Yiiipppiiii !!!

Tre utropstecken … fy … skulle Halvar sagt om han såg det … men Skatan kan inte låta bli.

Skatan hade den här stora bristen som gör att hennes kropp aldrig kommer igång på dagarna … att hon får ont i leder och muskler och överallt … att hon är deppig … orkeslös … har kalla händer och fötter, feberkänsla, svettningar, ledvärk, svullnad, yrsel, viktökning som är svår att bli av med, sömnstörningar och … och … och RLS … dessa förbenade rastlösa ben och armar och käke …

Och nu kan hon  ä n t l i g e n  börja jobba … medicinera … och om ett år eller så är hon som hon var … kanske … som hon var för tio år sen och framförallt som hon var  innan  Margith dog. För det var faktiskt efter hennes kamp med sin sjukdom  och  död och den väldiga saknad som Skatan fortfarande känner … varje dag … som Skatans besvär har accelererat.

Och det var inte alls konstigt … sa läkaren Sverker Hybbinette …

En annan sak som inte är riktigt klok är … att inte det här undersöks i större utsträckning för det lär vara en dold folksjukdom, speciellt bland kvinnor. Och efter menopausen när alla hormoner ändras och kanske har lite svårt att fatta vilka som skall lägga av och vilka som skall fortsätta eller hur man skall säga …

När Sverker Hybbinette frågade Medicinalstyrelsen varför inte han kunde få anslutas till försäkringssystemet och ta de här proverna fick han svaret att de inte var uttestade här i Sverige om det verkligen var som han sa. Och då … när han sa att binjurarna i Amerika inte kan skilja sig från de svenska … eller? … så sa de bara att de måste ha svensk forskning innan det blev ”allmängods”. OK då, sa Hybbinette men om jag när vi i framtiden har fått svar på sån forskning och får börja behandla svenskarna inom försäkringssystemet skulle få en indiska t ex som patient … Hur skall hon då behandlas? Kan hon ha likadana binjurar som vi svenskar? Då höll byråkraten käften …

Nu skall Skatan inte babbla mer för hon är inte vid sina sinnen av lycka …  hon känner sig nästan … hög …

Euforisk !!! (tre utropstecken)

12 reaktioner till “Yiiipppiiii !!!

 1. Vänner! Ja … det var med en verklig suck av lättnad som jag fick beskedet … och en lång föreläsning hur och varför … och vilken stor betydelse det här ”dagshormonet” har för ens välmående. Om binjurarna producerar för lite påverkar det också sköldkörtlarna … som kan visa helt korrekt värde i blodet … men som i alla fall inte funkar som de ska. Så fattade jag det hela. Idag skall jag lämna in receptet och så får jag börja min medicin om en si så där fyra dar när de fått hem det.

  Kramar!

 2. Grattis till att äntligen fått en diagnos och möjlighet till medicinering. Nu ska du se att du kommer att må mycket bättre.
  Kram Ingrid

  1. Ja … även om det kanske inte blir bättre med blixtens hastighet så … blir det bättre med all säkerhet har jag förstått.

   Jag är fortfarande glad som en lärka, skata som jag är och allt …

   Kramar!

 3. Nackdelen med att inte göra saker i rätt ordning, här kan jag läsa att det jag hört stämmer då. Att det hänger ihop med Margith verkar hur logiskt som helst, det finns väl inget mer pressande och stressande för kroppen än att stå bredvid och se på hur någon man älskar kämpar för livet och mister det i alla fall.

  1. Jo det var en jobbig tid …. att se hur hon kämpade och stod ut med de kraftigaste chemoterpierna och nästan friskförklaras till julen för att redan i februari få metastaser eller att cancern hade spritt sig till magen och bukhinnan och … överallt och sen när hon skulle sätta igång med nya terapier få en stroke som knäckte henne totalt, halvsidesförlamad och med afasi … men hon kämpade på med talet … men … hon fixade det inte utan dog ett år efter sin första diagnos som var lungcancer …

   … så nog var det logiskt alltid …

   Kramar!

 4. Yes!! Skönt att veta vad man har och vad man ska göra åt det. Och vi västerlänningar borde nog bli lite bättre på att erkänna att kropp och själ hör i hop.
  Kramar och god bättring!

  1. Tack! Bara vetskapen att det finns hjälp gör att genast känner mig bra mycket piggare … det är tankens kraft det 🙂

   Kram!

 5. Jag känner mig precis så bra som jag utmålade det här att jag skulle göra. Lite stel på morgonen precis när jag stiger upp … men sen … går dagen i ett enda fläng. Och nu har jag slutat med medicineringen (binjurarna, kortisolet) sedan två månader tillbaka. Mannen har tagit över (på prov) för att se om han känner sig bättre. Det är ju inte faaarligt. Hybbinnette sa att han kunde prova så det är inte självsvåldigt gjort.

  Sen är det ju det där med RLS … mina rastlösa ben. Det enda som hjälper är Sifrol och det gillar inte Hybbinette att jag äter. Men jag kan inte låta bli. Och ”dina” strumpor gick inte alls. De var så trånga och varma så de fick jag riva av mig bara efter några timmar. En vacker dag kanske vi hittar en alternativ lösning på det också.

  Hoppas DU har det bra … och … kramen förstås …

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.