Över mitt förstånd

Sveriges Gladaste Man … kan inte vara så himla glad längre. Så som han uttrycker sig … så hätskt … så oförsonligt … så  f a n a t i s k t  och h a t i s k t!

Hr Åkesson (SD) har sparkat liv i debatterna runt om i landet och det känns bra. Jag tycker dessutom att han är en modig kille som vågar ta tag i detta. Tycker däremot inte att han skall dra alla muslimerna över en kam. Det är klart och bevisat att man får med många löss i det första draget man gör med luskammen, fast sedan skall man nog avväga vilka som är hot eller ej. Klart är det att det kommer att bli reaktioner från många håll och kanter, det har det ju redan blivit, men jag tror att det kommer fler.

Ja, där fick han  rätt. Här kommer en reaktion … fast inte mot SD, för dem har jag en klar uppfattning och behöver inte reagera …  utan mot Sveriges Gladaste Mans reaktion och utfall mot de  ”etablerade” Sveriges politiker …

Just den här islamartikeln som han … Sveriges ex-Gladaste Man refererar till har fått en hel del SD-plitiker att hoppa av. Det blev helt enkelt för mycket.

”- Det är rent förtal av muslimer, jag kan inte ställa upp på den synen säger till exempel Lars-Erik Persson, lokal ordförande (före detta får man väl säga nu) för SD i Falkenberg. Han anser vidare att Jimmie Åkesson bör ””rensa” bland medlemmarna.”

På landsdagarna fanns det medlemmar som krävde dödsstraff. Den typen av förslag och människor vill jag inte förknippas med, säger Lars-Erik Persson i Svenska Dagbladet idag.

Enligt Expressen lämnade Carl-Johan Backestierna posten som ordförande för SD i Mark. Därtill har även Jan Hansveden i Landskrona uteslutits. Allt enligt en artikel i Svenska Dagbladet idag.

Men … Sveriges ex-Gladaste Man skriver vidare:

Här har man ett parti som vågar tala öppet om de problem som vi har i landet, de andra fegisarna, de som ställt till med allt detta, de borde öppna upp stora famnen och ta in dem i partiet. Vad kan och vågar en dam som Mona Sahlin göra? Vad har hon uträttat för landets bästa? Jo hon har skapat rubriker i dagspressen, sen då? Moderaterna som skulle se till att pensionärerna skulle få det bättre, jo kyss mig i röven. Värre har det blivit. Centerpartiet, har allt sedan Hr Hedlund avgick, kämpat med näbbar och klor för att utrota de svenska bönderna och folkpartiet, en samling mesiga frikyrkobröder och systrar som niger och fiser när de andra talar. Vänsterpartiet, ett enda stort skämt och jag vet att min avlidne fader (en röding på barriärerna i norr) han snurrar som en propeller i sin låda varje gång dagens vänsterpartister öppnar munnen. Ett parti helt utan ryggrad, påminner om en leguan, hasandes fram i riksdagskorridorerna. Så är det miljöpartiet, trädkramarna som tycker det är viktigare att rädda en tiger i Indien än de barn som svälter där nere. Lägg ner alla företag som inte kan miljanpassas efter deras normer och villkor. Själva kör de omkring med gamla Volvo 142:or som spyr ut avgaser, klipper sina gräsmattor med ålderstigna motorgräsklippar och så skall de städa upp utanför min dörr? Så har vi frimicklarna i Bankeryd. En handfull lärjungar som följer sin messias Göran Hägglund i vått och tort. Är varken vågskål eller någonting annat i den svenska poilitiken, de sitter bara med och lyssnar och då och då skriker de till, -Stoppa abborterna!
Pensinärspartiet är en samling överåriga gubbar och kärringar som varken törs eller kan göra ett endaste dugg av, om och med någonting. En del kan faktiskt starta upp en dator (de kommer automatiskt till en sida för släktforskning) men mer är det inte i det stora hela. Vad finns det kvar?”

Sveriges ex-Gladaste Man  avfärdar här alltså i föraktfulla rader allt och alla … hela det demokratiska samhälle han har växt upp i, gått i skola i, fått rösta i och säga vad han tycker i … och gör det fortfarande. Och kan gör det. Säga vad han tycker.*

Men, sorry, pappa B, jag känner inte längre den sympati för dig som jag gjort … det tar emot och jag kommer ta bort dig från min ”Nära till hands-lista” här bredvid.

Vi har helt  v ä s e n s k i l d    syn på livet och våra grundvärderingar kan inte mötas  n å g o n  s t a n s.

De svepande generaliseringar som du gör om folk, om religioner, och om våra politiska partier,  m den folkvalda regeringen … skrämmer mig.  … Vad är det för samhälle du vill ha?

