Jag skall INTE rösta på Mona Sahlin i valet

… kraxar KråkanBråkan upprört innifrån garderoben där han hållit till …

Skatan kan helt enkelt inte hålla KråkanBråkan i schack längre. Det går bara inte. Så här kommer han … i egen kraxig version …

Jag skall rösta på Mona Sahlin i valet, lyder Lizas första mening i sin krönika i Expressen

Nyheten briserar som en bomb … mindre än 100 dagar före valet.

Vilket statement!

En lögnerska, Liza Marklund,  röstar på en annan mycket tvivelaktig person* , Mona Sahlin, samtidigt som hon menar att man inte skall rösta på person utan efter ideologi och värderingar …

– Jag skulle vilja att valdebatterna handlade mycket mer om ideologi och mindre om kronor, procent och personfrågor.
Jag skulle önska att medierna skrev mer om politikernas visioner och mindre om sina egna opinionsundersökningar
.

… skriver Marklund och gör just det, uppmanar oss att rösta på en person …  att med henne rösta på Mona …  hmm

Tacka sjutton för det.

Tacka sjutton för att Liza Marklund själv vill snacka mindre om kronor, procent och personfrågor.

Det kanske också Mona Sahlin önskar att vi skall göra  …strunta i vem som representerar partiet …  nu när opinionssiffrorna för just henne som person och stadsministerkandidat dalat kraftigt …

Liza Marklund har förresten själv  hjälpt till … inte så lite heller … att slösa med skattebetalarnas pengar på tvivelaktiga projekt …

I boken Gömda skrev hon lögnaktigt om Mia Eriksson som fortfarande lyfter pengar från Försäkringskassan, se nedan på citatet från Medborgarperspektiv

”Sedan 1983 har hon nästan helt levt på olika former av bidrag. Inte heller har hon skattat i Sverige för alla de intäkter som hon fått (och fortfarande får) från böckerna Gömda och Asyl samt deras uppföljare.

Mia Eriksson och hennes familj har kostat svenska skattebetalare miljontals kronor, många utbetalade på de märkligaste grunder. Än idag lyfter Mia Eriksson pengar från Försäkringskassan, trots att hon är mångmiljonär och bor i USA! Även Liza Marklund har blivit mångmiljonär på sina lögnaktiga böcker. Böcker som egentligen ingick i ett politiskt projekt! ”

KråkanBråkan tänker inte rösta på Socialdemokraterna i höst. Han vill då rakt inte ha Mona Sahlin som Sveriges nästa stadsminister.

Nej inte med hennes CV …

*           1990 – Mona Sahlin betalar sin dagmamma svart.

1993 – Mona Sahlin åker fast för obetald TV-licens.

1993 – Mona Sahlin får körförbud på den obesiktade bilen. Trots det registreras det två felparkeringar på den bilen, så uppenbarligen använde hon eller hennes man den ändå!

1995 – Mona Sahlin handlar varor (Tobleroneaffären), hyr bilar och tar ut tusentals kronor i kontanter med statens kontokort. Ursäkten var ”oklara rutiner vid statsrådsberedningen” och att hon ”tog ut ett förskott på lönen”. Mona Sahlin hävdar att hon ”baske mig inte är någon fifflare” och tar timeout på paradisön Mauritius. Livvakterna betalades av skattebetalarna.

1999 – Av Mona Sahlins 98 obetalda parkeringsböter går 32 till Kronofogden.

1999 – Mona Sahlins två år gamla firma går i konkurs. Mona Sahlin var nu den socialdemokratiska regeringens ”småföretagarexpert” och hon erkände att hon innan hennes tid som småföretagare trodde att småföretagarna mest gnällde när de klagade på krångliga regler och byråkrati, men hon nu när hon som före detta vice statsminister och aktiv småföretagare fick ett myndighetsbrev som hon inte förstod trots att hon läste det sju (!) gånger så insåg hon att det fanns en verklighetsbakgrund. Som biträdande näringsminister lovade hon bot och bättring. Men hur mycket enklare blev det och vad har hon egentligen åstadkommit för småföretagare?

2000 – Mona Sahlin missar att betala restskatt på 30 000 kr och ärendet hinner gå till Kronofogden innan pengarna betalas. ”Häftigt att betala skatt”?

2001 – Två nya obetalda räkningar går till kronofogden.

2002 – Mona Sahlins bil läggs med körförbud, för att den är obesiktad och fordonsskatten ej är betald.

2006 – Mona Sahlins dotter får en praktikplats på Sveriges ambassad i Washington D.C. Anställningen skedde ”informellt” i strid med UD:s regler!

