Vernissage

Skatan har varit på Galleri Sjöhästen på torget.

Det var vernissage för Sjähästens Mina Vänner , som var åtta till antalet.

Grannen Johanna Cederblad var en av vännerna.

När Skatan dök upp var det redan full ruljans och mingel trots att hon var tidigt ute.

Johanna skymtar där i mitten till vänster om damen i den ljusa klänningen

Skatan  Fick sitt glas mousserande, grabbade några jordgubbar i flykten men hade fullt sjå … som vanligt … att hålla reda på glas, kamera, papper och väska …  så hon sippade snabbare än snabbt upp sitt vin och gick och tittade på tavlorna.

Det var en jämn hög kvalitet och alla åtta vänner var så olika som ens vänner kan vara. Åtminstone i sitt konstnärliga uttryck.

. Kom, kom får du se Johannas akvarie sa en av de andra konstnärerna Marie-Louise Werner och förde mig till en liten smatt …

Johannas fiskar i sitt akvarium

Den stora tavlan i bakgrunden visas förresten på Galleri Sjöhästens banner … i beskuret skick

Trots trängseln därinne på galleriet hade torghandeln inte riktigt kommit igång utanför …

Stora torget i Nyköping från Galleri Sjöhästens fönster

Innan jag lämnade utställningen passade jag på att ta en bild på två glada konstnärer och  utställare och riktigt goda vänner  …

Marie-Loiuse och Johanna

Nu hör Skatan genom det öppna köksfönstret hur man börjat samlas nere vid poolen, barnen är redan i och badar. Snart snart skall Skatan sälla sig till grannarna  och fortsätta mingla på Johannas vernissagefest  … fast nu på hemmaplan.

13 reaktioner till “Vernissage

 1. Apropå venissage: Herrejösses vad proffsigt det såg ut på den här sidan nu då! Känner mig lite efter i läsandet av din blogg, du gör och reflekterar över så mycket. Det är väl därför det spritter och sprätter i dina ben, det smittar väl liksom av sig. Hoppas att de lugnar ner sig lite så du får lugn och ro, benen alltså, inte bloggarflödet.
  Kram!

 2. Jag vill också gå på vernissage någon gång i livet. Verkar ju trevligt. Tyvärr har jag inte så många likasinnade vänner. Dom kanske jag träffar på skrivarkursen 🙂

 3. Sist jag skulle gå på vernissage på Sjöhästen (och släpade med hela familjen), då var jag en dag för tidig! De var litet förvånade, de som stod och hängde upp tavlorna… Och sen kom jag aldrig till skott dagen därpå (eller under hela utställningen…).

  Kanske dags för ett nytt försök? 🙂

 4. Det ser ut att ha varit fina tavlor trots att fiskar inte är något som jag längtar att sätta upp på mina väggar. Någon i min närhet kanske gärna skulle vilja ha dem. =)

  Gäddan, abborren och kanske en lax kan jag skymta, något som skulle passa in för att gestalta fångsterna här hemma.

  Trevligt med lite grannmingel.

 5. Vänner! Det vaaar en fin vernissage … verkligen. Med massor av ”kontakter” som Skatan kan ha nytta av. Johanna ”lobbyade” för mig och berättade att jag också målade så galleristen frågade om jag hade något att visa upp … Nej, sa jag, inte just nu. Jag har mest målat djurporträtt … när jag överhuvudtaget har målat på sista tiden … och de har ju förstås djurens ägare i sin ägo. Men till hösten kanske … Då har jag ju varit på kurs och allt.

  Kom igen då, sa galleristen. Jag är alltid öppen för nya konstnärer.

  Konstnärer! … ni ser va! K O N S T N Ä R E R !!!

  Kram!

 6. Konstnärer och tavlor. Så roligt att både titta och göra. Här finns det inte den möjligheten. Jo föresten kanske en gång om år att det är konstutställning för jag har varit med med mina ulltavlor en gång. Man börjar nog bli gammal för man glömmer så lätt suck

  1. *suck* … jag håller med dig. Tänk vad mycket kul man har gjort som man inte kommer ihåg annat än att det nog var kul …

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.