Du skall veta att jag har tänkt över det länge … att ”hänga ut dig” här hos mig med detta  avståndstagande … och det  var inte lätt.

Men jag kände att jag var tvungen.

Så … nu är det sagt.

* Leva och Låta leva är ju mitt motto. Och det försöker jag följa … ibland in absurdum. Men när en från mig ”oliktänkande” över huvud taget inte respekterar  sina ”motståndare” som har andra åsikter och fullkomligt överöser dom med ”spott och spe” … när  r e s p e k t e n  saknas  så … så känner jag att jag måste ta avstånd.

10 reaktioner till “Över mitt förstånd

 1. Jag har också tyckt att Sveriges Gladaste Man inte är så glad längre…och det beror säkert på problemen han har med skolan hans barn går i. Det är ju oftast så vi människor är – vi vill ha enkla lösningar på svåra problem. Det är ju det SD rider på och även Hitler gjorde på den tiden. Ta bort en grupp människor så är problemet löst. Jag hoppas att de flesta människor inte är så lätt lurade. Det är svårt att vara människa. Vi måste finna lite svårare vägar att lösa våra problem än SD föreslår. Jag för min del går in till Sveriges Gladaste Man fortfarande och retar honom med mina kommentarer ibland.

 2. Britt! Jag har också besökt Sveriges Gladaste Man … men känner mig så ”bortstött” av hans sätt att skriva om sig och sitt och sina tankar. Om den människosyn han har och visar nu. När han tidigare berättade om Skogarnas konung sin lilla prinsessa osv var han verkligen Sveriges Gladaste Man men nu… nej jag kan bara inte. Förstår inte att en intelligent människa kan skaffa sig såna skygglappar. Och racka ner och förakta allt och alla som inte tycker som han själv. Själv har jag bott i Borlänge många år där vi har och hade massor av problem men man löser dom inte genom den människosyn han visar och den extrem- politik som han tror kan ge honom ”den gamla goda tiden” tillbaka. Kram!

 3. Jag anar en bitterhet och jag delar inte hans uppfattning vill jag betona. Men jag tänker ofta på det gamla indianordspråket som säger ”Döm inte din broder förrän du gått en mil i hans mockasiner.”

  Kramar!

 4. Znogge! Jag har kanske gått ”en halvmil i hans mockasiner” … men delar inte den grundsyn på människan och hennes värde som han visar genom att spy galla över allt och alla som inte delar hans åsikt och i princip ”spotta” på det Sverige vi alla har byggt upp tillsammans. Jag har vänner i alla politiska läger (min bästa vän Margith och jag delade inte politisk uppfattning till exempel) och respekterar andras olika mening och uppfattning med betoning på ”respekterar”. Jag märker inget av ”respekt” för andras åsikter hos Sveriges Gladaste Man längre. Så har det bara blivit. Det är därför jag tar avstånd och ”gör slut”. Kram!

 5. Där har du en poäng! Man kan ha helt olika åsikter men så länge respekten och en vettig grundsyn finns gör det ingenting!

 6. Znogge! Det är sååå jag tänker. Jag blir alltid upprörd när någon ”mobbas” vare sig det är politiska partier eller människor. Så fort politiska debatter går över i ”låga” personangrepp … stänger jag öronen. Jag är faktiskt en av få som t y c k e r att man skall ta debatten med SD. Nu får de en ”martyrgloria” och det är aldrig bra. Kram!

 7. Jädras vilken salva. Jag mitt dumhuvud har inte ens läst det där så jag kan nog inte yttra mig. Jag önskar jag hade mer energi att engagera mig i såna här grejor men jag säger bara som så: Karlar pratar så mycket skit så det är lika bra att inte låtsas höra (speciellt politiker)

 8. Skogsnuvan! Ja, på något sätt blir det bara värre ocvh värre … och jag skall i fortsättning försöööka att inte bry mig. Men vi lever i den bästa av världar faktiskt, demokratin i Sverige där vi får säga och tycka (nästan) vad vi vill, och när man ”spottar” på den blir jag suuur. Och inte så lite heller som du märker. Kram!

 9. Stora B! Sveriges Gladaste Man finns. Och han är journalist och bor i Göteborg i ett av de där invandringstäta områdena. Så jag förstår att han har problem. Hans son har börjat i en klass som fullständigt terroriseras av en grupp utlänningar. Det blir problem när man ”buntar ihop människor” som inte har arbete i stora områden … Och jag har struntat tidigare i att han blev medlem i Sverigedemokraterna, det är hans sak, men hans rabiata, hatiska utfall mot allt vad Sverige står för gör mig ”mörkrädd” så det är därför jag har ”gjort slut”. Gillar inte extremister vare sig de kommer från höger eller vänster. Men respekterar de mig och mitt respekterar jag dom och sitt. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.