Det börjar brinna i knutarna

Om några timmar kommer Sonen, Pa och lilla Alice hit för att bo över natten.

Och i morgon startar vår långa resa ner till Bad Ischl via skåningarna i Yngsjö.

Och Skatan har inte ens börjat packa.

Det är inte riktigt sant. Påskäggen till skåningarna och örebroarna  är klara och packade men det är allt. Och ansjovis och sill är inköpt till påskens måltider i Bad Ischl..

Så nu gäller det att sätta fart.

Det skall bli så himla kul att visa Sonen och Pa hur vi har det i Bad Ischl. Sonen har varit där tidigare men inte i lägenheten och Pa har aldrig varit ”utomlands”. (Hon ääär ju utomlands hela tiden än så länge här i Sverige men om ett år är också hon svensk medborgare.)

(Östersjön på stranden nedanför Johannagården i Furuboda, Yngsjö)

I Yngsjö stannar vi till måndag morgon då vi fortsätter vår färd söderut till färjan i Trelleborg mot Sassnitz och så vidare och så vidare…

(Lutherstadt – Wittenberg)

Vi gör vårt vanliga stopp i Wittenberg men tar hela resan mycket lugnare förstås med många pauser och stopp. Alla skall må bra. Även Skatans ben. Och Alice som behöver sträcka ut sig ibland kan man tänka. Och StinaFina.

(Bad Ischl)

När vi väl är hemma igen efter påsk dröjer det inte många dar för Skatan innan det bär iväg till Thailand med Pa och Alice en hel månad  för att hälsa på mormor Gai och komma till värmen och solen. Först till  byn nära Roi Et

(Ett hus i byn som jag inte kommer ihåg namnet på, Pas hemby)

och sedan på Koh Samet en ö som inte ligger sååå långt från Bangkok.

(Strand på Koh Samet)

Så nu vet ni Skatans närmaste planer …

och nu får hon verkligen ge järnet …

Kanske ses vi här i natt eller tidigt i morgon bitti. 🙂

Innan den långa färden startar.

Min bärbara tar jag med till Ischl men inte till Thailand förstås. Där vimlar det av internetcafén … åtminstone på Koh Samet så en och annan rapport lär komma också därifrån …

Men det dröjer innan dess …

21 reaktioner till “Det börjar brinna i knutarna

 1. Passa på att njuta oavsett latitud och longitud. Det är nyttigt för både kropp och själ med luftombyte och inte minst nya syn- och smakintryck.
  Njut på!

  1. Jag skall njuuuta som bara den. Var så säker. Såg bara nu i morse att det regnar i Bad Ischl men där är vi ju inte förrän i nästa vecka.

   Ha det bra du med!

   Kramar!

  1. Hoppas det inte blir för jobbigt bara för lilla Alice. Men vi skall ta det lugnt och gladare, gemytligare barn har jag aldrig träffat!

   Kramar!

   PS Första uppdateringen kommer nog redan i morgon men sedan dröjer det till tisdag eller onsdag kan jag tänka mig. Men det kommer rapporter. DS

 2. Så mycket trevligt du har framför dig. Ha en bra resa till Bad Ischl. Du håller väl oss lite informerade om hur ni har det!

  Kram Ingrid

  1. Tack tack! Ja nu är jag inte tillbaka på riktigt förrän i mitten av maj … några dagar bara. Och det skall bli jätteroligt allting. Skall försöka hålla bloggen igång så mycket som möjligt. Har den ju också själv lite som en dagbok med reflektioner. Sedan har man ju sina bloggvänner som man inte vill ”tappa bort” !

   Kramar!

 3. Just nu är jag förbaskat avundsjuk. Bara så du vet. Men jag är inte missunsam… För jag vet hur läget är. Så njut och ha det gott hela famljen!

  Kram!

  1. Jag vet att du inte är missunnsam och aldrig har varit. Och jag är avundsjuk på era planer att åka till Egypten … men inte missunnsam 🙂
   Visst är det kul att kunna delta i så måna vänners planer … att leva med?

   Kramar!

 4. Dags att använda vingarna igen minsann, ser fram emot små uppdateringar. Kram!

  1. Dom kommer dom kommer … de små uppdateringarna och kameran är framlagd om ännu inte nedpackad.

   Ha det … som Sonen brukar säga … Ha det!

   Kramar!

 5. Vad underbart. Österrike, ett drömland av vacker natur . Min kusin bodde i Wien under många år, 30 tror jag och trots det har jag aldrig besökt landet. Thailand också ett drömmål men tyvärr alldeles för lång resa för mig.

  Hha det underbart.

 6. Vad härligt att vara ute och flaxa! Ska bara flaxa lite till Uppsala över påsk men ser fram emot detta! Jag älskar att flaxa även om jag kanske snarare dansar… 🙂 Ha det gott!

 7. Ja så flyger du igen på nya äventyr och låter oss följa med via bloggen på resor ut i världen trots att vi som följer din blogg bara sitter vid vår dator. Man tackar för trippen till främmande land! Ni behöver verkligen få en härlig semester allihop efter sjukdomar och flytt och annat som bekymrat er.

 8. Blir grön av avund. Vilket lyckoliv du lever. Hälsa alla Yngsjöbarnen och ha en jättetrevlig resa . Var rädda om er. Varm kram

 9. Så roligt att få visa dom det fina landet. Kul för sonen att få komma iväg någonstans i alla fall. Så du flyger och far. Tur att du mår lite bättre. Här snöar och snöar det.

 10. Det var väldigt vilket farande det blir på dig!

  Har ni egen lägenhet i Bad Ischl? Har du träffat Alice mormor tidigare? Hur pallar ryggen med resandet, eller den får kanske bara palla?

  Tusen frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.