Skatan har inte fångat någon dag idag …

Det är dagen som har fångat henne.

Utan pardon.

Trots att hon startade den redan i ottan genom sin Morgonrunda med StinaFina.

Sen satte tjafset om pappas bordsgrannar fart med mail hitan och ditan, telefonsamtal och uppföljningar. Det verkar att ordna sig till det bättre i alla fall … men vi har inte sett slutet ännu.

Och så har Skatan tvättstugan idag. Tvätten tvättar sig i och för sig själv men den skall sorteras och hängas och tas omhand på alla de möjliga sätt. För att inte tala om ”efterjobbet”, golven som skall svabbas …även om de svabbades så sent som igår och ludd och sånt förstås som skall bort.

Nu skall Skatan i alla fall ta tag i sin dag … och först och främst  äta en sen lunch i sin ensamhet  (Mannen är i Österrike) och sedan försöka ta tag och få fatt i slutet av denna dag …

Jösses nu kom Skatan på nåt som hon glömt … hon har glömt att gratulera lilla e:s låtsassyster som fyller år idag. Hos henne var lilla e inackoderad när hon inte ville vara kvar med familjen i Österrike och där bodde hon sitt sista år i grundskolan …

Nej … nu får hon allt coola ner sig, Skatan. Hon känner sig hur som helst tom som en ödetomt i huvudet och har inte mycket att orda om mer … för tillfället … just nu.

I alla fall.

8 reaktioner på ”Skatan har inte fångat någon dag idag …

 1. Lite skit i hörnorna har ingen dött av, eller hur Skatan? 😉

  Hoppas det löser sig till det bästa för din farsa!

  • Visst … 🙂 Men vi har gemensam tvättstuga och reeegler … att man SKA svabba golvet även om det svabbades igår och skall svabbas imorgon så …

   *suck*

   Det kommer det nog att göra. Ordnas upp och lösa sig för pappa. Nu har jag pratat med alla involverade inklusive pappa som hela tiden … som ett mantra … säger ”ni kan sätta mig var ni vill …. gör som ni vill, bla bla bla … Och då blir jag ARG … för jag VET att han lätt blir irriterad på andra gubbar och trivs bäst att ha kvinnor omkring sig … Nu har han i alla fall delvis medgivit detta också för personalen.

   Det är inte lätt att bli gammal … inte lätt. Och inte själv kunna bestämma i alla lägen.

   Kramar!

 2. Hej på dig lilla Skatan!
  Efter att ha läst om din far och ”problemen” så känner jag mig bara så eländig. Var han ska sitta eller inte sitta är inte något att överhuvudtaget att diskutera om. Han ska sitta med de människor han alltid gjort. Detta är inte en fråga som ska stötas och blötas med personalen, den är inte ens uppe till disskusion! Basta! Det är bara till att gå dit när det är matdags, sätta lilla pappa där han brukar sitta!
  Ett äldreboende är inte gratis….som bekant! Det är hyresgästerna som bestämmer, punkt slut!
  Det borde finnas viktigare ting att ändra på och samtala om.
  Är man inte trött och klen så blir man av ting som dessa.
  Några månader innan min mamma avled var hon på ett sjukhem och det var vedervärdigt. Innan dess bodde hon hemma, som tur var.
  Hon hade just fyllt 89 år och det fanns inget annat alternativ. Livet tar slut för oss alla.
  Jag bor granne med sjukhemmet och gick dit varje dag för att se till att hon fick det hon behövde, annars vete katten hur slutet hade blivit. Inte var det billigt inte och hon var ju klar i hjärnan, men kroppen var slut.
  Som anhörig måste man helt enkelt ”ta tag” i vissa ting, annars händer inget alls.
  Som betalande vårdtagare/hyresgäst bestämmer man själv, inte personalen, såvida det inte föreligger något annat problem som inte framkommit.
  Lycka till nu med din pappa!
  Nattiskram, Agneta

  • Det ser ut att ordna sig … tror jag. Jag har pratat med alla … från VDn till kvnnan som är omvårdnadschef och förstått att de som ”skrikit högst” fått den här omorganisationen i matsalen till stånd. Den vill inte sitta med den … bla bla bla … han dreglar, hon sörplar …. bla bla bla bla.

   Och när jag tyckte förfaringssättet var under all kritik … menade de att det inte gick att ordna på annat sätt … man kan inte snacka med alla och fråga alla … då skulle det bli kalabalik.
   – Men inte kan alla vid ett bord ha velat ha andra bordsgrannar … Nej, det medgav hon ju, att så var inte fallet men man tyckte … osv osv

   Nu har han i alla fall fått tala om var han ”optimalt” vill sitta, med vilka, och vilka näst bästa bordsgrannarna skulle vara … så nu får vi se … De han vill sitta med skall ju också vilja sitta med honom.

   Det är inte så konstigt att det blev kalabalik när man rör om en sån här gryta. Alldeles i onödan.

   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.