I heeela Sverige. Att de bodde i Borlänge. 

Den bilden har mer och mer suddats ut.

Hela stan genomsyras numera av Peace & Love.

Peace & Love 011

När vi strosade genom stan såg Skatan ett nytt café. Joo, mycket riktigt. Ett Peace & Love-café.  Jesper och en flicka vid namn Elin har öppnat café, ett varmt härligt kitschigt café som Skatan naturligtvis besökte och där drack jag en kopp kaffe och åt en utsööökt cheesecake därtill.

Peace & Love 010

Peace & Love 008

Peace & Love 007

Och då kom han … Jeppe.

Den fine, mjuke,  härliga drömmaren Jesper … skapare av stans stolthet, Peace & Love.

Vi kramades och till min stora förvåning frågade han mig om hur jag hade det … om det var tomt efter Margith … om lilla e och hennes familj och Karin och … naturligtvis Sonen. Att han kom ihåg!   När han fick höra att jo, i morgon kommer en liten tjej eller kille till världen, att Sonen skall bli pappa … blev han nästan rörd och gick bort till en hylla. Efter ett tag kom han tillbaka med en hög presenter.

Peace & Love 018

En minnesbok: Peace & Love – de första tio åren, en liten body till Alice eller … och en T-shirt till Skatan.

Han hade ”folk” med sig, jobbade, men tog sig tid med en gammal skata …

Jag ringde Kerstin och nu – snart skall jag gå på Morgonrunda … och sen … snart, om en timme eller två, ringer Sonen …

11 reaktioner på ”Peace & Love

  1. Vilket gulligt cafe. Jag har ingen speciell känsla för Borlänge. Har bara varit dit en gång och det var så att kinabrors fd fru är därifrån och hade sina föräldrar där. Minns inte så mycket av stan

  2. Hörru gosan, nu håller vi tummarna. Nedräkningen har väl börjat? 🙂
    Och för att kommentera din text; jag blir glad. Du har rätt; associationerna har vänt och det är på tiden. Mina band till just Borlänge är numera utsuddade men jag stammar från en trakt där en negativ syn på det mesta fått råda alltför länge. Därför tar jag alltid av mig hatten inför sådant här, folks entusiasm och idoga arbete för att vända något negativt till något gott. Jag blir glad in i hjärterötterna. Om jag nån gång besöker Borlänge igen så vet jag vart jag intar mitt fika. Ingen tvekan. 🙂

  3. Där ser man minsann, mer Böläänge-folk i cyberrymden. Bara det faktum att vi visar omvärlden att det även finns bloggare i Bolanche, bättrar på ryktet väsentligt.

  4. Vänner,gamla som nya! Skatan är högt upp i det blå … flaxar och skrattar av lycka. Förstås. En ny liten tjej börjar ”sin vandring här på jorden” . Det är så underbart och sååå roligt …

    Kramar!

  5. Pingback: En festivalyra utan dess like … åtminstone för några … hmmm « SKATANS TANKAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.