Du kan inte leva fullt ut för tidigt för du vet aldrig hur tidigt det kommer att vara för sent

Idag skulle Margith ha fyllt år, 61 år, och vi skulle ha firat henne i ateljén … som nu är såld.  Sen skulle vi gå ut  och äta nånstans och sen gå vidare från ställe till ställe. För att fira.

Kanske inte just idag, förresten. Då skulle hon nog ha firat med sin familj. Sin älskade familj, sina söner och barnbarn, ja hela högen runt omkring sig. Och Djupingen.

Men på tisdag kanske … eller …

Sorgen har dämpats efter ett och ett halvt år  men molar nånstans djupt därinne.  Och jag saknar henne så … så … så outsägligt … varje dag. Ibland är saknaden så stor … så stor att det gör fysiskt ont. Hjärtat snörper till  och blir stumt. Förstenat.

Det är alltid något jag skulle vilja ha sagt, något jag tänker på som jag skulle vilja älta. Älta  med just Margith … skulle vilja …

Skärmen  slocknade  … släcktes ner …  blev alldeles svart  … för datens uppdatering och ”morgonrengöring”. Jag tittar på klockan. Hon är 7.35 … Sju och trettiofem och skärmen blir svart … allt försvinner …

– Det kan bara inte vara sant …

– Fanns det kvar?

Jodå, bland utkasten fanns texten kvar.

– Lova mig att komma till mig…ge mig ett tecken… någonting så jag vet att du är med mig. Lova mig. ,

Vi  hade lovat varandra.

Skärmen slocknade precis …

Det måste vara ett tecken …

En hälsning …

Du kan inte leva fullt ut för tidigt för du vet aldrig hur tidigt det kommer att vara för sent

var Dagens ord  i  Kalender 2010 Peace & Love som jag fått  från Jeppe … när jag  slog upp den 23 januari …

… ”du vet aldrig hur tidigt det kommer att vara för sent”

– Är inte det en blinkning från Margith … ett tecken … så säg?

Om en vecka har vi Kärringträff hos mig hemma i Nyköping … Kärringträff med Söderforsarna

Jag försöker ta henne på orden, Margith … jag försöker …

20 reaktioner till “Du kan inte leva fullt ut för tidigt för du vet aldrig hur tidigt det kommer att vara för sent

 1. Det var verkligen ett sant ord och du försöker verkligen med ditt flackande hit och dit. Klart att det var ett tecken och det kommer fler var så säker. Inte släpper hon er speciella vänskap.

 2. Dripp, dropp ner på tangentbordet. Din kärlek till Margith och hur du förmedlar den berör mig så starkt.. Kram

  1. Jag har förstått att vår vänskap var av en ovanligt slitstark karaktär. Vi var verkligen ”tvillingsjälar” trots alla våra olikheter. Så saknaden efter just Margith och det vi hade tillsammans kommer nog alltid att finnas kvar. Kram!

 3. Vilka fantastiskt kloka ord för precis så är det. Klart att det var ett tecken. Det är så fint att läsa när du skriver om din vän…

  Kram!

  1. Kloka ord … som passade in så bra att läsa just idag. Hon talar direkt … in i hjärtat på mig. Och säger att lev, för sjutton, stelna inte till utan lev livet fullt ut. Och det skall jag verkligen försöka. Kramar!

 4. Det där porträttet är så fint. Det finns något så stillsamt i bilden. Den som förlorat någon när och kär kommer nog aldrig riktigt över det. Har själv förlorat, och nu, efter många, många år är min saknad ofta något vackert, nästan smärtsamt vackert, som den första vårdagen eller solen som sätter eld på himlen när den går ner. Kram!

  1. Ja den där avgrundssorgen har försvunnit och nu finns saknaden där och den kommer jag nog aldrig riktigt över. Man kan ju bara sakna någon som man ”varit med om” och då är den ju bara vacker den där saknaden … att den dröjer kvar.

   ”Jag har varit med om dig. Jag kan aldrig förlora dig.” (Jacque Werup)

   Kramar!

 5. Jag tror att det är ett tecken och trots att det gått många, många år sedan jag förlorade en del av mig så kommer hon ibland och jag ser henne med allt vad hon var för mig.

  Nu har jag blivit vuxen och vet att jag framkallar det själv ibland, men vi får fundera över de där tillfälligheterna. De som du idag ”drabbades” av, hon ville bara visa att hon trots allt är med dig.

 6. Visst är det ett tecken! Det måste man ju tro. Och så kloka ord. Jag som bara känner dig i bloggvärlden tycker i alla fall att du verkar vara en mycket levande människa.
  Kramar!

 7. Jag ser det också som ett tecken från en vän som ser efter dig. Kärleken dör ju inte för att personen dör. Var hon än är älskar hon dig fortfarande och du henne. Kärleken till en vän dör inte…även fast jag säger att vänner är för livet tills döden skiljer en åt…kamrater kommer och går.

 8. Halloj, jag tror morsan har full koll på oss alla och lämnar lite tecken här och där, vi var till graven idag och tände ljus det var totalt igen snöat så vi fick gräva oss fram till stenen, hoppas allt är bra med er , vi hörs lille bror

  1. Halloj halloj. Ja hon är nog med oss, tror i alla fall jag. Bara det att hon dyker upp i mina tankar så gott som dagligen måste ju betyda, betyder att hon är med mig. Tänk var jag tyckte om, tycker om eran ”morsa”.

   Vi hörs och krama Frida och alla barnen från mig också.

   Kram!

 9. Jag förstår din saknad av Margith. Och just de orden du skrev: Lova mej att komma till mej… ge mig ett tecken… någonting så jag vet du är med mig. Lova mig. Jag lägger alltid till skydda mig också. Har just tänkt de tankarna idag den 23 jan. Det är exakt 10 månader sedan min älskade gick bort. Det har varit en tung dag. 10 månader har han varit borta från mig nu. Jag tände ett ljus i Minneslunden och grät flera tårar.
  Varm kram

  1. Ja, det är verkligen tungt att sörja och sakna men nu … och då tänker jag på Margith … är det och med ett litet leende inombords som jag saknar henne och kommer ihåg allt kul vi har haft tillsammans. Saknaden finns där men den är ”lättare” i alla fall än tidigare … för jag kommer ihåg vad hon skrev. Att vi inte skulle sörja för länge utan leva och leva för henne också. Och det försöker jag verkligen. Att leva nu. Och leva livet levande.

   Jag förstår att du känner dig ensam och saknar din Peder. Men om en tid kanske du också kan se framåt och leva nu … och gå vidare så gott du kan och försöka ha kul och träffa kompisar och … försöka njuta av livet igen. Och tänka på Peder och det bra ni hade tillsammans … med ett leende inombords.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.