Trollet …

Trollet påminde mig i sin kommentar om vad också doktorn sa  … eller frågade om … apropå min kortisolbrist … att mina binjurar inte utsöndrar tillräckligt mycket av det hormonet.

Han frågade om jag varit med om någon stor sorg och förlust de senaste åren … och Trollet skrev …

Att det hänger ihop med Margith verkar hur logiskt som helst, det finns väl inget mer pressande och stressande för kroppen än att stå bredvid och se på hur någon man älskar kämpar för livet och mister det i alla fall.

Mina inlägg om det här  har nog varit en aning förvirrande och inte helt sammanhängande …  men det har också med ”bristsjukdomsbilden” att göra 🙂 … man blir lite vimsig helt enkelt 🙂

Och är man då vimsig från början förstår man väl hur det kan bli …

Ja att mista Margith var det svåraste och tyngsta som hänt mig i mitt liv. Jag saknar henne så oerhört även om sorgen förstås har förändrats och blivit till tacksamhet att jag fick uppleva en sådan vänskap som med henne fast  jag egentligen inte förstod  det … hur djup den var … när jag ”hade henne”. Utan tog den för given. Fast vi talade förstås ofta om vår vänskap som ju ”drabbade” oss i vuxen ålder … planerade vad vi skulle göra tillsammans när vi båda blev pensionärer osv osv … och trodde att vi hade all tid i världen på oss framöver.

Så …  det är kanske inte  så konstigt att sorgen satte spår inte bara i själen utan också i kroppen.

För det är inte helt ”förståeligt” att man kan sakna någon som inte ”tillhör familjen” så mycket. Just därför att  många ”andra”  tycker det är konstigt  med en sån djup sorg kanske gjorde att jag omedvetet stoppade undan sorgens uttryck som i stället satte sig i kroppen.

Inte så konstigt alls …

Nu … finns det  hopp om bättring och ”trollen spricker” när man lyfter upp saker och ting till ytan … sätter ljus på det …

– Aha … så förhåller det sig förstås …

Men egentligen är det en dum liknelse. Inte vill jag att det kloka Trollet skall spricka inte … Fast det beror väl på vilka ”troll” man menar. Det gick sannerligen ”troll” i alla mina läkarbesök när man inte hittade ”roten” till det onda …

6 reaktioner till “Trollet …

 1. Men visst är det skönt när saker och ting faller på plats. Man ser ett samband. Kropp och själ är liksom inte två isolerade företeelser utan vi hänger ihop. På många sätt och speglar måendet.

  Men tänk ändå så härligt med er fina vänskap. Även om den inte blev så lång. Det ni hade kan ingen ta ifrån er på något vis.

  Kram

  1. Ja det var en sten som fölll från mitt hjärta. Jag kände mig genast piggare … Nu har jag en handlingsplan … och kan sätta fart att bli en skata utan värk i leder och gladare och kanske smalare också … för nu kommer dieter ”ta”, bita och fläsk bli muskler igen …

   Kram!

 2. Tur att man har hittat felet i alla fall. Det går inte att bota det man inte vet vad det är så du är i alla fall på god väg. Visst kan man sörja sig sjuk eller få sjukdomar man har i kroppen att bryta ut när man varit med om något traumatiskt. Det vore ju bra om det vore tvärt om också Att man blev frisk om man upplever lycka (föresten mår man ju bättre om man är glad i alla fall) Kram på dig. Hoppas du kommer snart.

  1. Sån himla tur. Djejus vad nervös jag var innan …

   Nu kan vi börja diskutera också när jag kan komma till dig. Jag skall ner till Vårdcentralen och ta en massa prover men hör av mig senare idag …

   Deeet skall bli jättekul att komma till dig och Fisksjön igen.

   Kramar!

 3. Så otroligt sorgligt och fantastiskt på samma gång. Jag förstår vad du menar med tacksamhet och saknad på en och samma gång. Sorgens skepnader är oändliga känns det som och inte alltid svart. Jag är glad att jag sprack. Jag gillar att vara Ann, trollhjärtat finns där i alla fall.

  1. Jag är också glad att Trollet sprack … om nu trollet var något du ”dolde” dig i … och att Ann står där stark 🙂 … fast vi har nog alla våra troll- eller för den delen skathjärtan i oss … mer eller mindre väl dolda …

   Kram du fina Troll-Ann …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.