Sålt smöret och tappat pengarna

”Fantastiskt” är bara förnamnet och ”Magiskt” efternamnet och de rätta orden för att beskriva  århundradets bröllop  i helgen … även om det är ord som man bara inte fååår använda för att  ”alla”  använder just dessa nu … dessa  adjektiv …  enligt uppsnappad åsikt från Röst bak i bussen som tog oss från hotellet till Chateau de Champchevrier där  bröllopsfesten ägde rum i dagarna tre.

Men det var precis vad det var detta bröllop mellan den ståtlige (ännu ett ord som inte passar om en man som är ”kort i rocken” enligt samma källa … men som faktiskt också betyder ärevördig, snygg, stilig … och alltså helt rätt)  …och den älvlikt vackra Laurence omgiven av sina söta, änglalika men ostyriga brudnäbbar.

Men till saken.

Så här var det.

Skatan hade förstås tagit med sig sin fina och något klumpiga Canon-kamera för att föreviga denna festernas fest och tog fram den redan på Arlanda för att knäppa två av vännerna när de passerade säkerhetskontrollen.

Klick, klick, klick.

Genast rusade en säkerhetskontrollant fram ivrigt gestikulerande

– Här får du inte fotografera

– Åh ursäkta, jag skall genast ta bort bilden, sa Skatan

– Titta här får du se …

Men si då … när Skatan med ett lika enkelt handgrepp som det där ”klick, klick, klicket” skulle demonstrera borttagandet blinkade orden ”No battery” eller liknande  från ”displayen” emot henne.

Batteriet var slut och Skatan hade ingen laddare med sig …

Ridå!

Fast väl framme på hotellet lyckades Mannen i alla fall ta en bild av Skatan i ”full stass och utstyrsel” innan kameran la av igen … och då för gott. Nu får hon vackert vänta att bilder från lite mer förutseende vänner skall droppa in … en del av dem har lovat att försörja henne med det.

Skatan hade i alla fall mobilen med sig och lyckades ta  en och annan bild  innan också den ”slocknade”. Till råga på allt verkar det som om den av misstag medtagna förbindelsesladden mellan dator och kamera ligger kvar, glömd, tappad någonstans … Den hade Skatan av någon anledning med sig och nu är den puts väck …

Någon gång framöver … Skatan lovar … kommer en bildkavalkad från denna ”once-in-a-lifetime”-upplevelse, bröllopet mellan Gustav och Laurence på sagoslottet Chateau de Champchevrier med sin vallgrav och  sitt alldeles egna kapell och alla hundratals gäster och damerna med sina hattar den ena mer häpnadsväckande än den och andra (hattarna alltså) och all mat och dryck och mingel och …

Skatan lovar …

15 reaktioner till “Sålt smöret och tappat pengarna

 1. Vilken otur du hade med fotograferandet på det här bröllopet. Hoppas att det dyker upp några bilder från andra. Jag vill ju se dig i din fina feststass!

  Kram Ingrid

  1. Ja så kan det gå när man inte tänker till … innan. Klart att man alltid skall ha med sig laddare även om man tror man har fullt batteri. Så det var verkligen otur. Men stassen kommer du att få se. Jag hade ju en mobil med som jag tog lite bilder med så där om inte annat finns den med …

   Kram!

 2. Men å vad jobbigt. Vilken mardröm – jag hade blivit iskall eller svimmat, därpå ringt mamma, bett någon vem som helst föra över pengar till ny kamera. Eller så. Det här är på riktigt sådant jag har mardrömmar om, att jag råkar doppa kameran i havet, att jag glömt den, att ett bröllop går så snabbt att jag bara hinner ta tre bilder och de blir suddiga och herregud de har betalat flera tusen. Skönt att du kan få bilder av andra i allafall.

  1. Nu fotograferar ju jag ”privat” så det är bara jag som blir lidande. Men det är illa nog. Vi jagade affärer som kunde tänkas ha batterier på Arlanda … hittade en som till och med förde Canon och fullt med kameror hade de att sälja men inget batteri och ingen laddare som passade. Dåååligt tyckte Skatan. Och byarna omkring slottet hade ju inga specialaffärer. Det var verkligen otur för bildvalen är ju också personliga … man ser olika saker och det var bara män som fotograferade och de brukar ju vara lite mer ”fyrkantiga” så att säga.

   Kram!

 3. Men usch och fy för tusan, så trist.
  Kan inte annat än att hålla med Maria-Theresé – vilken mardröm.

  Men du borde ändå ha lite smisk… Checka alltid det tekniska…

  Hoppas det löser sig med bilder, för inte får vi väl missa att se dig i den tjusiga hatten?
  Och så får du en varm kram här från mig.

  /Marie

  1. Nej någon bild på mig kommer säkert att finnas. Åtminstone en dåligt tagen en (Mannen) med hjälp av min mobil … om inte annat.

   Jag har fått smisk idag … av Kinesen som bankade på mig ordentligt den här gången … jag håller på med en bantningskur (akupunktur och bankning av fläsket)

   Kram!

 4. Men ååh, är det inte otur om något? Och undra varför man inte får fotografera vid säkerhetskontrollen. Vill de inte bli tagna på bargärning? 😉
  Jag kan knappt bärga mig för att få se dessa bilder. Verkar ju varit ett väldigt magiskt bröllop!

  1. Jo det var verkligen otur … men men … som tur är har jag lärt mig att inte gräma mig över ”spilld mjölk” så … Nu väntar jag på bra bilder från de som hae fungerande kameror med sig.

   Kram!

 5. Men Skatan! Hur gick det här till? Rena mardrömmen säger jag bara. Tur att du verkar ta det med fattning. Men fram med stassen nu så vi får se. Ingen långbänk 😉

  Kram

  1. Nu har jag skaffat ”sladd” så snart kommer några taffligt tagna foton … man märker att jag är sur på Mannen som i och för sig försöker så gott han kan. Men stassen syns ju någotsånär i alla fall fast inte de tjusiga skorna som ”knäckte mig” är med. Som tur var tog jag med mig ballerinaskor som ombyte så jag slapp stappla omkring i högklackat hela kvällen.

   Kram!

 6. Å så fantastiskt magiskt det låter med sagobröllop! 😉 Tycker gott man kan använda de adjektiven man tycker passar bäst, även om någon tycker att de är uttjatade! 🙂
  Och så maxad otur med kameran! Hoppas du får tag på några bilder ändå, hade varit kul att se! Kram från götet!

  1. Ja några skall jag fixa … förr eller senare. De hade också en proffsfotograf som gick omkring och tog bilder av allt och alla. I värsta fall kanske jag kan köpa några av honom … vi får se.

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.