Skatan har tröttnat

… på att aldrig få vara ifred.

Hon har inget eget rum.

Ett eget rum (Virginia Woolf) måste hon bara skaffa sig en vacker dag … det är ett som är säkert. Just nu läser Skatan om essän  på nytt  och … ja … detta att ständigt bli avbruten när man skriver …

Skatan skriver  inte  på något viktigt, inte på någon roman eller så.

Eller hur?

Men dock.

Detta att ständigt bli avbruten i sina tankekedjor ….

av Mannen eller någon annan … även om hon ”bara” skriver i sin blogg, läser andras bloggar eller läser tidningen, en bok.

Skatan häpnas  över hur modernt  Virginia Woolf skriver, hennes prosa är … måste vara  … helt tidlös.

Låt henne få hundra år till på sig, sade jag till slut, medan jag läste sista kapitlet – näsor och bara axlar avtecknade sig nakna mot en stjärnbeströdd himmel, för någon hade ryckt undan gardinen i salongen – ge henne ett eget rum och fem hundra punkd om året, låt henne säga vad hon tänker och utelämna hälften av vad hon nu tar med, så kommer hon en vacker dag att skriva en bättre bok, Mary Carmichael, sade jag medan jag satte undan ”Livets äventyr” av denna författarinna längst bort på hyllan, kommer att vara diktarinna om hundra år.” (Virginia Woolf, slutet på femte kapitlet)

Skatan har inget eget rum och ”stökar undan” bloggskrivandet på morgonkvisten när Mannen fortfarande sover, inga telefoner ringer och hon kan sitta där i köket … ifred med sina tankar.

Och Mannen förstår  i n g e n t i n g …

14 kommentarer

 1. Husse och jag delar arbetsrum vilket väl går bra. Inte för att Husse förstår bloggandet men…

  Men visst vore det skönt med något alldeles eget!

  Kram

  1. Jag sitter i köket med min laptop. I och för sig kan jag ju ta med den in i ett annat rum när jag bloggar om Mannen sitter i köket vid sin dator eller telefonerar eller fixar med något annat. Han har för vana att bara slänga ur sig en fråga … skall vi äta snart … eller vad som helst, prata högt för sig själv.Men eftersom jag har mina grejer här runt omkring mig vid mitt lilla bord så … Nej, ett alldeles eget rum vore toppen, t o m som ett kombinerat sov- och arbetsrum.

   Mannen snarkar, Skatan sparkar (RSL)

   Men jag är väl bortskämd … egentligen. Ändå.

   Kramar!

 2. Jag har turen att ha en liten skrivvrå i den ”halva” delen av vår tvåa och en halva. Men det är ändå ett springande in och ut av P och kan jag komma och titta på det här och det där. Att skriva kräver ju koncentration!
  Kram i vårsolen!

  1. Ja, det är ju det det gör. Och jag har ibland … även om jag inte skriver … ett otroligt behov att få vara ifred.

   Men det respekterar faktiskt Mannen … ibland.

   Kram!

 3. Jag förstår precis. Det fanns en tid då jag hade det likadant men nu är jag som min pappa. Jag kopplar bort allt omkring mig och försvinner in i min egen värld när jag gör något så det spelar inte så stor roll om jag ligger på köksgolvet eller i badkaret. Borta i en annan värld med min bok eller vad det nu är. Det blir så när man är uppvuxen i en stor stimmig familj och vet du vad. Ibland saknar jag att ha hela min bullriga familj omkring mig även om jag nu har en massa rum att ha som mina egna.

  1. Visst så är det ju. Och jag är ju inte lite bortskämd egentligen om bara Mannen förstod att respektera mig när jag sitter här vid min dator eller läser min bok. Får väl göra en stor skylt att ställa upp: STÖR EJ! Men så är det ju det här med sömnen också. Att vi har olika sovvanor. Jag somnar tidigt, han sent, jag vaknar tidigt, han sent (då hinner jag blogga ostört), han snarkar, jag sparkar …

   Det är inte lätt … 🙂

   Kramar!

 4. Var det inte folkpartiet som lovade eget rum på långvården. Nu finns det väl ingen långvård heller längre. Jag för en långsam men trägen kamp för ett eget rum, konstigt att det räknas som så viktigt och vettigt när det handlar om barn och tonåringar men lite suspekt om det är en vuxen kvinna.

  1. Ja visst är det konstigt. Och att vi ”finner oss”. Nu har vi ”bara” tre rum, fast stora. Sovrum, vardagsrum och matsal. Jag skulle önska att matsalen togs bort och att jag där fick ”mitt sovrum” och det gamla blev Mannens. Men så är det möblerna …

   Ja, du förstår …

   Kram!

 5. Jag har löst det så att jag är särbo. Jag har egen lägenhet. Jag och Mannen har aldrig bott ihop längre tid utan bara i kortare omgångar hos varandra. Vi är såna bortskämda ensambarn…så vi trivs förfärligt bra av att ha det så. Vi har levt såhär i 14 år nu.

  1. Vi var ju … av jobb-orsaker … särbo en hel massa år 93-99 och sedan 02-06 så vi har naturligtvis byggt upp lite ensam-vanor under tiden och nu får vi lära oss anpassa oss igen. Inte lätt alla gånger.

   Kram

  1. Ja det skulle jag göra om jag vore som du. Vi har i alla fall ganska olika sovvanor och då skulle det kännas bra mycket friare med eget rum.

   Kram!

 6. Visst delar jag också kontor med sambo och numera är det inte så mycket tänk i mitt skrivande så det stör inte.

  Däremot arbetar jag bättre de dagar han är på annat jobb än kontoret och jag har en ledig dag. Min kreativitet och tankarna kommer nattetid och då orkar jag i alla fall inte stiga upp nuförtiden.

  Men jag kan skriva att jag verkligen förstår vad du menar för min dröm är att vara ensam ett tag i sommar (i stugan) och bara skriva, fota och få till de där riktigt bra idéerna.

  1. Idag är han på resa … och jag kan sitta utan dåligt samvete hur mycket jag vill här och spåna. Det är det att bli avbruten om man kommit in i en tankegång. Jag ser mer och mer på mitt bloggande som ett ”jobb” (alltså det är lika viktigt för mig, ingen liten hobby så där) och skulle vilja kunna sitta ostört vissa timmar om dagen. Inte kul att höra … sitter du här nu igen … och liknande kommentarer.

   Men det ger sig …

   Kramar!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.