En natt till på Falu lasarett för Sonen blev det i alla fall

Sedan så får vi se om lungan återfått sin form och funktion helt och hållet. Vi får  se om lungan läkt och inte pyser ut luft i lungsäcken längre. Annars får Sonen antagligen åka hem likafullt. Med ett dränage inkopplat. Tiderna förändras och allt blir bättre. Smidigare och lättsammare liksom. När jag hade min lungkollaps i mitten av 80-talet var jag kopplad till en jättestor mackapär till dränage och var rent fysiskt inlåst på IVA (intensiven) för det var där mackapären fanns. Där var jag … relativt pigg … man är ju inte sjuk utan har bara råkat ut för en olycka … att en lunga har punkterats spontant och luften pyst ut i lungsäcken och lungan fallit ihop och att det gör förbenat ont. Men sjuk i egentlig bemärkelse är man ju inte. Om man inte har emfysem förstås … som äldsta dottern.Trots att hon aldrig rökt en cigarett i hela sitt liv.  Ett emfysem som orsakar pneumothorax efter pneumothorax efter … ända tills man gav upp och opererade … ”klistrade”  lungan .

Och så får hon inte flyga …

Det skulle bli en smärre katastrof om inte Sonen får flyga, gift som han är med en flicka från Thailand och med en biljett redan inbokad i februari. Lilla Alice skall få träffa sin mormor och sina morbröder och sitt ”andra” land. Och Sonen skall vara pappaledig.

Men vi … Skatan … får inte, skall inte, ta ut något i förskott.

Blott en dag ett ögonblick i sänder … heter det ju.

Och ”tänk på de kommande sedan” .

10 reaktioner till “En natt till på Falu lasarett för Sonen blev det i alla fall

 1. Herregud…så jobbigt….Alltså de barna, de barna…det bästa vi har och så oroligt när det blir sjukt…Hoppas med allt som är jag att han repar sig snabbt…

  Kramen.. 🙂

 2. Darkangel och Mumma! Det hoppas vi med. Och det verkar som han kommer få ”rekreera” sig hemma med den där mackapären kvar i lungan och sen åka på kontroller.Vi får höra efter ny röntgen klockan 10.

  Kram!

  Deercat! Ja så är det … precis som du säger. Man slipper aldrig ifrån föräldraskapet trots att barnen är långtifrån några barn längre. Kramar!

  Peace in mind! 🙂 Kramar!

 3. Hoppas att din son snart är hemma igen och att han kan få resa iväg i februari som beräknat. Det är ju ett tag innan det är dags för resan, kanske hinner hans lunga läka tills dess. Att du är orolig är självklart. Man slutar ju aldrig att var förälder.

  Kram Ingrid

 4. Åh vad jobbigt, ett sjukt barn, vuxet eller inte…
  Hoppas verkligen på snabb bättring och att han kan flyga i februari! Kram!

 5. Nu bestämmer vi oss för att det går bra för sonen och att han kommer iväg med sin lilla familj som planerat!

  Kram!

 6. Ingrid! Han är hemma … men med dränage och skall tillbaka på tisdag. Om allt går som det SKA skall det vara OK att flyga i februari.Som tur är var det ju inte emfysem också, som hos dottern. En läkt kollapsad lunga är starkare än innan. Fast förstås, han har ju en lunga till. Kramar!

  Loll! Det verkar gå vägen. Han är hemma nu, skall ta det väldigt lugnt. Skall röntgas igen på tisdag … Sen skall dränaget bort … det blir nästa gång vi får hålla tummarna. Det är alltid en liten risk just när man drar ur dränaget att man råkar ut för ett bakslag. Men det skall vi väl inte tro. Kramar!

  Znogge! Det bestämmer vi oss för. Det haaar vi bestämt oss för. 🙂 Kramar!

 7. Vad skönt att utvecklingen går framåt och sonen inte behöver vara inlåst på IVA över julen. Hoppas det går bra för honom och familjen att flyga till Thailand i februari.

 8. Britt!Jätteskönt och nu är han på väg åt rätt håll och går allt som man tror skall det inte vara några bekymmer att flyga i slutet av februari. Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.