2006 – Det framkommer att Mona Sahlin struntat i att vara med i facket sedan 1995. Inte bra för en nyvald partiledare. Socialdemokraterna har ju historiskt sett haft grunden av väljarna i fackföreningsrörelsen och arbetarklassen. Mona Sahlin gick alltså med i facket mest för att det såg dåligt ut att inte vara med. Hon gick inte med för att hon tyckte hon behövde det av arbets- eller löneskäl.

(Detta har KråkanBråkan saxat och klippt ut från Medborgarperspektiv och tar för givet är det är med sanningen överensstämmande … )

– Va?

– Vad skall KråkanBråkan rösta på då?

– Det återstår verkligen att se.

22 reaktioner till “Jag skall INTE rösta på Mona Sahlin i valet

  1. Ja, det var som sagt inte bara Tobleroneköpet på annans kreditkort som hon inhandlat.

   Hade det bara varit det …

   Kram!

 1. Det är svårt, tycker jag, med valet i höst. Jag ser också att det är svårare för en partiledare åt vänster. Hade det varit någon annan hade man om inte förväntat så inte blivit lika förvånad, partipolitiskt.

  Det kan verkligen vara deras fall när man inte tänkt till och valt ”rätt” partiledare.

  1. Jag tror faktiskt att det kan bli deras fall … Men folk kanske ändå ser till vad de tror blir den stora skillnaden politiskt om de röstar på något parti inom den rödgröna Oppositionen. Jag har bara förtroende för Maria Wetterstrand, haft förtroende för … kanske jag skall säga.

   Kram!

 2. Det är svårt, tycker jag, med valet i höst. Jag ser också att det är svårare för en partiledare åt vänster. Hade det varit någon annan hade man om inte förväntat så inte blivit lika förvånad, partipolitiskt.

  Det kan verkligen vara deras fall när man inte tänkt till och valt ”rätt” partiledare. Än hur vi vrider och vänder på det så visst röstar många personligt. Det är trots allt personen som har makten oavsett vad vi säger.

  Centern är ett parti som exempelvis gjort den största U-svängen gentemot sina väljare. Jag har jobbat i en bransch där många C-väljare fanns och de finns inte kvar. I Luleå har vi exempelvis ett nytt parti kommunalt som jag tror att det kommer att gå bra för, en ”gammal” centerpartist som har hoppat av.

  För mig är kommunal och landstingsval viktigare och där är jag nog ganska klar. Däremot i riksdagsvalet, vet jag inte.

  Jag gillar inte en Lisa Marklund som författare så hos mig lockar hon inte någon röst, nästan tvärtom.

  1. Tror du gamla centerpartister går till Miljöpartiet? Det vore tråkigt tycker jag. Hur som behöver vi tillväxt i Sverige och det är ju de emot. Det har röstats fram nya kärnkraftsreaktorer men inte FLER. Bara byta ut de äldre med modernare, säkrare. Jag förstår i alla fall inte hur vi skall kunna klara elförsörjningen utan kärnkraft.

   Med kolkraft från Danmark?

   Så fort man har tagit fram SOL-, VIND- och VATTEN-energi så att den räcker, energin alltså, kan man slopa kärnkraften. Men inte förr …

   tycker i alla fall jag.

   Kram!

 3. Det går INTE att rösta på Mona Sahlin, det är en ren omöjlighet och jag hoppas att majoriteten av Sveriges befolkning inser att vi INTE kan ha henne som statsminister.

  Jag tror att hon är Alliansens bästa trumfkort!

  1. Nej inte på Mona, verkligen inte. Man fattar inte hur sossarna vågat välja henne som partiledare med den CVn …

   Kram!

 4. Inte jag heller. Jag har inget som helst förtroende för politiker för i så fall skulle inte det se ut som det gör. Dom vill bara ha makt och pengar till sig själv oavsett vilket parti som dom tillhör

  1. Jag är verkligen djupt besviken på många politiker. Vart tog de gamla idealisterna vägen? Som verkligen ”stred” för värderingar som de trodde på?

   Jag hoppade av partipolitiken för att jag blev så besviken på allt mygel, maktutövande bla bla bla och tänkte inte engagera mig mer. Men så läser jag om dittan och dattan och så trillar jag dit ändå och skriver om det.

   Nu skall jag låsa in KråkanBråkan.

   Kram!

 5. Jasså minsann…Det var en hel del tillägg till hennes CV…Förutsatt att den är med verkligheten överensstämmande…

  PS. Hur gjorde du med SN, kontaktade du eller blev du headhuntad?

  1. Både ock … fast knappast headhuntad. När jag blev intervjuad så snackade vi om det. Jag skulle tycka det var kul och då sa Gunnel att jag skulle ringa upp chefredaktören. Jag mailade honom istället. Han i sin tur blev faktiskt eld och låger över att en sån gammal som jag ville blogga och tände på idén.

