Peter Englund ligger i framkant förstås

och tänker prova en sån där läsplatta som man läser om överallt nuförtiden.

Han berättar, hänvisar och raljerar lite om uppfinningen och inte känner Skatan, som älskar att läsa och slå upp första sidan i en nyinköpt eller nylånad, efterlängtad bok, som älskar att känna doften av pappret och kanske många andras också … hmm … inte känner Skatan något omedelbart behov av en sån där läsplatta inte. Även om alla nyheter … främst tekniska som hon egentligen inte förstår sig på …  brukar hamna hemma hos henne (Rut).

Nu får Peter Englund prova först. Fortsättning följer antyder han ju.

Skulle hon vilja ”dölja” för andra vad hon läser på tåget, på bussen eller på Hellmans Café tänker hon i fortsättningen följa Peter Englunds råd … ”Jag tar skyddsomslaget från en annan bok. Svårare än så är det ej: ”Ett billigare sätt att läsa för dig som vill läsa ifred”.”

Skatan har också förstått genom länktips i Peter Englunds inlägg,  att en läsplatta inte på långa vägar täcker in  pappersbokens användningsområden. Som ett tips kan ni också  fortsätta läsa om just detta i en utmärkt, ja helt suverän  krönika av Bengt Ohlsson som Peter Englund förstås hjälpt Skatan att hitta genom sin egen länk dit.

Datorn är en fantastisk uppfinning men läsplattan … njaaa … läsplattan … njeeaa … inte än på länge tror Skatan men avvaktar del II i Peter Englunds spaning.

8 reaktioner på ”Peter Englund ligger i framkant förstås

 1. Som hos dig hamnar mycket tekniska grejer här hemma, så länge det handlar om datorns tillbehör och nödvändiga måsten. Däremot är jag helt ointresserad av Ipod, moderna telefoner och allt annat som går utanför datorns användningsområden.

  En läsplatta kommer inte att hamna hos mig i första taget, klarar inte ens av böcker på cd.

  Jag vill läsa och jag älskar att äga böcker att ta fram dem och bläddra i lite då och då. Papper är en stor passion och då menar jag papper för att använda till olika inbjudningar, gratulationer mm. Har ett stort lager här hemma.

  Varför ska jag skämmas och inte vilja visa vad det är för en bok jag sitter och läser? Det förstår jag inte. Läser jag böcker som jag inte törs stå för eller vad kan det bero på. Får man läsa mer ifred då?

  Det finns säkert någon bra förklaring till det som jag bara inte förstår.

  • Jag börjar med din sista fråga om varför man inte vill visa vad man läser. Peter Englund t ex skriver i sitt inlägg att han ibland läser sådana böcker av författare som eventuellt kommer att bli nästa nobelpristagare. Då måste han ju dölja vad han läser. Jag skäms aldrig för vad jag läser. Vad det än är.

   Kram!

 2. Äsch varför ska man behöva skämmas för vad man läser då? Jag gillar när det är en sånt där band i boken som man kan använda som bokmärke och som sitter fast. Då slipper man vika hundöron när man lägger ifrån sig den. Känns lite lyxigt och gammaldags med en sådant band. Det gillar jag.
  Teknik kan nog vara bra men ibland känns det bra onödigt också. Teknik liksom bara för teknikens skull.

  • Peter Englund skäms inte men måste ju dölja ibland vad han läser om man läser in sig för nästa års nobelpristagare … då är det ju inte OK att folk ser vad han läser och kan dra sina slutsatser. Jag gillar också böcker med såna där band. Annars blir det kvitton och papperslappar som jag hittar i väskan eller plånboken. Jag har köpt massor av såna där fina bokmärken du vet … men förlägger dom eller slarvar bort dom på studs.

   kramar!

 3. Jag står för vad jag läser och har inget behov av att dölja något. Men en bok är en bok och det första jag gör när jag öppnar en ny bok är att lukta i den. Låter nipprigt men inser att jag inte är ensam om det. Fast bara i nya böcker för min del…

  Kram

  • Jag verkar ha uttryckt mig oklart i inlägget. Jag själv har verkligen inget behov av att dölja vad jag läser … som Peter Englund kan ha. Måste ha. Om han skulle läsa författare som eventuellt kommer att bli nästa års nobelpristagare …. Men OM jag någon gång … kanske … möjligtvis … skulle läsa något skämmigt som jag inte ville skylta med. DÅ skulle jag göra som Peter Englund … klä om min bok 🙂

   Kram!

 4. Jag älskar ljudböcker. Har lyssnat på flera hundra de senaste åren.. I bilen. I sängen. På promenaden. Perfekt att lyssna när man rensar ogräs mm.mm. REKOMMENDERAS VERKLIGEN!
  Platta? Tja varför inte. Men den e DYR.. Suck
  Kram till er alla på Skatans fina sida.
  boppan.wordpress.com

  • Ljudböcker lyssnar vi alltid till i bilen, jag och Mannen. Oftast deckare. Då går färden mycket mycket fortare tycks det som. Ibland vill men inte ens vara framme för det är så spännande …

   Ha det …

   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.