Men jag föddes och det är jag ju glad för …

Vinna eller försvinna

Jag är faktiskt något besatt … om man nu kan vara ”något” om man är besatt … av det här med att ”söka sina rötter”.

En egendomlig besatthet kan tyckas … men hos andra som söker sina rötter,  hittar jag tankegångar som kunde ha varit mina …

Man vill veta … helt enkelt hur de vaar … föräldrarna … hur de  såg ut, levde … och så vill man vara lik … hitta likheter.

Det fanns väl inget härligare när jag var barn när jag fick uppleva den där känslan … stoltheten … när någon sa …

– Men vad lik din pappa du är …

eller

– Du pratar precis som din mamma, du har preciiis hennes röst

och jag kunde le i mjugg 🙂  för jag visste ju … att jag inte kunde vara lik … och känslan av tillhörighet …  den som alla barn kanske saknar under vissa perioder … den  fick jag ju … då. Den bekräftades. Ännu mer. Jag hörde till. Min familj … hur som … trots allt. Jag hade ju till och med blivit lik … pappa … och pratade preciiis som mamma.

Då var det också desto roligare … konstigare …  när jag träffade min biologiska mamma och upptäcka att jag verkligen talade och hade samma röst som hon … 🙂 … Egendomligt men så var det. Både Mannen och F, Brorsan, sa det vid något tillfälle.

– Ni har samma röst, du och D … ni talar på samma sätt liksom …

Så jag var alltså lik både min mamma och min biologiska mamma på rösten

Arv och miljö. Miljö och arv …

10 reaktioner till “Men jag föddes och det är jag ju glad för …

 1. Mycket intressant. Vad som är vad och vad som är en kombination. Eller vilka likheter man kan förvärva. Gester, tonfall och så…

  Kram

 2. Jag tror till och med att jag med bestämdhet kan säga att Coco, äldsta dotterns hund, uppför sig mer som en katt än en hund, eftersom hon lekt med katter och ätit med katter och sovit med katter ända sen hon var purung … 🙂

  Kram!

 3. Ja, det är mycket som händer med en när man växer upp. I biologisk familj eller inte, man ärver det som man lär. Och så finns det ju alltid likheter även ifrån biologiska, det är ju inte så konstigt. Häftigt det där med rötterna i alla fall.
  Lära sig mer om sitt ursprung är något alla skulle ha nytta av tror jag. Det blir som att hitta en liten del av sig själv i det hela…

  Kram

  1. Ja. att ta reda på mer om sin bakgrund och sina rötter ger en ju en liten bit av en själv också … man får svar på mycket och man lär sig en hel del om sig själv.

   Aldrig fel … 🙂

   Kram!

 4. Jag som alltid varit lik min pappa både till sätt och utseende, ser nu att jag med åren blir alltmera lik mamma till utseende.

  Kram

  1. Visst är det roligt! Margith min väninna som är död, berättade att när hon tittade sig i spegeln såg hon sin mamma … som också dog i cancer innan Margith. Och när jag såg ett foto av mamman stämde det verkligen. Hon såg precis ut som sin mamma fastän hon inte hade gjort det så där jättemycket tidigare.

   Kram!

 5. Jag mötte min pappa i artonårs åldern, vi var väldigt lika …. mötte min yngsta halvsyster senare, hon som hade levt med vår pappa, hon kom in på mitt jobb och bara ställde sig och skrattade för ”jag var något så fruktansvärt lik vår pappa” som hon sa.
  Jag har insett att mycket av det som jag inte har gemensamt med min mamma kommer från den danska släkten, egenskaper jag är mycket glad för att jag har. En stor del av det som andra sagt genom alla år att jag inte är typiskt svensk. Det har jag varit stolt över att höra, vem vill vara en lagom person i lagomlandet? Det danska har alltid attraherat mig och det har varit lite spännande på ett konstigt vis att tänka att de ”danskarna” är mina halvsyskon eller vad jag ska säga. Halva jag hör dit på något vis och jag skulle nog ha trivts i det landet är jag övertygad om.
  Ja, det var lite tankar som poppade upp när jag läste ditt inlägg.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.