I morse

… gick jag en snabb promenad med lilla a. Det behövdes.

Rensa ut den på något sätt vegetativa stämningen som jag tillskansat mig … att leva fram till den där nästa timmen som jag är med Alice och Sonen och Pa.

Nej, det är inte riktigt sant … Jag har ”hunnit med” en hel del annat också …

I fredags … efter beskedet som jag väntat så ivrigt på … att Alice kommit till världen … åt jag till exempel lunch med lilla a, Bonden och ”Djupingen” Göran, Margiths man … och vi hade sååå mycket att prata om. Skatan kraxade på i vanlig ordning men hann med att lyssna också … på Djupingens berättelser om vildmarkslivet i Sarek … på lilla a när hon pratatade om sitt barnbarn … på Bonden som väntade på att hans fru I skulle arbeta sin allra sista dag innan pensionen … och sen skall de  åka till Bornholm.

21 augusti 2009 005

(Djupingen, Bonden och så lilla a)

Och i går … på kvällen när jag kommit hem från Falun gick jag till Peace & Love-caféet där jag möttes med en kram av Jeppe och en stor kopp kaffe. Varje fredag och lördag bjuds det på musik som arrangerats av eldsjälarna Jesper och Elin. I går var det en flicka, Hanna Turi, som sjöng och spelade piano. Och som hon sjöng och spelade piano …

Fri entré …  🙂  Henry Murtokangas ( en av de tre i kärntruppen som startade fredsfesten Peace & Love 1999 som sedan blev festivalen Peace & Love) dök också upp som en Che Guevara … svartskäggig och långhårig …  och kände igen mig !! och jag fick en varm kram. Det känns verkligen bra att sitta där ensam med Margith bredvid mig … som det kändes alltså … och förflyttas tillbaka till 90-talet omsluten av  musiken … musiken.

Alice dag 2 012

(Hanna Turi)

Irene, en gammal arbetskamrat och kompis, mötte upp och vi åkte vidare upp till Mellsta där Nostalgidagarna som firas här i Borlänge … fortsatte med pub och rock and roll.  En helt annan musik alltså …

Alice dag 2 014

(Irene)

När vi tyckte att vi ”kunde” det och Skatan druckit sitt öl … Irene körde bil … så fortsatte vi hem till henne, drack lite vin och snackade och snackade och snackade om gammalt och nytt och … Skatan kom inte hem och i säng förrän klockan var två.

Vidare … hmm … jo, i morse träffade jag Halvar … min blogg-guru och inspiratör …  på min morgonpromenad.

Han stod och påtade i sin trädgård och var nöjd och glad och lycklig … tror jag.

Vi bytte några ord. Det var kul. Jag blev glad att ha träffat honom. Verkligen.

Det är nämligen så att jag har en väldig respekt för Halvar och söker inte upp honom när jag är hemma i Borlänge. Vi var inte sååå nära kompisar när jag bodde här. Hade träffats på krogen några gånger och pratat så där som man pratar på krogen. Och jag vet att han håller hårt på sin integritet. Så Skatan tänker alltid: Träffas vi, så träffas vi. Och det gjorde vi.

Nu … snart är det dags för min utmätta timme med Alice idag …

Ha det!

7 kommentarer

  1. Men du har ju hunnit med hur mycket som helst! Själv har jag suttit i brassestolen och läst och läst och…

    Kram!

  2. Det verkar som om du också har haft en massa möten i helgen men jag förstår att mötet med lilla nya babyn slår allt annat.

  3. Skogsnuvan! Mötet med lilla Alice slår alla möten … det har du alldeles rätt i. Men dygnet har 24 timmar och jag passar på … när jag är hääär i Borlänge med lite annat också. Kram!

    Speja! Ja, jag fick mycket tid över eftersom det var besökstid bara 1 timme om dan … Idag kommer de hem. Så nu blir det andra bullar. 🙂 Kram!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.