Tillbaka i tankar om politiken och vad den gör med folk …

Det känns onekligen tröstlöst …

Att man inte kan skilja på uppdrag/arbete och politisk åsikt … att man inte kan få jobba som retorikexpert för TV4 och bedöma både Reinfeldt och Sahlin när man har ”hjärtat till höger” i politiken … det är ju inte klokt … (Jmf att man anställt Lena Sundström … som ju inte kan räknas som höger på något sätt. Däremot uttalad väntersympatisör. Men det kanske är skillnad det? Vad man har ”sitt hjärta” … )

Block mot block  och aldrig mötas de två … och ändå skvalpar de runt där i mitten … och har inte avgrundsdjup som skiljer de åt …  *suck*

Vilka experter skall media hädanefter kunna lyfta in om man skall klara av sosseriets kravspecifikation om att man inte skall ha någon som helst ideologisk bakgrund med sig in i studion? Kan det finnas folk som är totalt opolitiska eller är det okej att ta fram folk som representerar småpartier som SD, FI eller PP i den rollbesättning som media vill ha…?

Man tycker olika … och har rätt att göra så  i den demokrati som vi har här i Sverige … Då måste man också kunna skilja på sak och politik … Hur skulle det annars bli ? Det låter onekligen lite desperaaat …

Skatan har varit borta från politikerbloggarna och tidningarna ett tag och så dyker hon ner i det hääär och instämmer med det som Tokmoderaten skriver …

För det är ju så att folk tycker olika om politiken, det är ju själva poängen med demokratin. Jag har mött underbara människor i sosseriets led som skulle kunna få hålla ett tal över mig när jag dött av övervikt och igenfettade blodkärl, jag har mött folk i mitt eget parti som inte ens skulle få komma på begravningen. Vi är människor, vi tycker olika, låt oss göra det. Låt oss även välja att tro att folk också kan välja sina tillfällen att prata om politikens innersta väsen, och när man håller sig neutral och förhåller sig till omgivningen som den ser ut.”

Tokmoderatens inlägg handlade också om att Linda Bengtzing blev avbokad på ”LO-förbundens familjedag på Furuvik. Orsaken? Linda Bengtzing hade sjungit för Centern, hon gillar Reinfeldt mer än Sahlin – vilket var fjärde LO-medlem också sägs göra … ”

Jag vet att det här inlägget nästan är Tokmoderatens  eget … så mycket som jag har citerat men … men vi har olika läsare och jag måste  bara ta upp det … för det är  något som jag lagt märke till och som jag varje gång jag ser det … förskräcker …skrämmer mig till vanvett … denna oförsonlighet som dyker upp vid valår och som då plötsligt kan ”förvandla” en till ”fiende” om man kan misstänkas ha ”avvikande politisk åsikt” … och att bara om man har ”rätt” åsikt politiskt …  platsar man … även om man är där … på LO-dagen till exempel … för att göra ”sitt jobb” ….

Och det är inte utan att det känns som om det är så i andra sammanhang också  … att man blir misstrodd och ”hatad” (populärt ord i valtider) fast man inte har ändrats ett dugg som den man är … att man inte ses som den skata som man alltid varit  utan att man  plötsligt förvandlats till en skata som  andra … som tror sig veta  …  ”klistrat” politiska åsikter på och som då förvandlats till en skata som det inte ens är lönt att snacka med …  trots att man kanske inte ens veeet vad den här skatan står … politiskt … så att säga.  Oj … *pust* … uppgiven  *suck*

Det är ju också ett ganska konstigt sätt att vinna över anhängare till den egna politiken … inte genom att argumentera om värderingar och sakfrågor utan ”stänga ute” och ”förakta” …

Andra bloggare som bloggar om detta: Mina Moderata Karameller, Gråsälen, mest borgerliga men jag har hittat en S-märkt blogg i alla fall:  Luka(s) blogg

8 reaktioner till “Tillbaka i tankar om politiken och vad den gör med folk …

 1. Fast jag tycker nog att problemet uppstår när man inte kör med öppna kort. Vet du vad en kommentator har sina sympatier är det en annan sak än om man på direkt fråga sagt att man saknar politiska uppdrag men i själva verket kandiderar för Folkpartiet.

  1. Ja … du ser. Här kör jag igång och visste inte att hon, retorikexperten, ”kandiderade” för FP. Det ställer ju saken i en lite annan dager. Klart man skall köra med öppna kort. Men Linda Bengtzin är inte politiskt aktiv vad jag vet … Överhuvudtaget blir jag nedstämd när man inte kan skilja på sak och person … en bra artist som man vill engagera, engagerar man inte för att hon inte har ”rätt politisk färg”. Jag vill inte säga att detta är ett ”sosse”-problem men ett problem i alla fall som dyker upp i valrörelserna då allt och alla föses in i sina ”fållor” … inte svart och vitt utan rött eller blått.

   Kram!

 2. Och är det inte märkligt att LO, det är ju faktiskt en FACKFÖRENING och inte ett politiskt parti och kan man verkligen förutsätta att alla medlemmarna är sossar numera, även om det var åt det hållet förr. Och kan man verkligen förutsätta att de som skulle komma till den här familjedagen där Linda B skulle uppträda, brydde sig ett dyft om vilka hon röstar på. Märkligt, tycker jag.

  1. Ja, det är märkligt och lite läskigt faktiskt. Men om du läser min kommentar på Selmas kommentar vad beträffar retorik-experten hade inte hon kört med öppna kort att hon var politiskt aktiv och kandiderade .för FP .. Då kanske man får vara lite mer försiktig. Fast … tja … jag vet inte längre. Bara att jag själv varken är röd eller blå … fast alla … trots att jag är öppet kritisk till olika sakfrågor hos olika partier … tror jag är blå. Jag är som KråkanBråkan en blanding av rött och blått, lila, en socialliberalcenterdemokrat … 🙂

   Kram

   PS Men det är klart att jag kommer att välja parti den 19:e och det blir i alla fall inte på Mona Sahlins … jag KAN bara inte bortse från person den här gången. 🙂 DS

 3. Men se hur svårt det är att skilja på sak och person! Sedan tror jag aldrig att man hittar någon som är helt opolitiskt neutral. Det med Linda B verkar ju totalt knäppt!

  Kram

  1. Ja det med Linda B … var knäppt … det med retorikexperten tål att tänkas på en runda till … se ovan Selmas kommentar …

   Kram!

  1. Vi är på olika håll, ”fast ändå inte”. Du känner mig och jag tror i alla fall att jag känner dig och har aldrig mött något ”förakt” från dig för att vi i vissa sakfrågor tänker olika. Vi kan ju faktiskt diskutera … och eftersom jag är en öppen människa lyssnar jag också och sätter inte upp murar till försvar. Det är därför jag inte längre är politiskt aktiv i den bemärkelsen att jag är partimedlem. Det kan jag bara inte vara. Och så förbannar jag blockpolitiken. Jag vill kunna rösta på ett parti och inte få två eller tre andra på köpet. Det får man ju alltid förstås men det brukade först visa sig efter valresultatet vilka som ”snackat ihop” sig förr i tiden …
   Samtidigt kan jag inte låta bli att ”engagera” mig när det snackas och skrivs politik runt omkring en hela dagarna …

   Kram!

   PS! Rösta RÅTT var urbra … det lånar jag … 🙂 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.