NYKÖPING, NYKÖPING, NYKÖPING

I sitt eget kök, på sin vanliga plats , på sin vanliga ända och  vanliga stol … sitter Skatan och bloggar.

Hemma till slut … äntligen hemma.

I Nyköping

Hon hämtade Sonen från Falun (mycket riktigt … det blev inte Uppsala denna gången heller) … käkade en superb Spagetti Bolognese tillagad av en liten thailändska  som aldrig gjort köttfärssås förut … och så iväg … hemåt!

Det kändes ovant på nåt vis …

Ett kallt … kallare än Borlänge … Nyköping mötte henne och nu,  nu är Skatan ”back in business”, ”back in town”

HEMMAAA …

(Foto: Lena Böklin Ett vintrigt Stora Torget i Nyköping någon gång på 1940-talet. Kolla bilarna! Då gick Riksettan rakt genom stan. Nu heter Riksettan E4 och går förstås utanför. Det mindre huset i mitten var då apotek … även på ”min tid”, 1960-talet,  och bakom Apoteket låg Nyköpings Allmänna Läroverk och ligger där ännu precis vid ån men heter nu Nicolaiskolan … om jag inte misstar mig. )

Det känns sannerligen skönt även för en flaxig skata … att landa hemmavid ett tag.

Verkligen skönt …

6 reaktioner på ”NYKÖPING, NYKÖPING, NYKÖPING

  1. Ser ut att vara en mysig liten stad. Jag har aldrig varit dit och aldrig ens åkt igenom men jag tror att jag känner en tjej som bor där som har sina släktingar i Håsjö.

    • Det ääär en mysig liten stad, Nyköping. När du blir ”fri som en fågel” (vilken fågel känner du att du skulle kunna vara ? 🙂 kan du flyga ner hit och lära känna den bättre … Det vore jättekul! Kramar!

  2. Jo nu kom jag på en sak till. På Sardinien satt jag tillsammans med ett par från Nyköping. Han hette Torgny och hade varit urmakare. Se man på Nyköping är inte helt okänt ändå.

  3. Borta bra men hemma bäst! Hemma rår man om sin tid som man vill. Ha det gott i Nyköping och hoppas du får stanna så länge att du blir rastlös och vill ut och flyga igen.

    • Det är skönt … verkligen skönt. Att vara hemma igen även om jag tycker om att flaxa runt. Men att vara borta under de omständigheterna som jag varit nu … med den stressen … vill jag inte vara med om igen. Helst.

      Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.