Droppen urholkar stenen … sakta men säkert

Det roliga é slut … sakta bryts jag ned,  sjunger Peps   men det är ord och musik som jag inte ens kan dela med mig av här. De finns inte på Youtube och hur jag tar in musik från Spotify  – vete´  f-n …

– Hör bara, hur uppgiven jag är … och trött … och less …

Avgrundstrött.

Och  fattar ingenting.

Jag tar mina Sifrol som jag ska. Kan det vara dags att byta igen … tillbaka till Ardatrel… nej, det fungerade ju inte … aldrig  … och blir så sömnig, så sömnig.

Och tung i kroppen.

Och dum i knoppen.

Ögonen faller ihop, boken faller ner på golvet … jag sjunker ner i sömnens famn … åååh … skönt … äntligen.

Då … då är han där den Djävuln … och bråkar och kittlar mig. Kittla låter nästan behagligt, lite kul så där …  men det kan jag försäkra. Det  ä r  i n t e   kul.  Jag  kan bara inte vara  stilla. Skulle det vara kul när man är tröttare än trött.

Medvetslöshetsfärdigt trött.

Det kryper och stööör och bråkar  och rörs om  … långt därinne vid själva benet, skelettet,  i vaden, i knät … kryper upp i armarna.

Jag har kännt det långt innanför huvudsvålen.

Dessa krypningar som håller mig vaken.

Fast jag är  dödens trött …

Vaken, kan inte ligga still. Kan inte sitta still.

Kan inte läsa för ögonen faller ihop … och så börjar allt om från början igen …

Jag hoppar upp och hoppar .. slänger och dänger  och slår med benet, på benet …

Vandrar, vankar, vandrar, vankar fram och tillbaka sätter mig nånstans, känner efter, sprätter och  vandrar.

Och är dödens trött.

Och desperat.

Kan man leva med detta helvete? … frågar sig en ung, annan RLS-stackare.  Stickmonster kallar hon sin blogg. Stickmonster, det var ett bra namn. För förutom att det kryper, och stör och bråkar därinne så sticker det också  ibland som av nålar. Som du ser  är du inte ensam. Men vad hjälper det? Som tröst? Nej, bara en till som måste utstå det här helvetet …

Jag har ont också. Till råga på allt. I hela kroppen men just nu mest i nacke och axel. Det måste vara en inflammation som jag drog på mig när jag hjälpte Sonen att flytta alla dessa böcker som jag packade ner och packade upp, släpade upp för trappen.  Fullastad.

Ett  Sisyfos-jobb … och synden straffar sig själv …

Och är det inte det ena så är det det andra. Om det inte är båda …

Just nu båda.

Både RLS och ont i kroppen.

Både ock …

Fy f-n!

(Sisyfos målad av Franz von Stuck)

TÄNK POSITIVT !

Neeej!

Släng dig i väggen !

22 reaktioner på ”Droppen urholkar stenen … sakta men säkert

 1. Stackars du. Det ena är väl nog utan nu ska du ha ont på fler ställen. Jag träffade en kvinna som hade samma fel igår kväll och hon berättade att hennes fötter inte bara stack utan blev varma så det kändes som om dom brann och hon lade sin kornkudde i frysen och lade fötterna på för att kunna somna. Hemskt. Vidrigt att inte hitta någon lindring. Har du varit till någon hälsokostguru. Kanske det finns något som kan lindra utanför den vanliga sjukvården.
  Akupunktur?

  • Jag har provat allt … allt som har kommit hittills … men jag skall nog göra ett besök hos Hälsokosten igen och framför allt när jag är i Österrike … de är mycket mera öppna för naturläkemedel än vi är här i Sverige och har för det mesta mer att ”bjuda”.

   För i natt har det varit för dj-kligt rent ut sagt … och man orkar inte känns det som … orken tar slut …

   Kramar!

 2. Jag förstår att det måste vara ett helvete. Inte för att jag vet hur det känns men jag vet att mitt ryggonda och bristen på sömn höll på att göra mig tokig efer en vecka. Bara en vecka…

  Många kramar!

  • Bristen på sömn kan verkligen göra en galen … Det är inte för inte som man har använt tortyrmetoden att väcka den torterade så fort han/hon slumrar till …
   Och så kroppen som ”sviker en” …

   Kramar!

 3. Stackars Skatan! Det låter fruktansvärt, jag hoppas du kan finna lindring på något sätt. Många varma kramar kommer här!

 4. Åh, jag tycker så så synd om dig…känner igen lite av de där benen fastän mina inte hoppar och stirrar som dina. Hoppas att du finner lindring…stödstrumpa…äta banan innan läggdags…ja du vret säkert själv alla amatörtips.

  Massor av kramar och tankar, fr mig.

  • Jag har provat det mesta … bananer, stödstrumpor, stretching om och om igen … Det verkar inte finnas någon varaktig lindring. Ännu.

   Kramar!

 5. Jag hade när jag var yngre ben som brann på natten. Jag kunde vandra omkring på balkongen barfota i snön i timmar! Finns inget värre än att inte få sova. Tillslut måste man ju släcka ner sig själv med sömntabletter eller sprit så man får ligga medvetslös ett tag.

  Hoppas du kan få nån ordning på det.
  Många kramar!

 6. Ursäkta men… skönt att se nån mer än jag som är gnällig just nu.. Kram från en annan gnällfia hoppas det vänder och goda sömnen kommer åter. För det blir ju gärna en ond cirkel det där.

  • Ja, tänk om man inte fick gnälla om eländet heller? Ingen kan ju riktigt förstå ändå. Åtminstone inte om man inte själv har varit med om det. Och kanske inte ens då. Man kan ju ha sjukdomen lindrigare eller värre. Allt är ju så indivuduellt.

   Så jag gnäller och … gnäller … och det känns faktiskt riktigt skönt. 🙂

   Kramar!

 7. Men oj vilket h-vete det måste vara! Är jag felunderrättad, men visst är det en sjukdom som är tämligen negligerad av läkarvetenskapen? För nog borde det forskas på en sådan hemsk åkomma! Tröstande kramar!

  • Ja, det är det. Många läkare i öppenvården vet inte så mycket om RLS. Jag har själv fått berätta och så har man ”slagit i böcker” … Men man har börjat forska och förstå att det faktiskt rör sig om en folksjukdom som kan vara ett rent helvete för en del.

   Kramar!

 8. Jag sover ju dåligt och vet hur sömnbrist kan få en att tro att man håller på att bli galen. Att då ha detta elände i benen också måste ju vara dubbeltvidrigt. Kram på dig!

  • Om det ”bara” var att jag sov dåligt på nätterna så … jag jobbar ju inte och kan sova ”ikapp” på morgonen. Men de här RLS-besvären i benen … att jag inte ens kan ligga kvar i sängen eller sitta lugn i en stol … gör mig fullständigt galen eftersom jag egentligen är dööötrött och inte vill något hellre än att just somna.
   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.