   Du skulle vara en jättetillgång om du började blogga också. Det är väldigt begränsat och lite ”taffligt” att jobba i bloggen fortfarande men man kommer in i det … Till exempel läggs alla bilder sist i bloggen och man kan inte skriva något under dom. Just nu är jag ”låg” och ligger lågt men man kan ju inte ha alerta inlägg hela tiden.

   Kram!

   1. Joo…Jag har faktiskt gjort det! I söndags!!!

    menade att jag skulle fylla en ”lucka” i panelen som tonårsmamma och allt vad jag är…. :o!!!

    Och han svarade Göran och tyckte det var en toppenidé! :o!!!

    Men han som hanterar bloggarna är på semester och vi återknyter efter semesterövningarna.

    Jag antar att det blir annorlunda, jag är ju hyfsat anonym idag och skulle väl helst så förbli, men allt är väl en fråga om negotiations om man säger så.

    Ja,ja, vi får se vad det blir av det hela.

    Mys på i helgen då och ha det riktigt loving & peaceful i Borläääänge du!:)

    1. Vad kul! Välkommen i gänget!

     Är det viktigt för dig med den här anonymiteten? Du kan ju hålla en viss distans även på SN vad jag förstår.

     Negotiations, helt klart.

     Kramar!

 6. Läser inläggen om Mona. Frågan blir då automatisk.
  Ska man rösta på en person och dennes CV, eller en ideologi och övriga medlemmar i partiet?

  Har vi kollen på alla partiledares CV?

  I så fall så ska alla partiledare synas i sömmarna, för de flesta har ”lik” i garderoben, men kanske lite bättre gömda, bakom alla pengarna 😉

  Kommunalvalet är mer intressant och kommer ofta lite i skymundan, dessvärre.
  Dags att slå ett slag för våra kommuner och ta reda på vad de valda politikerna uträttat.
  Ska dom bytas ut eller sitta kvar?
  Vi påverkas otroligt mycket av hur kommunen styrs, oavsett partiledare, icke att förglömma.

  Några smått icke väl gemontänkta och kanske virriga tankar så här framåt kvällen, den sena. Blev intresserad av rubriken, men var ej förberedd på att skriva om politik just nu. Men kunde inte låta bli då det blev så ensidiga inlägg. Någom måste väl sticka ut hakan och få igång en debatt i stället för ja-sägare :-))
  Kram, Agneta

  1. Naturligtvis skall man rösta på en ideologi men håller partierna sig själva till den här ideologin. Lever dom som dom lär. Jag tycker att man röstar … att jag kommer att rösta … mer på sakfrågor, vad som man tycker är bra och vilka personer man har förtroende för … än parti. Alla ligger ju i mitten och skvalpar … utom Vänstern.

   Vi har kollen på partiledarna och stadsråden … det var en del som blev stadsråd 2006 och som snabbt fick lämna sin post för att de haft t ex svart barnflicka (svart betald alltså) eller inte betalt TV-avgiften …

   Idag kollas utrikesministern Carl Bildt och vi får se vad som händer …
   Nej, representeras sossarna av Mona Sahlin, som vid valvinst blir stadsminister, kommer inte jag att rösta på henne som säger en sak och handlar helt emot sina ”principer” och värderingar själv.

   Håller med dig att kommunalvalen är nog så viktiga. Och en sak som är säker är att jag kommer att tänka både en eller två gånger innan jag lägger min röst.

   Kram!

   1. Du é ju för go 🙂 ”Alla ligger i mitten och skvalpar”. Bra sagt! Kallsupar får de flesta av dom och några får en livboj ibland för att halas in åt ”fel” håll.
    Bättre än att drunkna 😉

    Läste i gårdagens GP att här i stor Göteborg har vi 65 politiker på valsedlar som har en liten nätt skuld på 10.8 milj. Det du! Värst är en moderat som sitter uppe i Härryda med 4,3 milj. i skulder. Vem tror karln att han är?
    Vem vill rösta på någon av dessa individer. Dom finns hos kronofogden bl.a.

    Vi ”vanlilga dödliga” hade inte fått varken behålla telefon eller annat med så stora skulder.

    Till råga på allt elände så har skulderna ökat sedan förra valet, för de som hade störst skulder. Men inom politiken vill dom vara med och påverka….suck!

    Står väl lika illa till i resten av landet då, kan jag tänka mig.

    Ack ja, inte är det lätt inte för de väljare som varken har tid eller lust att syna politikerna i sömmarna.
    Lite väl sent påtänkt när valet väl är över att syna och sparka ut några.
    Sådant göres lämpligen före valet!

    Kram på dig vännen och trevlig midsommarhelg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.