Först nu

kan Skatan dra på sig baddräkten och slänga sig i vattnet, ett något kyligare element  än vad luften haft att erbjuda. Nu klockan 16.35 är det 29 grader och lite lite vind. Det klingar till i vindspelet som hänger vid stugknuten då och då.

Redan klockan fem i morse … åkte vi från Femöre med riktning Stockholm.

Sonen, Pa, Alice och Skatan.

Vi skulle först ut till Arlanda och möta Em, kusinen, som kommer hit för att stanna i tre månader och hälsa på moster J och kusinen Pa  (och plocka blåbär men det fick hon inte säga hemma i Thailand för då hade hon aldrig fått visum).  Hon skulle ha med sig ett viktigt papper också  … som Alice behöver för att få sitt thailändska medborgarskap.

Alice är redan svensk medborgare och föräldrarna vill att hon också blir thailändsk. Om ett år eller så blir också Pa svensk medborgare och då är det bara Sonen kvar som är ”bara” svensk.

Det blev ett kärt återseende kusinerna emellan och så for de åt sitt håll … till Borlänge … och vi in till den thailändska ambassaden.

Då …

när Sonen frågade  Pa efter de andra papperna visade det sig att  … *suck* och oj oj oj … dom hade hon glömt … hela pärmen med alla papperna hade hon glömt på Femöre.

Vad gör inte värmen och den tidiga timmen med våra hjärnor?

Vi åkte i alla fall till ambassaden för Sonen tänkte hämta lite papper och blanketter för sin visum-ansökan i alla fall. I vinter tänker han nämligen göra ett nytt försök att vara pappa-ledig i Thailand (nov – feb) … lyckosten.

Peppar, peppar ta i trä … måste Skatan väl kraxa lite vidskepligt.

Ambassaden öppnade inte förrän klockan nio så vi promenerade i Humlegården, StinaFinas park där som valp hon lekt sin första månader i livet innan vi flyttade till lugnare trakter.

Sonen, Pa och Alice …

… och så Skatan och Alice i Humlan

Sen åkte vi till pappa och tog honom verkligen på sängen … han satt fortfarande i pyjamas och morgonrock i  sitt stökiga vardagsrum med alla sina papper och tidningar och böcker och läste morgontidningen när vi dök upp …

Alice hade nyss vaknat och ville inte släppa sin napp … ens inför fotograferingen. Vi drog in några köksstolar och satt där och pratade ända tills klockan var elva och pappa bara hade en timme kvar till lunch …

Väl hemma fick Skatan åka in och handla och höll på att få värmeslag i sin iver att hitta alla ingredienser till dagens middag Grillad citronkyckling med primörsallad och tryffelsky …

Men först ett dopp …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.