Sexton (16) röster skiljer Alliansen från egen majoritet

… enligt Aftonbladet fast de procentuellt är störst och till och med har blivit större än de RödGröna …

Det är SD som har gjort skillnaden sen förra gången …

Och nu … om någon gång …  gäller det väl att ta fajten med SD … behandla dem som vilket parti som helst … i utskott … och för övrigt.

Det är hög tid …

att ta fajten på riktigt alltså … i debatter och i argumentation …

Det hade förstås varit enklare om Alliansen hade fått den där majoriteten men … i alla fall … nu gäller det.

För ALLA partier i riksdagen … och de utanför …

Skatan har blivit oerhört besviken på politiken och våra politiker och hur de- kan ”jonglera” med de demokratiska grundvärderingarna hur som helst  …

Är man i riksdagen har man blivit vald av en del av befolkningen och har rätt att göra sin röst hörd och att bli debatterad med …

För övrigt tror inte heller Skatan … om nu deeet har någon betydelse …  att ALLA dessa … var tjugonde väljare … är främlingsfientliga. SD har blivit ett missnöjesparti av många anledningar … SD har gått starkt framåt i Gnosjö t ex … en plats där integrationen har varit mönstergill och fått priser etc etc … där folk har jobb, även invandrare, och de flesta står som frågetecken och ingen vet varför …  och här i Borlänge … där jag nu befinner mig … har SD gått framåt i områden som inte alls har de flesta invandrarna … T o m många kurder lär ha röstat på SD. Kanske blandade man ihop SD med S … men … trots det …

Sköter nu  inte politikerna den här ”sitsen”  efter bästa förmåga så kommer politikerföraktet att stiga ännu mer …

Var så säker …

och Skatan kommer att bli ännu räddare för att våra demokratiska värden helt och hållet skall gå upp i rök.

*

En sak är i alla fall  säker …

Alla har vi fått en god lektion i hur vårt valsystem fungerar, mandatfördelningen, utskottsplatser, rösträkningen etc etc …

Alltid något … alltid något

10 reaktioner till “Sexton (16) röster skiljer Alliansen från egen majoritet

 1. Jag tror inte att alla som röstat på SD är rasister eller nazister. Inte på långa vägar. Det handlar om ett missnöje med invandringspolitiken och hur den fungerar i förlängningen. Inga andra partier vågar riktigt lyfta frågan och då blir det så här. Man måste kunna och våga diskutera alla frågor!

 2. Hon är jättesöt den lilla tjejen. Hoppas du har det trevligt i Borlänge. Inte för jag förstår hur du hinner. Var du inte nyss i Stockholm och i Nyköping och i Fisksjön. Så snabbt som du rör dig kan man snarare tro att du är en falk än en skata.

 3. Bra formulerat.

  Jag menar dock att det inte bara är det politiska etablissemanget som ”misslyckats”. Med tanke på allt damm som virvlat upp de senaste dagarna, alla känslor och meningar som yttrats av så många, så är det ett ansvar hos alla dem/oss som har svårt för någon form av intolerans, småaktighet och självtillräcklighet. Därför vilar ett minst lika stort ansvar på kultursfären och näringslivet, som på de etablerade partierna – liksom på den enskilde ”dödlige”.

  Må väl!

 4. Hade de andra partierna både de röd-gröna och alliansen haft med invandringspolitiken som ett angeläget ärende i valdebatterna, tror jag att resultatet blivit ett annat. Nu teg man stilla och alla som är missnöjda av en eller annan anledning lade sin röst på SD.

  Ha en fin torsdagskväll!

