Ödesval … en lång kommentar till Lilla Blå

Lilla Blå har skrivit ett inlägg som hon kallar Ödesval och Skatan skrev en så lååång kommentar att ja … Skatan tyckte den helt enkelt tog för mycket plats där hos henne så här kommer den i stället .

Läs Lilla Blås inlägg först

Jag med … håller med dig i stort … men … inte fullt ut.

För jag ser inte det skrämmande scenario som du målar upp om Alliansen skulle fortsätta några år till … Jag ser inte den stora skillnaden … det är inte svart eller vitt, ont eller gott …

Fast man kan ju inte veta när man ser kommentarer hos Klamydiabrevet som den här:

Arbete ger frihet”, eller en ”frihetskänsla”, för att citera rätt. Jag vet inte om det bara är en känsla, men jag tror att Fredrik har snott den meningen nånstans. Jag önskar dig och din mamma allt gott, hoppas allt ordnar sig tillsisst. ”

Beklämmande!

Jag citerar här  nedan några kommentarer  av alla de …  med rätta … upprörda, förtvivlade kommentarerna till  Klamydiabrevets skakande inlägg och menar också att liknande ”fall” har hänt förr … under sossarnas tid …

Faktum är att vi haft en röd regering de senaste 80 åren i Sverige och det finns otaliga fall liknande, och värre, som detta. ” (en  anonym kommentar hos Klamydiabrevet)

Men efter att ha läst hela blogginlägget så bara jag undrar: På vilket sätt är detta den borgerliga alliansens fel? Var det Reinfeldt som skrev ”Akromegali?” i hennes journal men som inte tog blodprovet? Var det Maud Olofsson som var hennes handläggare på försäkringskassan? Är det Göran Hägglund som sagt att hon inte ska få någon ersättning?
Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, och vården har länge behandlat patienter fel. Det är inget nytt fenomen någonstans. Presentera Hägglund för kvinnan i inlägget och han skulle säga att hon absolut ska ha rätt till ersättning.
” (en annan kommentar , Simon, hos Klamydiabrevet)

… och så slutligen ett tredje citat från kommentarsfloden:

Min mamma blev exakt likadant utsatt för detta. Men när det var röd regering!!! Hon har däremot blivit bättre behandlad under de senaste åren av FÖRSÄKRINGSKASSAN. Jag själv krossade bäckenet under röd regering. FK kämpade med näbbar o klor för att jag inte skulle få ersättn. ….. ” (anonym kommentar)

Allianser har ändrat i systemet … ändrat fort och fel och otillräckligt … men har också lyssnat och rättat till och kommer säkert … om de blir valda … rätta till ytterligare.
För det här ääär oacceptabelt …

Oacceptabelt.

Jag har aldrig varit fattig som du … har helt enkelt inte din erfarenhet … men jag har ett hjärta ändå … som ”borgare” och liberal av födseln och inte av ohejdad vana …

Du skriver t ex  ”Individens frihet i all ära, men vi behöver en kollektiv trygghet, för de där stunderna i livet då allt rasar samman.

Just det … och det är ju det som har hänt på de senaste åren … att man kombinerat … eller försöker kombinera individens frihet med en kollektiv trygghet … Det är därför t ex Moderaterna kallar sig de ”Nya” och värnar om de trygghetssystem som Socialdemokraterna med Vänsterns stöd byggt upp under många många års regeringsinnehav.

Också.

De är inga ”hökar”, girigbukar som trampar den fattiga i smutsen på sin väg mot guld och gröna skogar …  (De har nästan lika många sympatier som socialdemokraterna  idag, som också gått mot ”mitten” och kan inte alla vara hjärtlösa egoister)

Läser man om vänsterns diktaturer som fallit för inte alls länge sen (och några som finns kvar) och den ”kollektiva tryggheten och famnen” och den STARKA staten som skall styra och bestämma över hur du och jag och alla skall tycka och tänka och handla  (och om vi inte tycker lika … bort)  … ser jag den framtiden som skrämmande … om jag nu skulle hårddra det.

