Skatan har undrat länge när den första kommer att lämna skutan …

… och nu gör  Mikael Trolin … med flera politiska uppdrag för FP … det.

Det var det första Skatan såg när hon öppnade dagens tidning … den rubriken…

Därför lämnar jag nu Folkpartiet

Nu lämnar han  alltså skutan och Folkpartiet och alldeles säkert, tror Skatan, kommer det bli strömavhopp hädanefter …

Proppen har gått ur …

Folkpartiet är inte längre det socialliberala drivhus det varit i hundra år, utan ett parti där kravretoriken härskar nästan oinskränkt. De forna deklarationerna till värn för den lilla människan i det ”glömda Sverige”, har ersatts av främlingsfientlig populism och spekulationer om möjliga väljarströmmar.

Det har också förvånat Skatan att man inte hört något ”utåt” tidigare för nog måste ”vågorna gått höga ” och snacket och diskussionerna om vart FP är på väg egentligen. Det måste bara finnas fler liberaler förutom Mikael Trolin som har reagerat mot FPs hårda retorik mot invandrare t ex som  ”gjort mer än något annat riksdagsparti för att legitimera Sverigedemokraterna.”

Eller har det politiska livet och våra representanter blivit så förblindade och ”maktgalna” att partiet får handskas hur som helst med dom.

Förresten var inte Mikael Trolin den första att hoppa …

Det var ju Camilla Lindberg från Borlänge … den modiga stridbara folkpartisten Camilla som när det begav sig stod upp för sin övertygelse och röstade mot FRA-lagen …

Det är nog inte bara sossarna som ska tänka efter vad det är för politik man vill föra och stå för …

11 reaktioner till “Skatan har undrat länge när den första kommer att lämna skutan …

 1. Alliansen, och den ”rödgröna röran” dränerar småpartierna på möjligheten att driva sin politik och därmed förlorar de också sina väljare. Så tror jag i alla fall! Vi kommer snart bara att ha vänster, sossar, moderater och sd.

  Kram Ingrid

  1. … och det vore verkligen beklagligt. Varför försöker inte FP t ex driva sin socialliberala linje istället för att snegla på väljarsiffror etc och förvandlas som nu till ett krav-parti med allt annat än liberala idéer. Detta är väl inte lika förekommande och uttalat kommunalt som i regeringen. Lite samma sak är det med KD och C … De får verkligen inte ”sälja ut sin själ” … Då kommer de också få väljare … tror jag … hoppas jag … så att inte M blir ännu starkare. För med för mycket makt blir alla politiker ”fartblinda ”… verkar det som.

   Kram!

   1. Det är inte bra med för mycket makt.
    Makt korrumperar, sa John Dahlberg-Acton redan på sin tid och det har han nog så rätt i.

 2. Det du skriver är så sant och blir kanske mer märkbart hos FP eftersom de inte har lika mycket ”trogna”, sådana som aldrig byter oavsett vad som sker, som S.

  En god vän till mig som varit med i FP hoppade av innan valet när hon upptäckte vad och hur de diskuterade på mötena.

  1. Det är verkligen synd att fina partier skall ”sälja sig” till att bli enbart ”röstfiskare” och ägna sig åt det de trooor att folk vill ha … som ”hårdare tag mot invandrare” t ex.

   Kram

 3. När man vill vara omtyckt av alla så slutar det med att ingen tycker om en – en gammal klyscha som kan ha täckning även för politiska partier. Har mediatrycket påverkat för mycket så att man inte vågar ha en ryggrad? Jag blir misstänksam. Ja, det är synd att ett parti med en humanistisk syn inte längre står för sina principer eller vill byta ut dem mot mischmasch.

  1. Ja det är dilemmat hos alla partier nästan … man kan inte ”bli omtyckt av alla” och passa alla utan att förlora sin själ. Så är det bara.

   Kram!

 4. Missat detta inlägg av någon baskad orsak… Hursom…

  Har själv varit ruttnad på FP det senaste årtiondet efter att Lejionborg – och alla andra som var emot ”snällismen” under Westerberg – tog över i partiet.

  Håller fullständigt med om att det är hög tid för ”liberalerna” att grundligt börja analysera den kurs man är inne på.

  Allt gott i det vintervita! 🙂

 5. Tja…Christian Engström var fokkpartist i tjugo år och höll många ämbeten. 2006 fick han nog och hjälpte i stället till att grunda Piratpartiet för att han redan då ansåg att FP kunde ta ned skylten. ”Förbudspartiet Oliberalerna”, ledda av ”Batong-Pehrson” har inte haft en liberal idé under senaste årtiondet.

  Tidens tecken, antar jag. PJ Anders Linder från Svenska Dagbladet citerade vid ett tillfälle Gösta Bohman’s tal från 1976 om farorna med datoriserad övervakning…och blev genast påhobbad av en rabiat moderat som Piratpartist. I stort och mycket har partierna börjat byta plats och slåss för tillfället om mittfältet.

  M och FP har valt detta själva – sno S-politiken och gör den bättre samtidigt som man tilltalar de nya ”arbetarna” (d.v.s. tjänstemannen). S har sorgligt sagt blivit akterseglade totalt medans de drömt bort sig i sina minnen från fornstora dagar.

  Och vad sedan blockpolitiken har ställt till med är tragikomik värdigt en grekisk fars. Centern förvandlades övernatt till vindflöjlar som sålde ut kärnan i sitt partiprogram och svek sina samtliga mandat bara för att få lov att sitta med de stora grabbarna.

  Min tanke är att vi är käpprätt på väg in i en era av i folksjälen förankrat politikerförakt som vi inte sett sedan man i ren protest gav Ny Demokrati 12%.
  Vanligt folk man möter på gatorna ser oftare än inte helt vilsna ut nu, då det börjar gå upp för dem att det de röstade på inte var det de fick. Värst för många av PP-sympatisörerna som gav PP en röst i EU men inte kunde förmå sig till samma i riksdagen. Och som nu står där där med kniven i ryggen och med förskräckelse läser från wikileaks hur det mandat de gett har missbrukats.

  Jag måste erkänna att det i det läget känns både ihåligt men mer än en aning tillfredsställande att kunna säga ”Skyll inte på mig, jag röstade Pirat”.

  1. Jag med röstade Pirat … först … Sen ”ångrade” jag mig … (den förb-e blockpolitiken) … och nu är jag en av dem som står ”där med kniven i ryggen och med förskräckelse läser från wikileaks hur det mandat de gett har missbrukats.”

   Ja nu får vi verkligen ”ta oss i akt” och vara uppmärksamma varthän det bär … Politikerföraktet måste brytas … och det gör man bara genom att se till att politiker blir politiker av ”rätt anledning” … att de tror på en sak … och inte bara är ”vindflöjlar” … Annars är det kört …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.