Skatan får allt stanna här ett tag till …

eftersom det finns risk för ny lungkollaps.

Sonen  har varit i Falun på återbesök.Röntgen och läkarbesök. Denna gång fick han träffa överläkaren.  Man tog bort dränaget som slutat verka för att det kommit vätska på nåt membran. Det var fortfarande en spalt på 5 cm som inte hade återtagit sin form och funktion i lungan och om inte …

… om lungan inte kollapsat på nytt innan fredag …  och om det då  inte är HELT OK  så läggs han in under 7 dagar med elektriskt dränage.

Varför kunde de inte lägga in honom direkt? Idag? Med elektriskt dränage eftersom de där 5 centimetrarna ändå är där och inte har gått bort. Nu skall det plötsligt ge med sig och bli bra helt utan hjälp  från något dränage överhuvudtaget. Egendomligt.

Skatan misstänker starkt att det helt enkelt inte finns några platser där på avdelningen just nu och man hoppas skriva ut några patienter  på fredag och kollapsar inte lungan helt igen så … så kan han ju lika gärna ligga hemma som där.  Några dar på vänt … för att få ett elektriskt dränage då han ju måste vara på plats.

Så Skatan stannar. Hon kan inte lämna Pa och Alice OM lungan skulle kollapsa, ambulans måste tillkallas osv osv …

Sonen har fått stränga förhållningsorder den här gången att ligga så mycket som möjligt och vila. Ligga  på sidan … den sidan där lungan pajat … och inte anstränga sig det allra minsta.

Det fick han inte veta när han skrevs ut. Så han har ju suttit uppe en del med oss …

Skatan och StinaFina blir kvar några dagar till …

14 reaktioner till “Skatan får allt stanna här ett tag till …

 1. Så bra att du har möjlighet att stanna och stötta dem! Hoppas att sonen ska återhämta sig helt och hållet denna gång.

  Kramar!

 2. Vilken tur att de har dig som hjälp och stöd. Hoppas att din son slipper ambulansfärd till sjukhuset utan att han kan få läggas in när det blir så dags. Jag förstår din oro! Kram!

 3. Vilken underbar Skata som bistår. Jag förstår att du kanske skulle vilja hem en sväng, men att andra intressen får gå före…Jag önskar att allt går er väg nu och att lungskrället håller sig i form. Toppform helt enkelt.

  Kram, och många tankar till er.

 4. Men stackars sonen då och även er andra förstås. Så oroligt och obehagligt bara gå o vänta och veta att det kan hända igen. Hoppas dt inte är långt till lasatettet från där de bor… Det är klart att en ”mamma/farmor/mormor” alltid ställer upp, det går ju inte att låta bli. Kramar

 5. Jädrans! säger jag.
  Nu håller jag tummar och tår att det strax blir ordning på torpet. Kramar till er allihop. Misströsta inte, du.

 6. Vänner! Oj då. Jag trodde mina svarskommentarer skulle komma in under respektive inlägg men … alla kom i en lång radda så jag tog bort dom. Det blev lite för mycket Skatan-respons helt enkelt. Här kommer en samlingskommentar till er alla i stället … 🙂

  En sak vill jag verkligen säga till er allihopa. TACK! (det sägs att man ”skriker” när man skriver med versaler men det är det jag gör. Ropar högt till er alla … TACK!
  Tack för er omtanke och alla hållna tummar och all uppmuntran till oss här tre trappor upp utan hiss … Sonen, Pa, lilla Alice och så Skatan och StinaFina. TACK!

 7. Men vad jobbigt! Det är så jag blir gråtfärdig över er situation. Hoppas att det blir så bra det kan bli. Passa på och njut av er samvaro trots att den är lite ”påtvingad”.

 8. Stora B! Ja, det är verkligen drygt. Och jag hoppas det ordnar upp sig fortare än kvickt. Sonen, Pa och Alice skall ju åka till Thailand. Även om det är drygt två månader kvar går ju tiden så himla fort. Men det finns ju inget annat att göra än att ”hålla tummarna” och ta det lugnt. Kramar!

  Britt! Det gör jag i alla fall. Njuter av att träffa dom så mycket. Så länge. Det har jag nästan inte gjort sedan Sonen ”flyttade hemifrån” 🙂 Och lilla Alice får jag se … att hon växer så det knakar. Kramar!

 9. Så tråkigt och du som längtade efter att få fara hem. Tur att du finns och jag förstår att du inte kan åka när det är som det är.
  Dom ska ju snart åka till Thailand också så det måste väl ordna sig snabbt nu.
  Tänk vad alla småsaker som man håller på med saknar betydelse när något sådant här händer. Hälsan är det viktigaste vi har även om vi glömmer det allt som oftast.

 10. Skogsnuvan! Ja, jag längtade faktiskt att åka hem. Jag har ju lite att pyssla med nu till jul men det viktigaste är ju, som du säger, att Sonen blir bra … helt bra … i sin lunga. Så att han, Pa och Alice kan åka som planerat i slutet av februari till Thailand. Inte bara därför förstås, men du förstår vad jag menar. Vi glömmer det … att hälsan är viktigast men man kan ju inte gå och tänka på det hela tiden. Hälsan tiger still, heter det ju.

  Kramar till dig, min fina Skogsnuvan-vän däruppe i norr i snön som du ”hatar”.

 11. Usch, kan inte vara någe vidare att få höra att det finns risk att det kan hända igen. Tur att familjen finns till hands. Kramar till er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.