Men jag ser inget vänsterspöke och tror inte Sverige skulle förändras så mycket med en röd/grön regering (utom att jag får lite mindre att säga till om själv och betänk då att jag är pensionär om ett halvår och arbetslös idag)  lika lite som jag ser det … som många röd/gröna anhängare förespeglar oss om Alliansen ”vinner” … en kall omänsklig framtid … där vi alla är utslängda i kylan att klara oss bäst vi kan …

Det är inget Ödesval … inget val som kastar oss mot den ena eller andra ytterligheten. Det är demagogernas ordval … inte med sanningen överensstämmande.

Du kan titta i vilken tidning som helst där sakfrågorna besvaras av Alliansen resp De Röd/Gröna …

Det är inte ett Ödesval …

Det jag själv är rädd för är Store-bror-ser-dig-samhället som obevekligen verkar smyga sig på oss och det samhället omsluts av både Alliansen och de Röd/Gröna …  och om vi inte ”vaknar upp” och engagerar oss för mindre övervakning och integritetskränkande åtgärder  … har vi verkligen ofrånkomligt målat in oss …

Kram!

PS För övrigt valde jag dig till statsminister i en fiktiv drömregering 🙂

PPS Det är ett Ödesval i en bemärkelse … SD. Kommer Sverigedemokraterna att bli vågmästare är det verkligen ett Ödesval … Då måste man hjälpa varandra över blockgränserna … förlorarna i valet  får då inte hårdnackat avstå från att bli stödparti åt det vinnande blocket …

PPPS Mymlan har också skrivit en bloggpost om Sveket, Klamydiabrevets inlägg …

4 Replies to “Ödesval … en lång kommentar till Lilla Blå”

 1. Hur det än blir så kan vi krasst konstatera att det är folkets vilja som är resultatet! Några kommer att vara nöjda, andra missnöjda och en del förmodligen likgiltiga.

  Kram!

 2. Tack för kommentar hos mig och inlägg här. 🙂 Jag märker att vi inte delar samma syn på hur viktigt just det här valet är och vi tar självklart avstamp i vår egen respektive verklighet, vår egen historia och erfarenhet. Sverige har fått en allt större (hyfsat välmående) medelklass och de gamla blocken har närmat sig varandra på många punkter. Personligen har jag ibland svårt att se skillnad på blocken, och var hör man hemma om man varken känner igen sig i den röda eller blå? Det har jag grubblat mycket över, jag har läst och lyssnat och försökt ta reda på så mycket jag kan innan just detta val. Jag har (tyvärr) inte din tilltro till att det här valet varken gör till eller från. Nej, kanske inte för mig eller dig. Men jag är rädd för att det de facto spelar en mycket stor och avgörande roll för andra människors välfärd. Därför har jag röstat som jag gjort. Jag hoppas andra röstar också, efter noggrann övervägan och samvete. Oavsett på vilket parti eller block. 🙂
  Nå, än en gång tack för ditt engagemang hos mig såväl som härinne. På återhörande!

  1. Jag hoppas verkligen också att andra röstar och inte ligger på sofflocket … för nog tycker jag valet är viktigt … även om jag inte ser det som ett ödesval … eller att vi står vid vägs ände om Alliansen skulle vinna. Inte ens för de som har det allra sämst ställt i vårt samhälle, de sjuka och de bostadslösa och många invandrare. För de lämnas inte i sticket … åt sitt öde …

   Välfärdssamhället har inte monterats ner på fyra år som demagogerna säger … och många många for illa under sossarnas långa maktinnehav också (nu senast 12 år innan maktskiftet 2006)… och kom i kläm .. ett maktinnehav som varade så gott som obrutet sedan andra världskriget (65-9 = 56 år).

   Många partier har under resans gång sen 1945 förändrats till oigenkännlighet och två av de som förändrats mest är just de som leder i respektive block: Socialdemokraterna och Moderaterna. Båda har gått mot mitten …

   Jag är medveten … mycket medveten om … att vi har olika erfarenheter med oss i bagaget vilket naturligtvis spelar in …

   Och … du har i alla fall fått mig att tänka … en runda till …

   Kram på dig och … som sagt … Vi ses … 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s