 5. Håller helt med Znogge. Så är det. Och nu är många som röstat på SD verkligen ställda och kunde nog aldrig tro att det skulle gå så här långt att SD kom in i riksdagen. Många var upproriska, men kunde aldrig tro att det skulle ta dessa proportioner, tror jag. Men om man hade nyval tror jag SD skulle, tyvärr, få ännu mer röster. Svenska folket har vaknat, de vill inte ha mer folk hit. Tror nog att Reinfeldt får ta sig en funderare trots allt. Han kommar aldrig att få med sig Miljöpartiet, Maria W är stenhård och i mina ögon väldigt dum. Har aldrig gillat tjejen. Hon är så envis och ser inte till sitt partis bästa. De partierna har mycket gemensamt och borde kunna liera ihop nu tycker jag. Men det är inte jag som bestämmer, det är Fredrik. Och jag håller på honom. När man ser nu att det är 16 röster som felar blir man lite förbannad på sig själv som taktikröstade, men trodde det var det bästa. Många har nog gjort det, för alliansen skulle vinna. Det var ju så knapert med KD och C i sluttampen. Och skulle någon av dem falla under 4% hade alliansen ingen chans. Så är det bara. Känner mig skyldig till att de inte fick majoritet. Men nu är det som det är, och tydligen är inte slutet sagt ännu. Kram

 6. Det känns som de etablerade partierna spelar ett väldigt högt spel just nu. Med partierna, det demokratiska systemet och dess grundläggande värderingar som insats!
  Både före och efter valet har de etablerade partierna deklarerat att de inte vill samarbeta med ett parti som har den människosynen som SD företräder. De proklamerade unisont att stå upp för ”alla människors lika värde” och att partiet inte skulle få något inflytande.
  Nu har vi situationen att SD är i vågmästarroll och övriga partier kan välja att samarbeta eller vara beroende av SD:s ställningstagande.
  Visst fick SD 5,7% (drygt var 20:e väljare) och de är i riksdagen, det går inte att blunda för. Men det betyder samtidigt att de andra partierna har 19 av 20 väljare bakom sig. Då borde man väl i all sin dag åstadkomma någonting mer än att ”tjaffsa”.
  Det verkar sakna politisk vilja att stå upp för de grundläggande idealen. Prioritering verkar också vara ett diffust begrepp.
  När verkligheten kommit ifatt de politiska ledarna och resultatet efter valet står klart, börjar det vanliga politiska ”tjäbblet” med arbetet för det sedvanliga positioneradet och retoriken.
  Helt plötsligt är det inte längre budskapet om alla likas värde som är i fokus, utan den politiska maktkampen.
  SD kan luta sig tillbaka och väntande titta på när de etablerade partierna lägger sin energi på att inbördes få till någon sorts rangordning, samtidigt som SD vet att de behåller sin maktposition så länge de två blocken inte kan komma överens.

  Förloraren är demokratin i dubbel bemärkelse. Dels kommer 19 av 20 väljare att styras och ställas av var 20:e väljare (istället för tvärtom), dels riskeras den grundläggande frasen ”Alla människors lika värde” att omvandlas från ett kärleksfullt budskap till en tom och innehållslös floskel som inte betyder någonting (partiernas maktkamp är tydligen viktigare).

 7. Tycker det är ganska surt att de inte pressenterade alla röster på en och samma gång. Känns som om detta val inte varit särskilt seriöst. Nu är ju inte jag insatt i hur det fungerar men tidningarna hade ju fått fokus på något annat än valet och alla de röster som inte hade räknats men nu har det. En del som ville ha omval. Men det är ju bara löjligt.

 8. Nu får vi ta debatten. Och varjegång de trampar i klaveret och är rasistiska anmäler vi dem för hets mot folkgrupp. Vi har yttrandefrihet men ingen rätt att vara rasistiska. Sen undrar jag hur de tänkt påverka när de inte kan fylla sina mandatplatser i de kommuner de fått mandat. Och har de gubbar till alla 20 platser i plenisalen i Riksdagen?

  1. Jag hoppas verkligen att de inte har alla de där 20 gubbarna att fylla riksdagsplatserna med … Men trots att de inte kan fylla platserna i kommuner och landsting får de ju partistöd ändå .,.. Inte klokt helt enkelt.

   Nu får vi ta debatten och när vi äntligen gör det … kommer de stå där ”med rumpan bar” …

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.