Det snöar i min blogg

Snöflingor singlar sakta ner över Skatan.

Det gjorde dom när hon slog sina första vingslag här på bloggen i morse.

Nu är vintern här.

Ute IRL snöar det inte. Men är kallt som sjutton. Tycker ju Skatan efter den långa svarta varma novembermånaden. Det är minus nio grader. Och det känns i kinder och nästipp. Och i fingertopparna.

Apropå varm och mörk november. I år har november varit osedvanligt mörk i just Borlänge. Där har det bara varit 8,5 soltimmar. Åtta och en halv soltimmar. Mot i ”normalfall” 55 soltimmar. Femtiofem mot åtta och en halv.

Inte undra på att borlängebor som Sonen, Stora B och Halvar har känt sig  låååga. Sonen brukar få solterapi i såna där vita rum … men inte i år. Han kanske inte har frågat efter det …  upptagen som han är av fru och barn.

Vi gjorde ju ett stopp i Örebrooo hos Kaxe och Agnes och kameran gick varm … och sen fortsatte ”knäppandet” här i Borlänge. Här följer en nytagen fotokavalkad på glada barnbarn …

Här följer inte en nytagen kavalkad på glada barnbarn. Skatan fick svårigheter med att få in bilderna i sin  ”nya” laptop. Och inte är hon nå´n expert heller …

Så det fick anstå ett tag med den där kavalkaden.

14 reaktioner på ”Det snöar i min blogg

 1. Ajaj, det kan strula med datorer och bilder, men det ordnar sig ska du se, skam den som ger sig. Vi har -10 grader här och man kan skönja solen och det är kallt! dessa -10 känns nästan som 15. ”burr”

  Ha det gott vännen!
  Kramiz

 2. Jaha men jag glömde ju säga något om skatboet, haha..skulle säga att det var riktigt charmant! Hjärtevärmande så att säga 😉

  ”Over and Out”

 3. Synd på kavalkaden men jag väntar!

  Blev förvånad över att det snöade på bloggen men så kom jag ihåg att om man lade till snö förra december så kom det automatiskt i år. Kommer inte ihåg hur man ändrade det så det får väl fortsätta att vräka ner. Lär väl bli den enda snön i Skåne…

  Kram och ha det bra!

 4. IKA! Visst känns det jättekallt. Här är det minus åtta just nu men man är ju van vid några plusgrader så … Ha det! Kramar!

  Znogge! Jag tror man ändrar det, snöandet alltså, på Utseende, tema, och Extra … om jag inte minns alldeles fel. Själv tycker jag det känns lugnande på nåt vis. Kramar!

 5. Snyggt skatbo du har skaffat. Här är det 20 grader och förfärligt kallt. Oskar kröp ner under täcket och klev inte upp så jag förstod hur dagen skulle bli. Snö har också kommit. Nu är det oåterkallerligt vinter. Som tröst i eländet är det dans ikväll. En värmande pariserpolka ska sitta fint. Man kanske till och med kan ta av ylletröjan.

 6. Vad fint med snön! Här snöar det inte utomhus heller men kallt är det. Det tycker jag är bra. Hellre kallt, snö och frost än grått och regnigt.

 7. Här är det också kallt: -11 grader. Jag har inte ens stuckit ut min näsa utanför dörren. Brrr!

  Du får visa bilderna senare. Huvudsaken är ju att kameran är med och bilderna blir tagna. Fast det allra viktigaste är ju att ni är tillsammans och umgås.

 8. Skatboet var verkligen häftigt. Här är det ännu gråväder och milt, det är nästan så att jag längtar efter lite kyla och en liten, liten aning snö.

  Kram Ingrid

 9. Solterapi skulleag behöva just nu, ingen snö här bara grått 😦

  och Jag vet inte om du minns men jag hade en tävling i april (en kyckling) nu har samma företag sponsrat med en jultomte så nu är det tävling igen, om du vill vara med så kika in 🙂

 10. Kallt har det varit här med, men ingen snö. Solen visade sig några timmar det var härligt. Så vi fick vänta på bilderna….hmmm den som väntar på nåt gott…

 11. det har varit ovanligt mörkt överallt tycker jag, dt känns som jag inte sg skymten av solen i hela novemberm jag tror jag behöver en solsemester för att komma i form!

 12. Vänner! Hade kommenterat tillbaka till var och en av er … och så … poff … försvann allt. Så nu blir det så hääär. Ja, visst är det fint med lite vitt och lite kallt istället för det mörka mörka och oftast blöta. (Det här lät som vinprovning men jag syftar på vädret) Men (till Skogsnuvan) det får ju inte vara fööör kallt eller fööör mycket snö om man bor som du ute i skogen och måste skotta, hugga ved osv. Whatthefuckdotcom! Jag kommer snart och tävlar hos dig.
  Bildkavalkaden kommer också så småningom. Jag skall gå in i Sonens dator där bilderna har ”fastnat” och lägga ut dom här i bloggen. Kramar på er allihop och ha en finfin fredag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.